Jump to content

Moto Zajednica

Alekre

Članovi
  • Broj tema i poruka

    6803
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

6 Pratilaca

O članu Alekre

  • Rođendan 21.08.1989.

Contact Methods

  • MSN
    alekre@live.com

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Smederevo
  • Motocikl
    TDM 900

Poslednji posetioci profila

26871 profile views

Alekre's Achievements

Ne silazi

Ne silazi (5/6)

10,6k

Reputacija u zajednici

  1. 3500 evra za tri kofera i za nosače?!
  2. Rasni R motori sa snagom koju imaju nije moguće voziti bez elektronike. Nekad je ZXR750 imao oko 120ks sad usrani ADV imaju po 150. ABS svakako i TCS a ostalo su gadžeti. Mada ljudi pretežno kupuju motor po gadžetima. Nikog ne interesuje kakvo ogibljenje ima ali ako ima halogene sijalice i kazaljke neće ga niko. Dakle prvo dobra mehanika pa sve ostalo.
  3. Drugo je T Max. On je klasa za sebe i dugo godina nije imao konkurenciju. Prvi modeli su bili izuzetno kvalitetni. Konstrukcija tog skutera je skoro kao kod motocikla. Kočnice, prednje viljuška, alu ram, dvocilindrični agregat, itd. Kakvi su novi modeli ne znam, davno sam prestao da ih pratim. Svakako, T Max ima kultni status i Yamaha našibava sa cenom.
  4. Alekre

    Voge 900DSX

    To je do mape ubrzigavanja. Verovatno će je prepeglati uskoro jer je to sada puno lakše nego na starijim motociklima.
  5. Zbog tebe sam svojevremeno hteo da kupim Atlantic Samo što je u to vreme dobar primerak bio redak i skup. Lepa lična priča kad neko toliko sezona vozi istu spravu i pretuče ozbiljnu kilometražu. Malo je takvih slučajeva a meni je to draže i lepše o menjanja svakih nekoliko sezona.
  6. Ja sam mislio da je ta tablica ispod repa više zbog estetike. Dok su R motori bili popularni, skoro svaki je imao isečen blatobran.
  7. Videćemo kako su rešili zadnji cilindar, da li se pregreva i hoće li potrošiti karike brže nego prednji
  8. Proganjaš čoveka pa ima jedno mesec dana jer se nije pojavio
  9. Sloboda je onolika dokle ne remeti druge ljude i okolinu. Taj slobodni upali sva 4 i zaglavi celu raskrnicu jer hoće da iz auta korakne odmah u pekaru. Kao da se meni ne žuri nego moram da čekam da on uzme leba. Milion primera ima svakodnevno. Pametnog i vaspitanog čoveka uvek prepoznam po tome koliko vodi računa da ne smeta drugima.
  10. Premijum uvek košta za održavanje kao premijum bez obzira koliko je star. Pa kad prodajna cena padne onda premijumi dolaze u ruke onih koji nisu platežni za održavanje. Tako nastaju leševi
  11. Moj lični utisak je da je saobraćaj posle korone osetno agresivniji. Za razliku od EU saobraćaja gde se propisi više poštuju, kod nas je princip ličnog poimanja saobraćaja. Ostavim auto sa sva četiri gde meni treba, isečem onog kog smatram da je slabiji, jer je moje vreme preče od tuđeg pa zato ću da teram oboje u makazicama da koče i beže u stranu zbog mene. Dok mi i dalje ne možemo bazične stvari da rešimo u Švedskoj je protekla godina protekla sa 0 nastradale dece u saobraćaju. Jebi ga, mora da se radi, ne može da se tupi po emisijama.
  12. Niti se prave kola koja prelaze kilometraže kao što je W123 niti motocikli ala Bandit 1200 kojem kreteni usijaju agregat i posle toga sa istim tim motorom vrate se kući. Proizvođači znaju ko kupuje nove motocikle, koliko ih i gde voze i po tome optimizuju kvalitet komponenti. U autoidustriji postoji termin "overquality" i on se odnosi na to da je deo/sklop "previše dobar" pa sam tim skuplji bez potrebe. To je negativna pojava. Nekada davno su iz Honde govorili da za kupca, motocikl poseduje ili ne poseduje kvalitet. Nema "između", zato se ja grozim termina "odnos cene i kvaliteta". Dakle, valja ili ne valja. Bez obzira koliko košta. To je jednostavno tako, vremena su se promenila a sve u korist profita kompanija. Točak profita mora da se okreće. Pravi, prodaj, recikliraj, prodaj ponovo. Pa, ko ima para da uđe u to kolo on se vozi, ko nema vozi nešto starije što se dokazalo kroz esploataciju i to je cela priča. Evo sad da čekam da se javi neko da kaže kako Alekre "pametuje i sere". Radim dugo u autoindustriji i takvi su trendovi ovih godina. Samo što krajnjeg kupca to zamara, niti zna niti ga interesuje. Pare, garancija, gas. Zato sve manje i manje pišem, nema svrhe.
  13. Eh, ima tu nešto i do tvoje vožnje. Fluidno, ujednačen tempo, predvidiva vožnja a sigurno i gospođa aktivno prati saobraćaj.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja