Jump to content

Moto Zajednica

Envy

Članovi
  • Broj tema i poruka

    34
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Lokacija
    Lazarevac
  • Motocikl
    Royal Enfield Himalayan

Poslednji posetioci profila

210 profile views

Envy's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

64

Reputacija u zajednici

  1. Mali updejt, presao sam oko 300ak u lokalu, vezbajuci da lepo menjam brzine, i ulazak u krivine. I vreme je doslo za prvi servis, pozvao sam Tago moto centar zbog prvog servisa. Rekli su mi, imamo slobodan termin sledece nedelje, sto se poklapalo sa mojim planovima (Lazarevac, Beograd, kupovina prve kacige, Novi Sad i posle toga pravac Bovansko jezero) jer je vreme bilo idealno za voznju! Pre polaska sam porucio iz Pontis-a termo navlake, vetrovku i podkapu, bez njih bi najebao Krenuo sam lagano oko pola 10, trudeci se da postujem 60ak km/h sto je preporuceno do prvih 500km. Konacno sam stigao u BG i otisao u Barel motoshop gde sam uzeo Sharkovu openline kacigu ( Sa kojom sam odusevljen). Zatim izlazim na autoput za Novi Sad i lagano... Po dolasku u Servis, bio sam ljubazno usluzen napitkom po svom izboru i punjacem ( posto mi je tripper™ nav skinula 80%baterije od 9:30 do 13:35) i predao kljuceve od motora. Posle nekih 20ak minuta, lepo obucen gospodin (direktor) me je pozvao i rekao da ima neki problem. Naravno, mislio sam da su nesto pokvarili i da cu im se napiti krvi, ali, desilo se nesto podjednako lose... Navodno, majstor im je otisao na odmor, a niko se nije setio da mi javi. Da skratim pricu, taj dan nisam odradio Servis nego posle nekoliko sati pokusaja direktora da kontaktira drugi servis (Trion motors, uvoznik za Harly) i zamoli ih da me prime u najkracem mogucem roku, sto je ispalo sutradan u 10. Naravno nije se ni ponudio da mi obezbedi smestaj (zbog njihove greske) nego sam se sam snasao za prenociste do sledeceg dana. I naravno ceo put je propao jer sam izgubio mnogo dragocenog vremena kojeg nisam mogao da priustim zbog posla. Makar sam iskoristio to to vreme u BG, da se provozam Avalom sa drugaricom i mogu reci da je predobro gore. Trenutno na satu imam oko 800km i nadam se da ce ih biti jos mnogo vise. Ipak ne bese tako mali updejt
  2. Lepo se cuje, prelazi preko neravnina i moram reci da fino ulazi u krivine. Samo se malo cimam da ga oborim, pogotovo taj dan jer je padala kisa, a ove gume i nisu bas namenjene za kisne dane.
  3. Danas sam prvi out imao ozbiljniju voznju sa Gromom. ( Mojim ljubimcem) Probudio sam se oko 8, provirio kroz prozor, i obradovao se... Kisa nije padala. iako je bio tmuran dan, zgrabio sam kljuceve i kacigu, navukao trenerku i farmerke i potrcao da se druzim sa svojim prijateljom. Sobzirom da je vetar bio veoma jak i hladan, presao sam 70ak kilometara, sa smrznutim osmehom na licu. Za sad, Grom rže, vuce, savladava blato i kaldrmu vez problema.
  4. Rado, ali haos na poslu, 4 dana za redom od 7 do 7 radim, a i vreme je kisa od jutra do sutra pa onda, jovo nanovo... Bice slika samo da se prolepsa vreme
  5. AM mi je na "glavnoj" vozackoj, na slici je probna vozacka. A mogli su i AM upisati, al dobro
  6. Cisto da se pohvalim...
  7. Da sam imao kesa, pre bih uzeo crf 300 rally ... Ja sam isto pocetniku offroadu, za sad sam odusevljen RE Himalayanom...a ogibljenje mu i nije nesto( kako pricaju)...nema cak ni upside down ...jedino ga vadi hod od 200mm (imam 90 kg) Sto kaze Alekre, umerena voznja i ne bi trebalo biti problema.
  8. Malo off topic... Zna li neko kakav je HD-40 kao lubrikant? Hd 40
  9. Citao sam da je ulje za menjac najbolje za podmazivanje...
  10. Ima, dobio sam i tripper navigaciju,i alu bash plate. Steta sto se ne dobija i crash bar Ovi iz Toga su mi rekli da ce ih nabaviti "givi crash bar" ali ne znam cenu, kontam da ce biti sigurno 130 jura yikes Citao sam o njima da su bas dobro uradjeni.
  11. Upravo gledam na YT klipove. Izgleda da su svi klipovi DIY, i ne uliva mi neko poverenje.
  12. Nisam zazalio sto sam ga uzeo, lepo ide po losem putu, ne osecam mnogo njegovu tezinu... Samo manjih problema imam sa menjacem *dal sto ne znam lepo da menjam ili nije razradjen jos* ( nekad malo teze ulazi u brzinu) Sto se tice rasklapanja, jedino sto bi vezbao je zamena gume, ulja i sajli, svecice... ne verujem da bi ista drugo moglo da podje po zlu A primetio sam da i prolaznici bacaju poglede u prolazu,dok sam ga vozio, izgleda i njima zanimljiv ^_^
  13. Pare jedini problem, ali resice se i to nadam se. Kontam, na himalayanu nema mnogo sta da se popravi, prost motor, nema skoro nista od elektronike...cak je i zamena ulja i filtera prosta. A sto se tice slobodnog vremena, uzme se ceo godisnji, plus slobodni sati koje sam skupljao i to bi bilo to. Trebalo bi da imam dva meseca slobodnog kad se presabere. Mozda i vise... Ali polako, ima jos vremena do tad.
  14. Versys x 300 tesko da mozes naci novog, mislim da su mi rekli da su ga ukinuli zbog emisija. A ako imas kesa i opredelis se za hondu, uzmi Rally... ima veci rezervoar i vetrobran *neki kazu i bolje ogibljenje* Malo pre sam imao malu avanturu (10km) po makadamu i seoskom putu. Trebalo mi je malo vremena da se naviknem kako se menjaju brzine, ali sam se pred kraj lepo uhodao. Tako reci, odusevio sam se... iako sam jednom "pao" na vrlo strmoj uzbrdici na pocetku, jer nisam provalio da kvacilo hvata, tako reci, na 1cm povlacenja. (a mozda i manje malo) A vozio sam u mekanim poludubokim patikama tako da sam imao malo problema sa menjanjem brzina, ali sam se snasao. Nista strasno, vrlo mala ogrebotina na nekoj zasiti od auspuha. Naravno, nadam se da cu poloziti voznju iz prvog pokusaja i da cu do kraja meseca dobiti dozvolu. Posle toga cu da ga malo vozim pa ide na prvi servis, mozemo tada se nadjemo, ako nam se poklope datumi.
  15. Gledao sam nekog lika na c90 ...ili mu to dodje hunter cub, u jednom klipu, da bi ustedeo novac za prevoz, isekao skutercic na delove, spakovao u torbe i preneo kao prtljag , da bi ga posle sastavljao...a potom modifikovao ( davao bolje ogibljenje. Car
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja