Jump to content

Moto Zajednica

Tomito

Članovi
  • Broj tema i poruka

    17
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Lokacija
    Pancevo
  • Motocikl
    Piaggio Beverly 500

Poslednji posetioci profila

74 profile views

Tomito's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

3

Reputacija u zajednici

  1. Pozdrav drugari da li mogu da sipam u menjac reduktor kako se vec zoved a li ima neko posebno ili mogu za menjace kao za kola sto ide posto imam to ulje ostalo mi od auta kad sam menjao ?
  2. Momci pocelo je da mi huji iz zadnjeg kvacila gde su lamele. Kad krecem. Zvono nije plavo ferode su od prilike 3 mm debljine . Cenim da su se ferode pregrejale ili jebem li ga... Dal ce pomoci samo malo da se osmirglaju . I da li ako ih menjam mogu da turim one sa 3 lamele procitao sma ovde da su bolje .
  3. @boza_kg da to si u pravu i ja se zaletim pa posle koci ... bez potrebe... je su ove kao lakse 10-15 % al sam ipak vratio one fabricke... malo pre sam utuko 200 km sa suprugom otvorenog puta na 90-110kmh prede kako radi sa tezim rolnicama , a sa laksim kao sto si rekao u visim je obrtajima ...
  4. I naravno moja luda ne odlucna glava . Stigle rolnice 18.6 grama bile 21.4 gram. Motor ubrzava mnogo bolje, krece bukvalno odmah krajnja je mozda malo manja probao sam do 150 kmh moze vise nisam hteo ali opet necu da prelazim 120-130 sa njim. Moje pitanje je dal neko ima iskustva sa tim rolnicama u pitanju su 8 komada 18.6 grama . I da li neko zna da li su i te 18.6 grama fabricke dal je kao fabrika i njih "dozvolila" i dal mu smeta posto mi se cini da radi u malo visim obrtajima. Generalno ovako mi najvise odgovara nije trom na startu a lepo ide i na 120 kmh samo kao sto sam napisao cini mi se da su malo veci obrtaji . Koliko ne znam nemam obrtaljku. Mozda ako neko ima ovaj agregat a stavljao je 2-3 grama lakse rolnice pa da kaze svoje iskustvo. Hvala u napred na odgovorima i izvinjavam se na smaranju sa pitanjima.
  5. Ne mogu da uradim kontrolu na pumpi. Kontrolu radi jugoinspek i sgs .A to sta je na pumpu to si u pravu ne mogu da znam.
  6. Drugari da li neko sipa BMB 100 ? Ona prica da 95 nema 95 oktana i da 100 nema 100 oktana pada u vodu. Zato sto radim u rafineriji i ja ih proizvodim i ja gledam lab nalaz i veruj te mi 100 ima i vise od 100 oktana nikako manje.
  7. Tako je to si u pravu do 100-110 idelno za njega. Probali smo 250cc i cini mi se da se bas muci i da na 110kmh vozim na 90% gasa.. Inace tezimo zena i ja 150kg
  8. A i izgleda da je moja greska bila u startu sa kupovinom 500cc za 90% gradske voznje. Ali racunao sam da zena i ja po nekad izadjemo na otvoreno pa reko da ima snage da povuce. Putnu brzinu 120kmh bez opterecenja masine, sto mislim da sa 250cc ne bi mogao...
  9. Momci hvala vam na brzim odgovorima . Vide cu ovih dana prvo kakvo je stanje rolnica . Naravno sa udarnim odvijacem. Verujem da moze i sa zaglavljivanjem ali ne bih da pokusavam . Malo sam ga testirao jos i sto je rekao gospodin @root012 mogu ce da je do jednog cilindra. Do sad sam imao suzukia sv 650 i gpz 500 oba su sa dva cilindra. Pa nisam imao iskuatva sa jednim da bih mogao da uporedim. I kao sto sam rekao nije kvar ali cudan osecaj mogu i tako da ga vozim ,nije problem, al reko da vidim vasa iskistva sa tim agregarom.
  10. Nasao sam satelis je pisao da za kvacilo sa 5 lamela prati 8 rolnica i kais od 91 zub.
  11. Da sam cackam. Crko mi je pneumatski pistolj pa nisam mogao da odvrnem da proverim rolnice roler je dobar, ma da bi mogao lezaj da mu zamneim. Kais nisam gledao koliko je zuba . Imam i stari ovaj je kao novi ubacen kod predhodnog vlasnika moracu da proverim . Trebalo bi da bude od 88 zuba ? To si upravu mora cu da ga upalim bez dekle pa da vidim .
  12. Pozdrav da li neko zna koje su fabricke rolnice za Beverly 500 ie 2006 ?
  13. Hvala , dvoumio sam se dal lakse ili teze. Imao sam davno skuter pa sam se igrao sa rolnicama ali zaboravio. Inace cim sam ga uzeo morao sam vodenu pumpu da remontujem pustio semering sa strane vode i predhodni vlasnik zapusio rupicu I trokirao motor to sam resio zamenom creva na pumpi i selnama . Nisu bile selne i pustao pritisak na spoju direkt u rezervoar . Sad ide lepo pali ujutru bez problema . Zvono kvacila sam gledao nije spaljeno ali ima riseve u krug ne znam dal bi to predstavljalo neki problem. Ima 5 pakni i ima po prilicno mesa na njima ...
  14. Negde sam gledao da su fabricke 28 grama ? Da li da se stave lakse ili teze da bi se resio taj problem. Generalno dovoljno mi je i 120 kmh na motoru . Uzeo sam 500 cc zato sto vozim zenu pa i kad izadjemo negde na otvoreno da motor ne oseti tu brzinu .
  15. Pozdrav svima ja sam Milos iz Panceva imam 29 godina , trenutno vozim Piaggio Beverly 500 . Nadam se da cemo lepo da se druzimo
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja