Jump to content

Moto Zajednica

Cvele89

Članovi
  • Broj tema i poruka

    16
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: Cvele89

  1. Gotov je redovan servis, montirali su mi i bocne nosace za kofere, i Givi-jev engine guard. Do kraja nedelje cu napisati 'review' za dosadasnjih 5100km. Za kraj evo par slika.
  2. Moguce, inace to je kolega sa foruma @Djeronimo.
  3. Sta da ti kazem, volim da sam spreman.
  4. Uf, tesko, nisam bas fotogenican , i dok se poskidaju rukavice i namesti sve za slikanje prodje cela vecnost...
  5. Hvala ali meni bi odgovarao ovaj model jer dolazi sa nosacem koji mi tacno odgovara (imam isti motor kao na slici ) a i za blagi off-road koji planiram cini mi se da je kasniter mnogo bolje osiguran sa ovim roto sistemom nego ti sa vezivanjem.
  6. Pozdrav ljudi, Evo konacno je krenulo i malo lepse vreme pa rekoh da pitam na ovoj temi da li se nekome vozi neki blazi offroad u okolini Beograda. Najvise bi odgovaralao nesto izmedju 04.05-07.05 ili neki sledeci vikend. Moram da naglasim da do sada nisam vozio ozbiljniji offroad (izrovani putevi, seoske staze i makadami da li se racunaju?) i otvoren sam za sve vrste saveta i lekcija. Ako ima zaiteresovanih javite se.
  7. Nije me davno bilo, ali sad na odmoru pa uhvatih malo vremena. U sredu 03.05 ce biti gotova provera ventila na 5000 km, pa cu napisati mali review sa mojim iskustvima do sada.
  8. Pa u bliskoj buducnosti planiram da ukombinujem tri velike ljubavi, planinarenje, kampovanje i voznju motora. Tako da bi bilo korisno imati za svaki slucaj i vode i goriva. Nasao sam da ih ima kod ovih koji prodaju opremu za kvadove ali nazalost nemaju ove od 3L, samo od 10L.
  9. Planiram svakako na neku vrstu dodatne obuke, sto samostalno sto u saradnji sa nekim starijim kolegama. Takodje su mi preporucili project 192, tako da to je plan za neku blisku buducnost.
  10. Hvala. Same krivine i saobracaj nije bio veliki problem, problem je bilo stajanje na uzbrdici i pustanje kvacila u brzini, pa je motor stucnuo i cimnuo napred. Ja bio malo opusteniji i pod utiskom uzbrdice i krivina, i samo mi isklznu iz ruku nekako.
  11. Jos jedan izvestaj. Juce sam vozio cuveni ralja ring sa kolegom @Djeronimo, pa smo u povratku odvozali i krug oko avale. Pre toga je nisam vozio, osim kao 'teret' pozadi na motoru. Takodje imajte na umu da sam i dalje pocetnik i da je ovo prvi motor i potrudicu se da budem sto objektivniji. Nisam prelazio 80km/h (4000rpm u 5 brzini i 5000rpm u 4 brzini, max je 9000rpm, crveni krecu od 7000rpm) jer se motor jos razradjuje i preporucii su mi da izbegavam visoke obrtaje i takozvani 'red lajning'. Tu brzinu je odrzavao lagano i imao sam osecaj da lako mogu da jos dobijam na brzini. U 4 brzini je tu otprilike na 75% gasa (prilicno je bila zavrnuta ruka dole ali imalo da ide jos), a u 5 brzini je otprilike na 50-60% gasa. U krivine sam ulazio sa brzinom do 60km/h a negde cak i mnogo sporije 25-40km/h. Motor je celo vreme bio izuzetno stabilan i nije bilo vibracija cak ni na trenutcima kada sam spustao u 3 brzinu na 70-80km/h. Jedino gde imam zamerku je prednja kocnica koje je i dalje malo tvrda u odnosu na SV pa moram da je malo jace prtisnem da bi krenuo da koci jace. (Bilo je i trenutaka malo panicnog kocenja gde je ovo dobrodoslo ). Zadnja kocnica je prefekcija, po meni mnogo meksa i ravnomernija od SV-a, (Himalayan ima ABS, mozda je zog toga). Takodje moram da prijavim da smo svratili i do jezera trensnja gde se nazalost desio prvi pad. Nije bilo nista strasno, niko se nije povredio osim motora , iskrivila se nozica menjaca. Uspeli smo da je ispravimo i nastavimo dalje. Na moje odusevljenje 'popravljena' nozica je sada taman, ranije je bila nekako kratka i sa cizmama je bilo nezgodno zavuci je ispod kada treba promeniti brzinu, a sada je savrsena. Takodje moram da napomenem da je far odlican, baca bas sirok snop i daje lepu vidljivost, dugo svetlo jos nisam probao jer je bilo dosta saobracaja pri povratku pa nije bilo fer ukljucivati. Mozda se javi i kolega @Djeronimo da kaze kako je izgledalo iz njegove prespektive. Toliko za sada, nastavicu da postavljam utiske i ako imate neko pitanje slobodno pitajte.
  12. Evo da se pohvalim, posle mucnog cekaja na carinu i registraciju (10 dana) preuzeo sam ga danas i vozio nazad do kuce. Posto nemam puno iskustva sa voznjom razlicitih motora, do sada vozio samo skutere kao srednjoskolac i SV650 na polaganju, moram priznati da sam odusevljen motorom (mada verovatno jer je moj i jer je nov ), malo se oseti manjak snage u odnosu na SV ali je prenos snage dosta linearan, nema cimanja i nece poleteti ako se da malo jaci gas kada se krece iz stajanja, ali moguce i da je samo do toga da mora da se razradi motor, sto sam video na dosta mesta da kazu drugi vozaci (prvi servis na 500km ili mesec dana). Bas je stabilan na putu (kao da vozite na sinama), ali takodje lako skrece i potreban je minmalan input da se obidje rupa ili sahta. Menjac je precizniji od SV i nekako tecniji, ali nisam jos provalio kako da ga lepo 'rev mecujem' ali to ce doci sa praksom. Sto se tice vibracija nisam osetio ni malo, ni na volanu, sedistu, pegovima na nogama, Terao ga najvise do 80km/h na 5000rpm u cetvrtoj dok nisam prebacio u petu. Ergonomika sedenja je za sada super udobna i sediste je za sada udobno. Tezi je nego sto sam ocekivao kad treba da se ide u rikverc, pomera ili dize na centralni stalak, ali ovo takodje mogu da prepisem ne iskustvu, igrao sam se malo u grazi i bilo je mnogo lakse nego prvih par puta. Prednja kocnica je malo tvrdja, ali kada se navikne na to da ne lepi odmah, lepo zaustvalja. Ako se jos necega setim veceras ili primetim nesto posle puta do posla i nazad dodacu. Ovom prilikom moram da zahvalim kolegi @Djeronimokoji me je inspirisao da i sam krenem na dva tocka i bio vodic i pravi drug sve stvari vezno za motore do sada. Takodje moram da pohvalim ljude iz Trion Motrosa (Harley Davidson Srbija) na pofesinoalnom i pre svega drugraskom odnosu. Lepo su mi objasinili sve funkcije motora i detaljno savetovali sta i kako sa novom masinom, i natankali rezeorvar do vrha! Za kraj jedna slika.
  13. Pozdrav, U pitanju su plasticni kanisteri za gorivo i vodu koji mogu da se 'kace' na motore. Da li znate za ovaj ili neki slican sistem koji ima u ponudi kod nas. Unapred hvala. Ovo je proizvodjacev sajt: https://rotopax.com/ A ovako izgleda kada se motira:
  14. Cvele89

    Bell kacige

    Zanima me da li postoji prodavnica u Srbiji koja u ponudi ima Bell kacige, za sada sam jedino nasao u Xmoto ali oni rade samo online. Konkretno model MX-9 MIPS Adventure, recenzije izgledaju dobro i nije preterano skupa. Planiram uglavnom medjugradsku voznju i povremeno blagi off-road (kombinovao bih sa trekingom i kampovanjem) ovo ce mi biti prva kaciga i voleo bih da je probam zbog velicine. Ako imate neki bolji predlog ili savet otvoren sam za svaku sugestiju. Unapred hvala.
  15. Jos jednom pzodrav svim clanovima foruma, Zovem se Nikola ali svi me znaju kao Cvele ,1989 godiste iz Beograda. Za sada samo na cetvorotockasu ali se nadam ce se to brzo promeniti. Zavrsavam poslednje casove i nadam se da cu poloziti do kraja jula. Planiram da pazarim Royal Enfield Himalayan. Generalno nisam fan online druzenja, vise volim uzivo i uz pivo , zato imajte razumevanja, nadam se da cemo se lepo druziti i uskoro voziti na dva tocka.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja