Jump to content

Moto Zajednica

Skrba86

Članovi
  • Broj tema i poruka

    0
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Lokacija
    Novi Sad
  • Motocikl
    Honda Shadow Spirit

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

Skrba86's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

8

Reputacija u zajednici

  1. Da iskoristim priliku da napisem svoje iskustvo sa ovim sjajnim covekom. Citajuci preporuke, pozvao sam Saleta, koji me je strpljivo saslusao dok sam ja laicki probao da objasnim svoj problem. Naime, na mojoj Hondi, koju sam pazario prosle godine, neko je prckao oko sistema za vodeno hladjenje, i hladjenje se nije palilo automatski, vec je bio izveden prekidac. Oterao sam motor, i posle dva dana mi se Sale javlja da je motor popravljen, dobijam specifikaciju radova i zamenjenih delova, kao i objasnjenje sta je bilo problem. Kada sam dosao u servis po motor, Sale me nije pustio da idem, dok nismo sacekali da se motor zagreje i dok se nisam uverio da sad sve radi kako treba. Razumem da ima ovde dosta clanova koji nemaju znanja i iskustva poput mene, i da im znaci da se neko postavi ljudski i posteno, i sa strpljenjem da objasni nesto sto je problem na motoru. Sale, hvala ti, dobio si stalnu musteriju.
  2. @stari roker Hvala za objasnjenje. Ja sam samo nespretno opisao svoj problem, bez tehnickog predznanja Zato zelim da pronadjem majstora koji je na dobrom glasu, da sve to ispregleda, i otkloni potencijalni kvar.
  3. Molim vas za preporuku kod kog majstora da odem. Nisam ni planirao da popravljam sam.
  4. Zato sam i pitao Da ne pametujem, niti zelim da se sam igram sa tim. Nego strucnjak po vasoj preporuci koji ce resiti to.
  5. Ukratko, kad je donet motor kod majstora, hladjenje nije radilo, vidi se da je nesto prespajano i budzeno. Majstor mi je predlozio da odem kod nekog elektricara da se sve isproverava i namesti kako treba. On se time nije hteo baviti, a ono jedino sto je on uradio je izveden prekidac koji pali hladenje. Nadam se da sam sad jasniji.
  6. Verovatno termostat nije u redu, ili nije adekvatno povezan, cim ne ukljucuje pumpu po potrebi.
  7. Pozdrav drugari, Od skoro sam usao u svet dvotockasa, i posto nemam puno iskustva, probacu da budem sto detaljniji u onom sto mi je potrebno Naime, vlasnik sam Honde Shadow Spirit 2009-to godiste. Posto je motor kupljen po malo ishitreno bez prethodnog pregleda, kada sam ga doterao u NS, i odvezao do majstora, utvrdjeno je da je motor imao udarac, i to poprilicno zestok reklo bi se. Viljusku smo uspeli da dovedemo u fabricko stanje, uradjen je servis (motor je stajao dosta dugo bez vozenja).... Ono sto je ostalo kao problematicno pitanje je hladnjak. Majstor mi je rekao da se pumpa hladnjaka ne ukljucuje, ocigledno da je nesto budzeno. Sada kao privremeno resenje imam prekidac izveden koji po potrebi palim. Prekidac sam po sebi radi posao, ali ipak ne zelim da dolazim u situaciju da se mozda motor pregreva, ili da radi ispod radne temperature. Poznata su mi iskustva na kolima, i koliko to moze da napravi stetu na agregatu. Posto sam picajzla kad su vozila u pitanju, zelim da ovo uradim kako treba i kako bi trebalo po fabrickim specifikacijama. Molim iskusne za pomoc. Hvala unapred.
  8. Imam bukvalno jednu sliku od prosle godine kada je stigao iz Kragujevca, gde je i kupljen. Sada je kod majstora, redovan servis, pa ga slikam
  9. Pozdrav svima! Javljam se iz Novog Sada, od skoro sam zasao u motoraske vode, od prosle godine ponosni vlasnik Honde Shadow Spirit. Trenutno je na servisu, pa planiram da uradim jedan detailing. Tako da cu tada da okacim fotkice. Radujem se boravku na ovom forumu, posto sam pocetnik, kapiram da cu dosta toga nauciti ovde vezano za motorasku tematiku.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja