Jump to content

Moto Zajednica

ivanovicaleksandar

Članovi
  • Broj tema i poruka

    13
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Velika Plana
  • Motocikl
    MZ ETZ 250

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

ivanovicaleksandar's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

18

Reputacija u zajednici

  1. Pozdrav, Potreban mi je jedan cajger kilometar sata manjih dimenzija sa dolazecim dzekom i kablovima (koriscen ili nov, nebitno je). Hvala.
  2. Hvala svima na ukazanoj pomoci. Ovako sada izgledaju limovi. Ima tu jos malo sredjivanja, ali su u odlicno stanju kakvi su bili.
  3. Da li znas neki nacin da dovedem to do nekog zavidnog stanja, pristupacnost ciscenja je veoma losa, zbog toga moram probati sa nekom tecnoscu, cuo sam da majstori koriste neku za ciscenje korozije ali ne znam sta je to u pitanju...Nakon toga bih primenio finu smirglu da dovedem u neko bolje stanje
  4. Pozdrav, Prilikom sredjivanja mog MZ-a, dosao sam do problema sa ciscenjem kontakta za zmigavce. Oba prednja zmigavca su skroz korodirala zbog vlage i dovodi do toga da uopste ne rade, kada sam skinuo plastiku limove unutar nje nisam mogao da skinem. Pitanje glasi da li mogu nekom tecnoscnju da ocistim ove limove, a da to ne bude sona kiselina ili slicno sto bi nadgrizlo samu plastiku?
  5. Pozdrav, Zanima me kako da proverim ispravnost tj. da li je potrebno sredjivanje, menanje zadnjeg dobosa na mom MZ 250 ETZ? Kako bi izgledala sama analiza, gde da obratim paznju i slicno? Nisam bas previse upucen pa bih zeleo vise da saznam o tome.
  6. Hvala svima na odgovorima, znaci puno, svaki komentar cu iskoristiti i promatrati.
  7. Hvala na odgovoru. Sto se tice ulja za mesavinu, cujem da neki preferiraju stihl, ipone, i slicno. Pa trazim neka iskustva, koje ulje (prozivodjac) bi bilo najbolje za klip i sam rad motora, koja cena i slicno? Sto se tice zatezanja lanca, kako sam ja primetio zbog same gume ne dobijam bas lep dojam o zategnutosti samog lanca. Takodje zaboravio sam da se nadovezem i na samo podmazivanje i ciscenje lanca. Pitao sam oca (28 godina u njegovom vlasnistvu) i kaze da nikada nije sredjivao lanac. Nit je cistio, niti skidao same plastike, sa njim je predjeno 12.000km.
  8. Pozdrav, posto planirao da ovu novu sezonu otvoriti velikim putovanjem na svom MZ ETZ 250, zelim da odradim potpunu generalku na njemu. Danas su mi dosla u glavu sledeca pitanja. Koje je najbolje ulje za mesavinu? Koje ulje kupiti za vile motora? Koji lancanik menjati, prednji, zadnji, koliko zuba i slicno? Na koji nacin se radi stelovanje lanca na samom MZ, kako skinuti plastiku i slicno? I sta preporucujete, oko cega jos da povedem racuna, sta srediti itd?
  9. Hvala, sada je u garazi i malo se doterujemo.
  10. Pozdrav svima, Ja sam Aleksandar, iz Velike Plane. Motor koji vozim je MZ ETZ 250 iz 1989. Prvi vlasnik, i bice u mom vlasnistvu jos dugo. U originalnom je stanju, prvoj boji i predjeno je samo 13 850km od samog pocetka.
  11. To je retko sad da se nadje, malo oglasa ima, a i to sto ima vecino je krs, unisteno, na zalost.
  12. Potrosnja ne igra veliku ulogu, jer uzivanje sve to nadoknadi.
  13. Gume su stigle nove, sa malo vecim dimenzijama nego kao sto su original (prednja 3.50 18 pirelly, zadnja 110 80 18 bridgestone)
  14. Posle godinu dana od kako sam ga uzeo pod svoje, bice konacno registrovan (posle 5 godina). Potrosnja je i kod mene 4-5 litara, zna da ide i ispod 4 litara, ali naravno uz ekonomicniju voznju.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja