Jump to content

Moto Zajednica

maxmax444

Članovi
  • Broj tema i poruka

    5
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu maxmax444

  • Rođendan Jul 17

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Ub, Srbija.
  • Motocikl
    Piaggio Beverly 250ie

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

maxmax444's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

9

Reputacija u zajednici

  1. U gradskoj voznji kazaljka dodje na otprilike 2/3 skale, dve crtice iznad pola i nikada ne ide iznad toga, kao i kod drugih vozila koje koristim, pa pretpostavljam da je to oko 92-96°C, prosecna radna temp. Tom prilikom kada se zaustavim negde upali i ventilator, ali ne znam kolika je temp. kada vozim na otvorenom putu. Tada kazaljka padne na 1/3, sto ne bi trebalo da se desava ispravnom vozilu, bez obizira na spoljnu temp. i uslove voznje. Da je sad leto, verovatno to ne bih ni primetio.
  2. U pravu si, moracu da menjam termostat, pa cu videti kad vec vozim kod majsotra da zameni i ulje i antifriz naravno. Primetio sam da se oseca miris benzina iza motora i cini mi se da se oseca i u ulju, koje je dosta cisto i kao da se nivo ulja povecao. O tome je vec bilo reci u ovo temi, procitao sam da nesagoreo benzin hoce da naliva u karter, mada ne bi trebao na ovom modelu 250ie. Vozim i po otvorenom putu i temp. mu padne na oko 60c. Ako je to je stvarno tako, onda se ulje razredjuje. Poceo je malo i da pucketa kad se oduzme gas. Ipak je to konstruisano da radi na radnoj temperaturi. Menjao sam i ja jednom na kolima termostat kad je ostao otvoren, zaglavljen, pa na autoputu nije drzao radnu.
  3. Zdravo svima. Nedavno sam se vratio u porodicu "Beverly", kupio sam beverly 250ie 2008.god. Ranije sam imao beverly 125 i njega sam vozio 5 godina, a jedno kratko vreme sam vozio Kawasaki er5 i eto me opet na skuteru. Sa bev.125 sam bio zadovoljan u tom periodu, ali ovaj 250ie je jaci i pruza vecu "rezervu snage" i moze se voziti malo i van grada. Motor je za sad u dobrom stanju, sve je ispravno, spreman je za sezonu. Posle 300 predjenih km nemam primedbe, osim jedne, a to je da na otvorenom putu ne drzi radnu temperaturu, dok po gradu brzo dostigne radnu, a na semaforima nekad upali i ventilator. Pretpostavljam da je termostat otvoren, zaglavljen. Mislio sam da sacekam sledeci interval malog servisa i da tad zamenim i termostat (ako je on u pitanju uopste). Da li neko moze da mi odgovori, da li je stetno voziti "pothladjen" motor?? Temp. mu padne na 60-70C i nize pogotovo sad kad ga vozim, kad nisu vrucine.
  4. maxmax444

    Honda CB500S

    Evo ima na P.A. oglasima Honda cb 500s '98god - 2000e, a koliko vidim u ovoj temi 2007.god. su je cenili 2700e ?? Naravno, tada je euro dosta vise vredeo, ali ovde definitivno vaze neki cudni zakoni trzista polovnih motocikala, a o tome se prica u drugoj temi.
  5. Hvala na dobrodoslici. @Biker-Boy Hvala na savetu. Definitivno cu uzeti neki od tih modela sa dva cilindra. Ima dosta tema o njima. Za sad mi se najvise svidja ER5, pa cb500, pa i gs500, sto da ne. Volim taj "retro" izgled. Videcemo, zavisi od ponude na oglasima koja i nije trenutno velika. Pozdrav
  6. Zdravo svima. Zovem se Matija. Vise od 10god sam ljubitelj motocikala. Vozio sam manje skutere, apence. Trenutno nemam nijedan, u potrazi sam za nekim nakedom 250-500ccm, za laganu voznju i uzivanje. Veoma sam iznenadjen aktivnoscu i masovnoscu ovog foruma i stranice u ovo moderno ''instant doba'' kad su klasicni forumi odavno zamrli. Jako puno korisnih informacija ima na sve teme, pa vidim da cu mnogo toga nauciti. Definitivno necu morati da postavljam nova pitanja jer vidim da su sve moguce teme vec obradjene. Svaka cast redovnim-starim clanovoima koji izdvajaju svoje vreme i nesebicno dele znanje i svoja iskustva koja mogu dosta da nam pomognu. Pozdrav
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja