Jump to content

Moto Zajednica

Aleksandar011

Članovi
  • Broj tema i poruka

    19
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

1 Pratilac

O članu Aleksandar011

  • Rođendan 19.02.1978.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Beograd
  • Motocikl
    Peugeot Satelis 250

Poslednji posetioci profila

300 profile views

Aleksandar011's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

45

Reputacija u zajednici

  1. Jel ima neko informaciju da li se na Satelisa 250 mogu ugraditi neki unervizalni stitnici za ruke ili mora neki odredjeni model?
  2. Nije direktno vezano za skuter ali opet na neki način jeste. Nadjoh malopre oglas da se izdaju mali magacini kod hotela Majdan za 50 € mesečno pa me zanima jel zainteresovan neko da se istalimo preko zime i smestio tamo ljubimce? Prostor je osvetljen, ima nekih 15m² i video nadzor. To je neka vrsta metalnih kontejnera. Kapiram da bi mogla da stanu tri skutera bez problema što bi bilo nekih 2000 dinara po motoru mesečno. Nisam išao da vidim samo sam naleteo na oglas ali ću svakako otići ovih dana. Peki je pod nadstrešnicom al ne bi da ga ostavljam na otvorenom cele zime.
  3. Bas mi se ne sviđaju zadnji migavci i pozicija. Sve mi je to nešto malo, tanko, nikakvo. Možda je noću vidljivije ali nije to dovoljno za naše puteve. I ne daj bože da daš pumpadžiji da ti sipa gorivo, usraće motor u najavi. Ostalo mi deluje ok, svakako atraktivan model. Sve zavisi od cene al sve preko 7000€ je previše realno.
  4. Već neko vreme me iritira plastika na upravljaču koja služi kao poklopac za ostavu za naočare i sitnice. Zubić koji treba da je drži zatvorenu je polomljen pa mi klapara preko svake iole veće neravnine i izluđuje me. Jel ima neko neku ideju kako moze da se nabudzi nešto da je drži ili da je jednostavno zalepim i zaboravim da postoji? U pitanju je ova siva plastika sa Peugeot znakom.
  5. Zivim u tom potezu gde su se desila ta dva incidenta i veruj mi da mi adrenalin proradi dok se izvučem iz naselja. Ne zna se koji deo dana je gori i koji potez. Da li Ljermontova, Ustanicka, autoput, Dusanovacki most... Svi beže od gužve i prosto nema mira dok se čovek ne skloni iz tog pakla. I svakodnevno neka sranja bez obzira što stvarno svakodnevno viđam policajce, ljudi u saobracaju jednostavno ne vode računa. I oni na dva i oni na četiri točka.
  6. Данас сам преузео пробну возачку и направио први ђир по граду а да то нису неке уличице, стазе и богазе, напокон без страха да ли ће ме зауставити Пеки се лепо понаша у вожњи, пар пута сам се провлачио поред колоне без проблема. За неких 40 минута вожње 25 километара по Бгду је стварно нестварно Вредело је сваку пару а надам се да ће и даље
  7. Ма знам то за допуњавање акумулатора слична ствар је као и са колима, то је била више шала у смислу изговора ако ме ухвате. Знам да је то потврда него ми нема логике да не важи ако сам уредно положио и предао комплетну документацију, притом су је они прихватили што значи да је све у реду. Израда те пробне возачке је техничка ствар и њихов проблем. Ал да не ширимо причу тако је како је, преживећу још неколико дана.
  8. Мене више нервира то што не сме да се вози са потврдом да сам предао за возачку. Још седам дана чекања да напокон као човек седнем и возим. До сад сам махом возио по крају и неким уличицама чисто ради стицања неке рутине ( а и да допуним акумулатор ). Можда је искуснијима чудна ова моја реторика али ја се некако држим тога да је закон више писан за почетнике на мотору као што сам и сам. За неке ствари има логике као нпр ограничење брзине, забрана вожње ноћу је бесмислена свакако. Надам се да ће променити неке ствари, нарочито што је период од две године поприлично дуг.
  9. У Београду чини ми се мотористи највише ординирају по аутопуту од Генекса до Плавог моста и ту највише заустављају. Ја имам Б и Ц категорију од 96те, завршио саобраћајну за возача и у 45 доживео да опет будем почетник. Није ме срамота да признам да јесам, свет мотора је још увек нов за мене. Свакако не би волео да клинци који положе и читају претходне постове добију крила и помисле неће ми нико ништа могу да радим шта хоћу, закон и даље постоји и поени се јако лако накупе. Зато памет у главу а на првом месту безбедност и себе и других.
  10. Данас је за мене напокон завршена сага звана " полагање возачког испита за А" категорију" која траје од средине фебруара месеца. Положио сам све из прве мада је искрено вожња за мене била поприлична мука. Можда сам погрешио што сам за обуку и полагање изабрао скутер па су ми дали Бургмана 650 који је огроман, тежак скутер и никако није адекватан за обуку. " Осмица" и вожња око чуњева је пакао са њим док вожња по путу и није неки проблем осим неког чудног одзива кад се одузме гас, Бургман тотално другачије реагује од мог Сателиса и кочи моторно као луд. Можда је то за свакодневну вожњу боље али за обуку и полагање никако није. У сваком случају сви са којима сам имао контакт од кандидата, инструктора па и самих полицајаца се жале на систем и на то колико је све изгубило смисао. Све је споро, досадно, неадекватно пропраћено стварним ситуацијама у саобраћају.. 99 посто возача из ауто школе изађе неспремно за јавне путеве. Фактички све се дебело наплати а како ће после проћи у реалној вожњи нико не брине.
  11. Не би сад да спамујем али ја сам стварно под утиском, почевши од комуникације у почетку, испоштованог договора, одређеног посла па на крају и цене који сам платио. Све то има неку своју вредност, посебно из тачке да сам као почетник у овоме кренуо пун поверења и ниједног момента се нисам покајао. Неки искуснији возачи су ми пуно пута рекли колико исправан мотор под задњицом јако важна ставка и ја сам се водио тиме. Момак који ми је продао мотор је био искрен и верујем шта је знао о стању мотора то ми је и пренео. А јаа сам и пре него што сам купио мотор, наравно пратећи форум и читајући препоруке и постове, знао да ће који год изаберем завршити код Дарета на претресу. Тражио сам најбољег за сервис и верујем да сам га нашао.
  12. Недавно сам се вратио са дужег пута и покупио скутер од Дарета. Прво да му се још једном извиним што је толико дуго стајао код њега. А друго много важније је да се захвалим за одличан посао који је одрадио. Намерно се нисам одмах огласио јер сам хтео да га провозам мало и стекнем реалан утисак. А утисак је да је моторче препорођено, да је неке ствари које можда и нису биле да кажем приоритетне средио да би слика била комплетна. Свака препорука за Дарета прво као човека а затим и као мајстора, пре свега због знања, професионалности а затим и педантности и иницијативе.
  13. Владо јел можеш да сликаш како је код тебе монтиран амортизер седишта? Код мене га нема а нешто и не видим да је био или да постоји нека припрема за то.
  14. Ја месец дана чекам на полагање тестова, термина нем ни у најави. Правдају се да МУП нема слободних полицајаца за комисију. О томе колико су тестови опширни и колико непотребних информација имају радије не бих...
  15. Као што сам споменуо у другој теми ево пар слика мог Пекија За сад га возикам мало по паркингу и по околним уличицама чекајући да ме позову да полажем тестове. Не усуђујем се да га возим даље и ризикујем да ме ухвате и попијем забрану. У међувремену чека га генерални претрес код Дарета, таман ће ваљда доћи на ред док положим Кад је криза средњих година чекала до сад нек сачека још мало П.С. данас је добио гратис прање јер је неко фрљнуо јогурт кроз прозор и успео да исполива цео мотор. Неки људи ми никад неће бити јасни.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja