Jump to content

Moto Zajednica

OgnjenV

Članovi
  • Broj tema i poruka

    9
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

OgnjenV's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. Pozdrav ljudi, Pokušao sam da našen na forumu ali nisam uspeo. Kontaktirao sam jednog dobavljača delova za motore, na šta mi reče da nije siguran koje sve ulje filteri itd, može da se primeni na mog kineza. Da li neko može da me uputi koje sve delove tip ulja i filtere treba da uzmem da bih uradio servis? Takođe trebalo bi da zamenim i bobine i kablove, pa gde bih to mogao da uzmem. Pa ako možete i na to da me uputite, okolina Beograda bi bila odlična? Hvala, živi bili!
  2. Probaću u AMSS u Borči to da rešim. Znam da postoji priča da može da se ide na merenje snage i na osnovu toga da se dobije atest, i potvrda potom da mogu da registrujem. Hvala! Svakako javljam kako budem prošao, da ko god da se nađe u sličnoj situaciji zna kako da se iskobelja.
  3. Nije brate. Doduše ja sam sad stavio malo veći karburator 24mm, a stari je 22mm. Hehe Ali to nema nikakve veze sa celom pričom. U Nemačkoj je bio u fabričkom stanju, sve regularno.
  4. Nije brate, evo sad gledam saobraćaju. Piše 10kW na 10000rpm.
  5. Pozdrav ljudi, Imam problem sa AMSS. Naime, uvezao sam pomenuti motor iz Nemacke (preko prevoznika), koji ima sve potrebne papire jer se tamo vozio, a jos sigurnije je to sto sam ga preuzeo od svog dede. Kada sam se dogovarao sa prevoznikom i poslao mu sve podatke i papire o motoru dobio sam odgovor da je moguce da mi se sredi sve. Prevoz, carina, spedicija i amss potvrda, tako da meni ostane samo registracija i sedi vozi. Od svega ovog uredjeno je sve osim amss potvrde. Ja sam dobio odgovor od prevoznika da ne moze da mi uradi amss potvrdu jer je moj motor "cipovan". Kaze da u katalogu amss-a postoji ova Honda sa 7kW, a da moja Honda ima 10kW (To mi inace pise u Nemackoj saobracajnoj, da motor ima 10kW, sve regularno tamo kod njih) i da ta sasija ne moze da podnese to snagu. Sad ja koliko znam i koliko moze da se vidi sa interneta pravljena je ta ista Honda sa 7 i 10kW, sto ne bi trebalo da predstavlja problem, ali u katalogu ima samo od 7kW. Prevoznik mi kaze dalje da postoje dve mogucnosti: 1. Da se trazi potvrda od proizvodjaca 2. Da se vrsi merenje snage (Kaze da se to radi u AMSS Borca) Za prvu mogucnost kaze da je kontaktirao Hondu i da nije dobio njihovu potvrdu (Niti bilo kakav odgovor), a za drugu se jos ne zna da li je to zakonito i da li moze na osnovu merenja snage da se uzme potvrda. Da li neko moze da mi potvrdi to? U svakom slucaju, ja sam kontaktirao jednog coveka iz BMW-a (dobio sam njegov kontak i ne bih da otkrivam ko je, ali kazu da je BMW zastupnik u Srbiji i da moze da mi nabavi potvrdu), slao sam mail sa objasnjenjem problema i nisam dobio odgovor. Takodje sam dobio informaciju da posedujem neki veoma vazan papir koji u Nemackoj znaci da ko poseduje taj papir taj je vlasnik motora/automobila. U prilogu ima fotki papira, pa ako se neko razume voleo bih da moze da mi razjasni. Da li zaista ne postoje te Honde od 10kW? Da li ja sam mogu da odem sa svojim papirima u AMSS i resim to? Ili ako ne, da li treba da trazim potvru proizvodjaca ili mozda da odradim to merenje snage? Ima li neko bilo kakva druga resenja? Ima li neko bilo kakvih slicnih iskustva, sa istim ili nekim drugim motorm? Zaista ne zelim da ovo motorce zavrsi samo kao eksponat. Motor je trenutno kod mene ocarinjen na snagu iz saobracajne, zavrsena spedicija, sve, samo cekam sta da radim za AMSS. Hvala!! P.S. Ne bih da crnim prevoznika i on se covek iscimao za dosta toga, ali takav sam ja skeptican i ne verujem bas svima koga upoznam prvi put.
  6. Momci hvala na savetima! Gledao sam virago 535, razmišljaću o tome, a svakako moram nekoga sa mnom povesti da čujem drugo mišljenje
  7. Hvala brale na dobrim savetima. Visok sam skoro 180, kapiram da je onda keeway bolja opcija. Ali mislim da ih slabo ima na oglasima. Imaš li još neku preporuku?
  8. Pre svega hvala na odgovorima i savetima, primljeno k znanju! Ja sam oduvek razmisljao o tome kako bih vozio motor, i uvek mi je prvi izbor bio neki choper. Lagana voznja i uzivanje me je uvek privlacilo. Nisam bio u mogucnosti da krenem sa polaganjem ranije, a kamoli da kupim motor. Sada kad vec imam svoj posao, i mogucnost da udjem u taj svet ne odustajem. B kategoriju imam duze vreme i dosta km iza sebe, ne sumnjam da je A druga prica za sebe. Gledam po oglasima razne motore, uglavnom chopere od 250ccm pa na dalje. Gledao sam i chopere od 125ccm nesto tipa Aprilia red rose 125, ili Aprilia classic. Honda Rebel. Gledao sam i kineze poput sprint princa 125 ili 250ccm, kao ostale marke. Ima toliko mnogo modela, raznih godista, predjene km, cene i slicno. Ne bih znao sta prvo da gledam pri odabiru. Sve u svemu, voleo bih da nabavim chopera dobrog za pocetnika, pa i ako se desi neki pad da ne zalim. Lagana voznja, za brzinu nikad nisam bio preterano zainteresovan. Ako moze da bude udoban jer bih nekad vodio devojku sa sobom. Imao bih neki budzet do 2000e najvise. S tim da ako mogu da prodjem jeftinije top, pa ako treba da mogu da ulozim u motor. Imate li jos nekih saveta, voleo bih da cujem. Zivi bili!
  9. Nov sam vozac i jos uvek nisam kupio motor. Zanima me koje su vase preporuke, na sta da obratim paznju? Ima te li nekih saveta priupovini prvog motora? Gledao sam razne kineze i nisam siguran koji je najbolji za pocetnika. Jedan kolega sa posla me je savetovao da gledam motore od 250 ccm, jer kako kaze ove od 125 cu brzo prerasti i necu moci da se zaputim na neki put. Tako da sad uglavnom na oglasima gledam samo od 250ccm. Kakav motor je pogodan za pocetnika? Koji motori su udobni kako za vozaca tako i za suvozaca? Da li da gledam neki jeftiniji ili odmah da potrazim neki motor malo skuplji? Generalno bilo kakav savet za pocetnika, jer ja zaista sad nemam pojma. Zivi bili!
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja