Jump to content

Moto Zajednica

Alekre

Članovi
 • Broj tema i poruka

  4617
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: Alekre

 1. Alekre

  TDM Srbija

  Sutra do 12h pratim situaciju sa prognozom. Imaćemo skoro tačnu prognozu. Na osnovu toga ostaje ili se pomera za sl. vikend.
 2. Kao klinac sam obraćao pažnju na to. Mislio sam, sad smo mi na motorima bitni i posebni Kad ono isto sve kao i ostalim sferama društva. Ima nas raznih, dobrih, loših, klošara... Više me i ne interesuje da li se neko javio ili se ja nisam javio. Pomerim prstić, blicnem jednom i toliko.
 3. Evo trik koji malo pomaže. Ako vas vetar gura u levo, desnu nogu "izbacite" kao krilo ne sklanjujući stopalo sa nogostupa.
 4. Alekre

  TDM Srbija

  Ostavio sam prostor za njega, ali javi obavezno u subotu.
 5. Alekre

  TDM Srbija

  Najavio sam nas da kojim slučajem neko ne uleti između. Ne verujem da će spisak značajno da se raširi. U subotu ću spisak da zaključim i javim tačan broj.
 6. Alekre

  TDM Srbija

  Gledajte da do petka imamo sve ljude na spisku jer ću tada rezervisati.
 7. Alekre

  TDM Srbija

  Deluje da će vreme da nas posluži. Baš se radujem.
 8. Sipao sam i ja ove godine Advance Ultra 10W40. Nemam neke zamerke, mada nisu još udarile vrućine. Doduše vratiću se na Silkolene na sledećoj zameni. Koristim ga godinama pa nek bude tradicionalno. Shell sam sipao jer mi je bilo jeftinije nego Pro 4 plus da bacam posle 2500 - 3000 km.
 9. Alekre

  TDM Srbija

  Pratimo situaciju. U petak ćemo imati sigurniju prognozu i približno tačan spisak.
 10. Zavisi od od osobe i od motora. Sa GS, Tenerom, ako se porani no frx.
 11. Alekre

  TDM Srbija

  Brake cleaner i krpica.
 12. Alekre

  TDM Srbija

  Ti se uključiš na Niš i bukvalno se isključiš kod kafane. Tu si za 3. 5 sata laganese. Ako ti je frka javi da ti bukiram prenoćište u SD.
 13. Alekre

  TDM Srbija

  Sezona je tek počela, tema nam je jaka pa hvala Bogu neće ovo biti ni prvo ni poslednje okupljanje Predlog je ovakav: Nedelja, 31.5. u 14h Lokacija: Pečenjara Švabić u Smederevu Lokacija 2: Poslatičarnica Proleće u Kovinu SD - KO - 15 min. vožnje TDM nije obavezan, samo dobra volja. Kako da dođem? Lokacija je veoma laka da se pronađe i pristupačna za ljude sa svih krajeva Srbije. https://goo.gl/maps/fvbSX6MytxyxFCz98 Ko ide iz pravca Beograda autoputem, prvo isključenje za Smederevo i pravo dolazite u pečenjaru. Ko dolazi sa juga, treće isključenje za Smederevo. Ko ne ide autoputem, nema šanse da omaši, samo nek hvata obilaznicu do kružnog toka gore. To je inače legendarni kružni tok koji se preleće Naravno, ko se zamrsi neka me pozove, kaže gde je i dolazim po njega. Šta mi treba od vas: Stavite se na spisak jer moram da nas najavim bar dan - dva ranije! Napomena: Ako se neko napije u pečenjari, neće da izađe iz Smedereva! 1. Alekre 2. ThePainkiller (ipak solo dolazim) 3. shoyyka
 14. Ma nije ni CBF nešto posebno. Iz tog perioda, moje mišljenje da je od većih motocikala, CBR1000F, CBR1100XX, X11, CB1000 i CB1300S nešto naj od Honde. Ova paleta modela danas nije ništa posebno i nije ni prineti toj starijoj generaciji.
 15. Alekre

  TDM Srbija

  Batak se renovira i neće biti spreman lokal. Doduše, imamo odličnu alternativu u obliku odličnog pečenja. Prasenci i jagnjići. Nema greške! Mećite se na spisak pa ću na osnovu njega da rezervišem mesta.
 16. Uvek mi je 12-ica bila impresivna. Volim taj osećaj na motociklu kada svaki put kad zabodeš ključ u bravu, nastane doza straha od samog motocikla i uvek postoji neka distanca između njega i vlasnika u nivou strahopoštovanja. Uvek jasno daje do znanja da nema zajebavanja, ali bukvalno.
 17. Alekre

  NC750X 2016

  Crveni su za nijansu brži od ostalih boja. Uvek su crveni malo brži i oni motori sa dva auspuha. Šalim se naravno Kad god dođe do izbora motocikla a govorimo o proizvođačima koji decenijama prave ozbiljne motocikle, lošeg motocikla nema. Sve ostalo su lični fetiši. Doduše, možeš da promašiš motocikl u kontekstu da se razilazi sa tvojim potrebama. Ja bih pre pikao Strom 650 jer bi bio približniji mojim potrebama. Evo zbog kojih stavki u korist Stroma: -Točak 19 guta skoro svaki drum lošeg i srednjeg kvaliteta -15kg lakši što se oseti u toj klasi motocikla -Tri diska se lakše bore sa težinom od dva -Veće međuosovinsko rastojanje i malo duže sedište -Veća prednja viljuška, 43mm naspram 41mm kod NC i duži hod Doduše, imaš prednost u DCT, manjoj potrošnji za litar ili više, agregati su im otprilike tu negde. NC ima solidan moment na nižim obrtajima od Stroma. Imaš i mali pretinac umesto rezervoara... Obrni okreni to je "tu negde". Niste baš ni laki, računajte da će imati bar još 10 kila u opremi na sebi, još ako su tu tri kofera... Neće tu vešanje da ima lak posao a i osetiće se na nekim preticanjima ako nema puno prostora pred tunel, krivinu, uspon. No, svakako, u toj klasi je tako. Da je bolje, već ulazimo na teritoriju oko litre zapremine.
 18. Alekre

  MODEKA

  Duge rukavice su uvek bolje sa što više zaštite. Zgloba, malog prsta, temena šake, itd... Ruke su izuzetno kompleksne i treba ih zaštiti dobrim rukavicama iako se na njima često štedi.
 19. Na motoru od el. pomagala vredi ABS i TC (kontrola proklizavanja). Sve ostalo je muža.
 20. Alekre

  TDM Srbija

  Odlično funkcioniše, bez problema. Ako ne znaš mogu ja da ti poručim.
 21. Alekre

  TDM Srbija

  TDM nije uslov za dolazak. Druženje je dobro onoliko koliko su ljudi dobri a ne motori. Sutra idem da proverim kafanu, vidim da su je renovirali tokom ovog zastoja.
 22. Alekre

  TDM Srbija

  Nisam znao za ovo. Proveriću šta se dešava. Moje gume iz prve serije, kupio sam ih vrlo brzo posle prezentacije. Elem, moj predlog je ovakav: Datum još uvek nisam smislio ali može da bude 30 ili 31. Pošto nas ima "od svuda" teško je uklopiti neku grupnu vožnju a da svi budu zadovoljni i podjednako tretirani. Bolje je da se nađemo u kafani, da se upoznamo zvanično i ispričamo a za vožnju, svako nek se organizuje kojim će putem da dođe i gde mu je zabavno i merak. Predlog je punjeni batak - granata u Smederevu. Ovaj batak je jedinstven i vredi da se namenski dođe i klopa. Naravno, pored toga ima i drugih specijaliteta od pileta pa ko šta voli ali batak je preporuka. Cene su vrlo pristupačne. Posle toga, možemo na jednu kratku revijalnu vožnju na sladoled do Kovina. Sladoled je jeftin i prodaju ga bukvalno na kutlaču. Odatle, kud koji. Ako se slažete, pišite pa da ja odem da proverim za restoran i organizujem nam mesta.
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja