Jump to content

Moto Zajednica

npanzal

Članovi
  • Broj tema i poruka

    5
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu npanzal

  • Rođendan 04.06.1992.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Pančevo
  • Interests
    Planinarenje, skijanje, biciklizam, motociklizam, fotografija..
  • Motocikl
    Honda NX650 Dominator

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

npanzal's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

17

Reputacija u zajednici

  1. Rtanj je 2019. godine stavljen pod I stepen zaštite, pa ako ima pravnika na forumu, mogli bi da razjasne da li je uopšte ovakav događaj i mogao biti dozvoljen i održan. Boldovao sam u nastavku ono što je bitno. Specijalni rezervat prirode je područje sa neizmenjenom ili neznatno izmenjenom prirodom, od naročitog značaja zbog jedinstvenosti, retkosti ili reprezentativnosti, a koje obuhvata stanište ugrožene divlje vrste biljaka, životinja i gljiva, bez naselja ili sa retkim naseljima u kojima čovek živi usklađeno sa prirodom, namenjeno očuvanju postojećih prirodnih odlika, genskog fonda, ekološke ravnoteže, praćenju prirodnih pojava i procesa, naučnim istraživanjima i obrazovanju, kontrolisanim posetama i očuvanju tradicionalnog načina života. U strogom i specijalnom rezervatu prirode zabranjeno je vršiti radnje i aktivnosti i obavljati delatnosti koje mogu narušiti svojstva zbog kojih su proglašeni zaštićenim prirodnim dobrom (branje i uništavanje biljaka, uznemiravanje, hvatanje i ubijanje životinja, uvođenje novih bioloških vrsta, melioracijski radovi, razni oblici privrednog i drugog korišćenja i slično). U strogom rezervatu prirode zabranjene su privredne i druge aktivnosti.
  2. Čitam često forum ali ne pišem preterano. Ova tema mi je vrlo osetljiva jer mnogo više planinarim nego što vozim motor, i moram reći da je ovaj događaj jeziv. Ne mogu da pojmim uopšte da neko ne vidi problem u vožnji motora po obeleženoj pešačkoj stazi među gomilom planinara, pritom ih zasipajući kamenjem? Još i gore od ovoga su oni koji krenu van staze pa rovare celu planinu. O zagađenju mislim da ni nema potrebe trošiti reči, što zvučnom, što zagađenju vazduha i vode. Tamo nije mesto motorima.
  3. Ne može ni Grčka. Može samo BiH, Hrvatska i Bugarska.
  4. Nemam baš neke fotografije, jedna je slika kad je stigao, a druga je sa ovo malo opreme što imam. Nabavio sam kofer odmah, M-Case 51l čini mi se, i kupio sam kacigu naravno, HJC i70. Bila je neka lepa akcija, i dobro mi je legla, iako vizuelno i nisam baš oduševljen. Trenutno tražim jaknu i rukavice, trebalo bi da uzmem u toku sledeće nedelje nešto.
  5. @bdadaHvala na brzom odgovoru. Svetlosna grupa je odavno prilagođena, i na migavcima je i E homologacija, ne svetle pozicije. Jedino je na faru DOT homologacija, ali je ispravno podešen. Proveriću kod više tehničkih pregleda za auspuh.
  6. Pročitao sam celu ovu temu, ali nisam naišao na odgovor. Da li neko zna šta se dešava sa registracijom motora koji su pravljeni za US tržište? Konkretno ovaj moj je uvezen 2006. godine i uredno registrovan do sad. Zanima me šta će biti ove godine na tehničkom? Trenutno je na motoru ručno napravljen auspuh koji liči na originalni. Imam i originalni ali je truo i ima DOT homologaciju jelte.
  7. Pozdrav svima, ja sam Nebojša, iz Pančeva sam. 1992. godište. Prošle godine položio za celu A kategoriju, i pre mesec dana sam kupio svoj prvi motor, Honda NX650 Dominator. Trenutno kupujem svu moguću opremu za motor, pa da se vozim na proleće
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja