Jump to content

Moto Zajednica

Zeksius

Članovi
  • Broj tema i poruka

    57
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

3 Pratilaca

O članu Zeksius

  • Rođendan 22.09.1991.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Stara Pazova
  • Interests
    Instagram: @zeksius
  • Motocikl
    Suzuki GSXR 600 L7

Poslednji posetioci profila

533 profile views

Zeksius's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

113

Reputacija u zajednici

  1. Ma ne radi se o potrosnji, ima to dosta konja, treba te konje napojiti, sve je to jasno, generalno mi nije jasno otkud toliko na oglasima odjednom @maza1 uhhh, da znas, video sam jedan bas lep, tacno me provocira
  2. Primetio sam u poslednje vreme da su puni oglasi trece generacije ovog motora, u cemu je fora sa tim? Pomislio sam prvo da je to pocelo kad je izasao restyling model 2019 pa su se stranci resavali trece generacije da bi presli na cetvrtu ali to jos uvek ne prestaje. Cak je nekad gen3 malo skuplja od gen2 a mladja i sa dosta vise opreme, onako da na prvu deluje kao dosta isplativija i bolja kupovina. Gledao sam strane recenzije ovog motora i svi ga hvale, domace recenzije nisam nasao. Da li je kvarljiv, da li je tih 200ks bas previse za ulicu i voznju van staze ili nenormalno puno trosi pa ga izbegavaju, sta li je u pitanju?! Ukoliko neko poseduje ovaj motor bilo bi lepo da podeli svoje iskustvo i misljenje.
  3. Vozio sam Ninju 300, godinama je vec kod nas u vlasnistvu i mogu samo da pohvalim taj motor. Nemas neke sad specijalno znacajne razlike sto se tice snage, 300cc je startniji, jaci, zvuk je dublji i lepse i modernije izgleda. Sad oko izbora zavisi sve od tvoje situacije, ako imas A i hoces da pocnes sa nekim manjim motorom godinu ili dve pa da ides na vece kubikaze onda je mozda 250cc bolji izbor jer je jeftiniji i samim tim ces ga lakse prodati. Opet ako trazis motor manje kubikaze za svakodnevnu voznju i da mozes sa njim da odes na put ili si npr tek polozio za A2 i trazis motor u toj kategoriji dok ne polozis za A da, oko 4-5 godina, onda bi ja bez razmisljanja izabrao Ninju 300.
  4. Dao sam primer samo jer kao sto je neko rekao u jednom od komentara da novine odma pisu i svi pricaju 200 na sat pa sam napisao tako. Slazem se u potpunosti sa tobom, cim neko prekoraci brzinu on je potencijalni ubica i nema opravdanja, isto smatram i za oduzimanje prvenstva prolaza, ne pustanje pesaka i slicne stvari.
  5. "al' eto im auto put pa nek jurcaju, a neee, čekaj, tamo neće biti viđeni. " ...koliko sam ja razumeo iz ovog posta ni u ovom slucaju nije vidjen i to ga je zamalo kostalo zivota. Ovo je klasicno oduzimanje prvenstva, obrati paznju molim te za ubuduce dok ne ubijes nekoga. Takvih "nisam te video/la" situacija ima puno i nisu uopste retke. On da ide 200 on je u prekrsaju ali je njegovo prvenstvo prolaza i unistis dva zivota jer ga ne propustis. Nisam za jurcanje po gradu ali to isecanje mi je jezivo i ravno ubistvu, nigde ne treba zuriti, ni u jednoj situaciji.
  6. Koliko sam ja upoznat, homologacija znaci da je auspuh primeren ili napravljen za ulicu, a postoje auspusi koji su samo za stazu. Neka od razlika koje sam primetio je upravo to buka i izduvni gasovi, mada meni licno nema smisla to sa izduvnim gasovima jer ako ces da zagadjujes kao da je bitno da li zagadjivao na ulici ili na stazi. Uglavnom je to kao eto zbog buke. Sto se tehnickog tice ja sam dobio 2 saveta ili da uzmem legalan auspuh za ulicu i da sam miran, mogu da izvadim db killer i da vratim po potrebi, kod nas jos ne smaraju ali ako planiras u inostranstvo to zna da bude problem. Drugi savet je da kupim taj nelegalan, pre tehnickog zamenis na fabricki top, registrujes pa vratis taj nelegalan. Auspusi za stazu su uglavnom dosta jeftiniji nego ovi za ulicu, jedino sto taj nelegalan auspuh mozes da koristis ovde kod nas po ulicama, u inostranstvu je kaznjivo. Moj savet ti je da kupis uspuh sa homologacijom i izvadis DB killer, on je svakako mali i na jedan sraf je samo pa ako pozelis preko ili te smaraju, samo na licu mesta zasrafis i miran si.
  7. Dobro dosli u Srbiju..samo dok se informise kome treba da plati proci ce on sa godinu dana uslovne, nece ni robijati.
  8. Bitno je, i tek kako je bitno, nazalost zivimo u drzavi gde je jako lako da ovakav slucaj zastari ili se prepakuje u neko malo cukanje i prodje ne kaznjeno, mozda sa nekom odstetom malom ali u sustini ne kao ubistvo kako bi trebalo.
  9. Zeksius

    BMW G310GS

    Pozdrav, imao sam G310R, koliko sam upoznat to su identicne masine samo su prepakovane u dva razlicita izgleda motora. Vozio sam ga 3 sezone, skoro 3 godine, putovao sam sa njim i sto se mene tice idealan motor. Lagan, okretan, jedan cilindar i tek kako lepo polvaci. Moj je pun tecnosti bio oko 150-160kg sto je lagano, imaju fabricki gel sediste, znaci na duzim putevima neces osetiti, bukvalno siroko sediste je extra udobno. Potrosnja je oko 3l, mozda 3,5l i sa punim rezervoarom imas oko 350km da predjes, ima snage i da izadjes na autoput i lagano da ga vozis 110, tako da mu to nije problem. Sto se mana tice to je opet 1 cilindar i bas puno trese, vibrira bas bas u velikim obrtajima tako da moja preporuka je da sa vremena na vreme proveravas motor, da se nije neki sraf otpustio ili nesto, meni se samo jednom desilo za te tri godine ali to se lako zavije nazad, primetices i da je dosta upakovan gumicama upravo da bi rasteretilo tu vibraciju, ipak za svaki slucaj sa vremena na vreme dok budes briskao motor proveri cisto. Ima jos jednu malu manu a to je cena odrzavanja, tada je teze bilo naci deo koji mu odgovara a originalni bmw delovi su malo skuplji, nije to nista sad auuu skupo ali npr ako uporedis sa nekim ko vozi Z300 ili MT-03, tebe ce malko skuplje izaci odrzavanje. Sve u svemu odlican motor ali vidi odlican, isao sam i na dnevne ture sa suvozacem i nikakav problem za masinu sad da ne moze da izvuce ili nesto tako. Iskustvo sa GS verzijom bi trebalo da bude isto ovakvo, srecna kupovina i javljaj sta si odlucio i kakvi su utisci.
  10. Ne poznajem ni decka ni put ali u raznoraznim grupama na fejsu su ljudi koji ga poznaju pisali da je bas brzo vozio, tako da je nazalost vrlo verovatno da se stvarno zakucao zbog prevelike brzine. Tuga...
  11. Cao ljudi, Jel ima neko da preporuci nekog majstora u okolini Vojvodine (NS-BG i okolina) koji steluje/zateze zice na tocku?
  12. Cestitam brate, neka je sa srecom. Tvoja prica me bas dosta podsetila na moju, samo sto je kod mene bio plavi Suzuki, i samo Suzuki i trenutno sam vlasnik GSXR-a A vidim brate da imas ST table, tu si iz komsiluka pa sam ubedjen da cu videti zelenu Kawu negde usput
  13. Yoshimura nema distributera u Srbiji. Isti problem imam i ja, trazim yoshimura auspuh za moj motor i trenutno imas dve opcije za to. Imaju distributera u okolini Zagreba pa jedino da uplatis avans i da narucis pa da odes po njega kad stigne, nzm samo kako to sad ide sa carinom Drugi nacin je da pratis oglase i cekas neki polovan, nzm sta bi ti drugo savetovao. Ako neko ima jos neki bolji savet neka podeli.
  14. Ne znam kakvi su i da li odgovaraju vasim motorima ali u potrazi za takvim nosacem ja sam naisao na ovaj, mada jos nije stigao i nisam ga isprobao ali prethodnih par nosaca koje sam porucio preko aliexpressa su bili odlicni, odnos cene i kvaliteta vrhunski. Page Not Found - Aliexpress.com WWW.ALIEXPRESS.COM
  15. Znam da je Mass company ranije uvozio, nasao sam taj podatak ali sad ne rade. U Hrvatskoj sam nasao ovo sto si mi poslao, okolina Zagreba, ne znam samo kako ide preko granice, jel moze da se prosvercuje ili bude problema pa moras da placas 20% carine.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja