Jump to content

Moto Zajednica

N.F.S.

Nosilac medalje zahvalnosti
  • Broj tema i poruka

    8409
  • Pridružio se

Sve što je postavio član: N.F.S.

  1. Znaci ponuda je aktivna i dalje, "sport" model bih zeleo pre nego Tiger SE. P.S. Hvala i drugarima koji mi kroz poruke salju link do oglasa Tigra Sport na PA, video sam ga (na slikama) i iskljucio kao potencijalnu kupovinu, i ako deluje kao nov, farovi su od prvog modela, dosta losiji od ovih koji tu trebaju biti a i niko to menjao ne bi ako motor nije imao lom napred.
  2. Puuuno hvala kolegi odavde na ponudi, motor nakrcan opremom, lepa prica i oko doplate, tek registrovan... Nekome "normalnom" je takvo nesto vise nego dovoljno... Ja sam nakrivo nasadjen sto se motora tice, sve da mi se svidi pa vidim da fali sraf na plastici pod sedistem npr.! Okrecem se i ne gledam , nije do motora, do mene je. Motor koji bih prihvatio u zamenu mora biti slicnog stanja ovog koji nudim, i na oko i u radu. Hvala jos jednom .
  3. N.F.S.

    NC750X 2016

    Ja vozim visoki givi, na tom mestu ima prosirenja, nema mrdanja ni milimetar u vis.
  4. N.F.S.

    NC750X 2016

    Nego, je li eksperimentisao ko sa nivoom ulja u stapovima? Da ne linkujem strane forume, dosta njih pominje "vazdusni jastuk" od oko 140mm po stapu, znaci da sipaju manje ulja, ispod 0.5L. Nije ovo neka zverka od motora, vise bih voleo da je udoban nego sto "drzi", veca kolicina vazduha koju sabija, u teoriji ce omeksati prednjicu. Takodje vidim i na integrama prijavljuju (strendzeri) da je vise vazduha u stapu udobnije. Samo da se vreme ustali, sve cu isprobati
  5. N.F.S.

    NC750X 2016

    Kako na kom viziru, moj ima prosirenje dole, ako ga malo u vis pomerim udara guvernal obostrano (kada skrecem). Ali jeste pametna stvar, bas sam hteo kod sebe jedan podizac!
  6. N.F.S.

    Honda CBF 1000

    Nije taj! Evo gledam slike, ovaj ima ralicu dole... Neka je sa srecom svakako.
  7. N.F.S.

    Honda CBF 1000

    Iz Smedereva?... Jedna slika bila na oglasima, mislim da je leva strana farbana. Bas mi je drugar slao slike tog motora pre 2 dana.
  8. N.F.S.

    NC750X 2016

    Ivica "Stiv design" Nis... Ali gel nema na prodaju, nabavljamo sami (oglasi) Sent from my M2003J15SC using Tapatalk
  9. Odradili su kao nesto da je "ukrute" napred Darko, kod one verzije sa novijim auspuhom je i ventiliranje drugacije, pa opet ima preupravljanje, takva je geometrija rama i ugao viljuske. Svi modeli voze isti tip, "na stap i kanap" zastarelo oslanjanje, usporavanje opruge vrsi ulje kroz opstrukciju fiksnu, nema prilagodjavanja brzini i stanju podloge. Sent from my M2003J15SC using Tapatalk
  10. ... jedan se kolega vec javio! Mozda i nastavimo sa mapiranjima i rasturanjima
  11. Ma ne radim ja ovo prvi put, imam iskustva
  12. Drugari, zamenio bih svoju hondicu za nekog lepog i ocuvanog tigra 1050! Hondu (NC750XA) sam pazario od naseg pedantnog druga Nikole, kupljena u "Stojanovu", u stanju novog trenutno. Presla 15000km, sve sam zamenio sto je trebalo, servisirao, dodao koje cega. Registrovao i za koji dan bice odradjeno sediste i guma zadnja. Bukvalno je nova, bez tackice, peckice,krpacina... Trosi ispod 3L na 100km, u radu necujna. Ponude molim na PP. Ne zanimaju me motori koji su presli preko 40000km i koji su lomljeni pa krpljeni i farbani, hvala. (Aj ponovo u krug ) P.S. Tiger 1050 sport prihvatam i bez doplate. ("Sport" je onaj sa mono viljuskom nazad.)
  13. Ova je mog drugara, 750 model... Isto smo je morrali spustiti malo napred. Nisam zatekao razlike unutar stapova (jedino ako su zamenili silu/tvrdocu opruga, duzina je ista.)
  14. Nasao sam! 12mm u mom slucaju... (mada je kod mene bio i podizac guvernala 10mm)
  15. Ne secam se ali mislim da se stapovi malo kroz trokute moraju propustiti da bi se doslo do idealne ciklistike... Bar za nase kilaze (110+ kg). Vrv sam pisao o tome negde u nazad. Ako se boris sa guvernalom kada skreces, u krivini, pod nagibom motor sam pokusava da dodatno suzi prolaz, ili mora prednjica dole ili zadnjica gore. Tek tada je uzivancija u voznji. Svaku koju sam probao ima izrazeno preupravljanje, naviknu se ljudi takvom ponasanju...
  16. N.F.S.

    NC750X 2016

    Sve ima u temi o modelu, da ne kucam ovde i ponavljam.
  17. N.F.S.

    NC750X 2016

    ...lici na ovaj tvoj sa avatara
  18. N.F.S.

    NC750X 2016

    Dok sam integru vozio takodje je mali dodatak bio potreban... ... i naravno da sam ga napravio
  19. I da dodam kada vec videh na slici otvoren prednji gepek na NC750, u dnu je jos jedan mali, dodatni prostor, otkaci se plasticna zabica jedna i eto ispod jos pregradice za sitnice koje se ne vade cesto. U mom slucaju set za cepovanje guma i tri ketridza vazduha.
  20. N.F.S.

    NC750X 2016

    Evo jos par, valjda se vidi... Nije (vizir sa dodatkom) u vidnom polju.
  21. N.F.S.

    NC750X 2016

    Podmetaci kako kazes su zenski delovi m6 plasticnih zabica, isekao sam na duzinu koja mi treba, izmedju su gumice za vodo ventile. Sent from my M2003J15SC using Tapatalk
  22. N.F.S.

    NC750X 2016

    Iznad ringle grejem a za stolice vezem serpe kao sablone! Sve mora da bude cisto i nema problema! Ivice kada zavrsim vodenom smirglom polram purol pastom za metal, sve to bude fino kao fabricki. Sent from my M2003J15SC using Tapatalk
  23. N.F.S.

    NC750X 2016

    Vizir sredjen! Pravio modele, vozio, testirao... Finalni izgled je ovakav. Na motoru je Givi 1146ST prilicno visok (48,5 x 40 cm) pa opet duva tacno u oci. Ovo je sada uklonilo kompletno sve, vozim se u mehuru mirnog vazduha, na 120kmh razgovaramo preko komunikacija bez ikakvih problema. Oba vizira su busena M6 burgijom, pa uvodnici za M4 srafic, izmedju 6mm gumice, metal nigde nije u kontaktu sa pleksijem, vizir miran. Sve se vise navikavam na Hondicu i sve mi je draza, vise ni ne izgleda onako sporo (odlazi osecaj sa tigra u zaborav). I dalje na pumpi radnicima u cudu saopstavam da sa 8L goriva prelazimo 250km Da sledece nedelje odradim gel u sedista i to je to.
  24. I da! Menjac se resetuje kada je ulje toplo (vozena masina) ali ne ako radi ventilator! U tom slucaju nece dovrsiti proces kako treba!
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja