Jump to content

Moto Zajednica

Sanja-R

Članovi
  • Broj tema i poruka

    3
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Lokacija
    Beograd
  • Motocikl
    Aprilia SportCity One 50

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

Sanja-R's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

6

Reputacija u zajednici

  1. Hvala na preporukama i dobrodošlici. Ono za šta bih se najpre odlučila su verovatno skuter, naked, adventure. Sigurno ne bih uzimala neki sport ili cross. Budžet mi je 2.000€, te bih pre za taj novac da uzmem neki polovan motor, jer ne znam koliko dobar novi motor mogu da dobijem za taj budžet.
  2. Zdravo! Jutros sam se registrovala, pa da vam se predstavim. Ja sam Sanja, živim u Beogradu, imam 31. godinu. Na skuteru sam od 14. godine, jedno kratko vreme sam vozila i Suzuki GS650, pre nekih 12 godina. Trenutno vozim Aprilia Sportcity One 50. Pre mnogo godina, imala sam priliku da me u taksiju vozi jedan vaš kolega koji je bio jedan od administratora foruma, tako sam i saznala za BJBikers, jer smo pokrenuli igrom slučaja temu o motorima. Iskrena da budem, o dvotočkašima ne znam baš puno, ali kad me nešto zainteresuje vrlo sam voljna da učim. Trenutno razmišljam da pređem na neki malo jači motor, zato i jesam ovde, da dobijem neke informacije i savete iskusnijih od sebe. U slobodno vreme pišem, čitam, moja pasija su lični rast i razvoj - psihologija, coaching, komunikacija, time management... Kad god mogu bežim u prirodu i vreme provodim sa životinjama.
  3. Tazz, U mom nick-u je moje ime, kao i mesto odakle sam, međutim, shvatam poentu svega napisanog, razumela. Pronaći ću temu i predstaviću se. Hvala.
  4. Zdravo! Odmah ću se izviniti ako otvaram temu koja već postoji. Neke teme koje su me interesovale sam uspela da nađem, neke ne. Potreban mi je savet u vezi polaganja za A kategoriju i izbora motora, te sam se setila BJBikers jer verujem da ću od vas ovde dobiti najrelevantnije savete. Dakle, potpuni sam laik i nemam nikakva posebna znanja o dvotočkašima. Od 14. godine sam na skuteru, trenutno vozim Aprilia sportcity one 50cc, jer imam samo AM, koju sam dobila kada sam položila za B kategoriju. Sa svojih 18, 19 godina (što je bilo pre oko 12 godina) kratko sam vozila Suzuki GS650, to je bio dedin motor, koji smo ćale i ja vozili svega nekoliko meseci. Na njemu sam naučila da vozim motor sa manuelnim menjačem. Taj motor sam vozila bez dozvole (što nije nešto čime se ponosim ), samo u tom malom mestu da se prevezem od tačke A do tačke B. Super je išla vožnja, ali je motor za moju konstituciju bio pretežak, jer ako se parkiram na nekom terenu sa nagibom i moram unazad da malo poguram motor, tu je bila muka, jer je baš bio pretežak i nisam mogla da mrdnem. Sama vožnja je išla baš lagano, sa uživanjem. Sada bih sebi da nabavim neki malo jači motor, max 250cc, a možda mi je i to previše. Zapravo, motor mi treba za vožnju po Beogradu i do 200 km van Beograda na koji dan, da mogu da odem do svojih ili kratak izlet. Skuterom, sa svojom kilažom, mogu da razvijem max 70 km/h. Ne planiram da divljam po gradu i autoputu (te egotripove sam odavno prošla), ali bih se zadovoljila motorom koji može da razvije brzinu makar do 130 km/h. Videla sam da je veliki broj članova nahvalio Hondu Varadero u kategoriji od 125. Moja dva pitanja su sledeća: 1. Koju auto školu u Beogradu preporučujete za A kategoriju (ja bih verovatno polagala za A1 ili A2)? 2. Koji motor preporučujete za moju konstituciju (52 kg, 168cm), a koji bi mogao da ispuni gore napisane zahteve? Hvala unapred za izdvojeno vreme i na preporukama.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja