Jump to content

Moto Zajednica

Сале

Članovi
  • Broj tema i poruka

    107
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu Сале

  • Rođendan 23.08.1982.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Београд

Poslednji posetioci profila

200 profile views

Сале's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

26

Reputacija u zajednici

  1. @LuckyVladano @gebee&co наравно да се не љутим, све је ок. Мене је иначе мало теже наљутити @Pingvin37 потпуно си у праву, морам признати. Јесте ме мало страх од 2 точка, јесте да и даље обитавам у тој зони комфора како кажеш и све стоји на месту што си написао али зар све то није одлика некога ко се први пут упушта у овако нешто?? Зар није људски плашити се и зар је то срамота?? Мене није. Поготово када је у питању овако нешто озбиљно. За све вас који иза себе имате десетине хиљада пређених км ово моје писаније вероватно изгледа смешно и глупо што можда и јесте али овај форум је једино место на коме могу добити информације од људи који су прави познаваоци мотоцикала. Ја и нисам навикао да све у животу добијам лако како си написао али увек тежим да сазнам што више о ономе што ме занима. Зато и гњавим са можда небитним питањима да бих што безболније прошао кроз тај почетнички процес кроз који су сви прошли. Ја се опет извињавам због скретања са теме и обећавам да престајем да давим са овим полагањем и све везано за то. А кад смо код нових или половних машина, почео сам интензивније да гледам Triumph моделе који изгледају стварно добро. Е сад, једино што мени ту мало не одговара је што су сви они које сам снимио са великим кубикажама и снагом што мени као почетнику и не би можда одговарало.
  2. Прођох ватрено крштење. За велико чудо није ми била фрка ни мало. Овај инструктор ишо испред мене и још ме цимао у фазону, дај гас шта килавиш Мада није исто кад си у колима и кад идеш 40 и кад си са том истом брзином на мотору где се чини да је то много брже. Али осећај је супер
  3. Хвала људи. И ја мислим да ће ми бити лакше кад после ове раге седнем на нешто боље него да буде обрнуто.
  4. Инструктор је лик од 60+ година и сморен до јаја али је ок човек овако. Похватао сам већ сам како све функционише јер имам положено за Б а мотор ради по истом принципу само што су команде другачије. Колко сам сконтао он је у фазону ко год дође на обуку он мисли да је већ раније возио мотор. Е код мене се зајебо . Много већи проблем је што је мотор тешка кршина. Нисам познавалац мотора али по овоме се види да му је душа узета, да је падано са њега небројено пута и да није уопште одржаван. Мењач кочи и тешко пребацује из 1. у 2. и обрнуто, квачило не хвата добро, гас није људски подешен, полако додајем и он цимне одједном итд.... Јуче сам га гледао из даљине и буквално ми било жао машине. Као курва од 80 год коју и даље товаре зарад профита и пара. Али ту је газда крив кога боли уво да одржава возило а то ми је посредно рекао и инструктор. О ових 4 дана обуке на полигону бих могао да напишем један подужи есеј али зауставићу се овде. Елем, проћи ће и то. Данас идем први пут на улицу после полигона па се надам да ћу се снаћи. Пожелите ми срећу
  5. Додуше, читао сам и слушао да се обе користе равномерно али нисам баш сасвим сигуран у то па сам зато и питао.
  6. Ок, хвала људи. Као што рекох имам неког чудака за инструктора а човек је тотално конфузан, неразумљив и чудно му је што нисам никад сео на мотор па мисли да све већ знам и све морам да га питам по 50х и да све разлажем на атоме јер се код мене ништа не подразумева.
  7. Имам 1 питање. Можда је мало глупо али копка ме јер је овај мој инструктор погубљен човек 100% па не могу ништа са сигурношћу да узмем било шта што ми каже. Када у току вожње кочим, да ли кочим искључиво предњом, искључиво задњом или обема кочницама у исто време??
  8. Па зато што га вероватно стално вози а стајала му је нека матора километража. А и реално додаш још хиљаду ипо и купиш нов. @bobanr лик је узео кредит и купио 502С и сад му већ не ваља и купује овај други. А још мољакао да му дају попуст и све то снимао и избацио на јутуб. Не бих да доносим преурањене закључке али очигледно има више пара него памети. А тај trk502x је чак и мало скупљи. Он је око 7к колко ми се чини. Фин је мотор али сувише велики за мене. И превазилази моје финансијске могућности. Тако да сам пре за 502С
  9. Yamaha MT 07 ABS AŽURIRANA KM WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Yamaha MT 07 ABS AŽURIRANA KM, 2017. godište, Naked, vozilo prešlo 8250 km, Beograd. Cena 5.950 € - Motori - Polovni Automobili Honda Nc 750 S WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Honda Nc 750 S, 2016. godište, Naked, vozilo prešlo 24000 km, Beograd. Cena 4.700 € - Motori - Polovni Automobili Triumph Tiger XR WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Triumph Tiger XR, 2011. godište, Touring, vozilo prešlo 29560 km, Beograd. Cena 5.600 € - Motori - Polovni Automobili Ови модели су ми занимљиви али им цене нису баш занимљиве ако ћемо реално. А и оно што ми прво мало боде очи је мала километража у односу на годишта. То наравно не важи за јамаху која је релативно нова.
  10. Тема је ненамерно отишла у другом правцу пошто је превагнуло то да купим нови 502С уместо неког половњака па је можда глупо да вртимо у круг једну исту причу . А и сад сам се усредсредио на полагање јер без тога нећу ни да помишљам о мотору. Мада ћу окачити после пар неких модела који су ми привукли пажњу па ви дајте своју оцену да ли је избор реалан. Пошто је моја одлука једно 95% већ утврђена мислим да би само чудо могло да ме одврати од куповине истог и прелазак на неки други модел. Ал ајд нећу да малеришем јер не зна дан шта носи ноћ. Пошто је тај мотор 500сс јел може неко да ми каже колико би износила регистрација на ту кубикажу? Нешто сам гуглао и дођох до информација између 16 и 18 хиљада. Мени је то сасвим пристојна цена и све преко 20 би ми искрено било много, вероватно.
  11. А немам појма. Можда и одем ових дана да узмем неку коју ћу касније носити. Видећу већ
  12. Ма знам све то него рекох ај да изгурам те часове вожње па да онда почнем да купујем ствари. Зато и узех ову поткапу. Њу ћу у сваком случају носити и касније испод моје кациге.
  13. Па и на оном паковању пише да је универзална. А мислио сам да прво положим па да почнем да се снабдевам опремом.
  14. Купим данас ону поткапу да не би стављао ону њихову кацигу на главу јер ко зна ко ју је све носио и једва је навукох кући колко је тесна. Не знам да ли ја нисам навикао да носим такве ствари али оно чудо баш стеже. И рече ми онај лик у радњи да су све универзалне и да немају величине па се само питам шта би ли било да имам већу главу??Нема теорије да би оно навуко. Не знам да ли се то временом развуче или не. Јел нормално да се баш припија уз главу или не? Купио сам памучну а била је и она синтетичка која је верујем растегљивија ал не бих баш да ми се упали глава под пластиком.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja