Jump to content

Moto Zajednica

blackmore

Članovi
  • Broj tema i poruka

    900
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: blackmore

  1. Mene izadje ovaj Ipone 500din litar, tako da svakako isplativa stvar. Inače završava posao bilo koji G12 sa destilovanom vodom pretpostavljam?
  2. Ja sad treba da menjam antifriz, odlučio sam se za Ipone: IPONE Antifriz tečnost za hladnjake do -38 Radiator Liquid 1L IPONE.MOTOBIKESHOP.RS Tačka ključanja je 136C, više nego dovoljno.
  3. Jel ovo iridium vizir? Da znam da ponesem i providni za svaki slučaj, mada ja i noću po gradu vozim sa iridium vizirom.
  4. Pitanje vezano za vožnju na NAVAK-u: Da li je potrebno da moto jakna i pantalone budu povezani ili ne? Još uvek nisam uzeo kožne moto pantalone koje mogu da se povežu rajsferšlusom za jaknu, iako imam moto jeans koji koristim po gradu (nije baš za vožnju na stazi ali ima C2 protektore u kukovima i kolenima), pa me ova informacija zanima eto čisto informativno.
  5. Na prodaju moto pantalone/farmerke iz naslova. Više informacija na KP linku: Oxford Black Dynamic AA moto pantalone/farmerke - KupujemProdajem KUPUJEMPRODAJEM.COM Na prodaju moto farmerke Oxford Black Dynamic AA. Farmerke su kupljene u Barelu u martu 2023. godine i jako mali broj puta su zapravo nošene (uglavnom samo na duži put)... Cena: 11.999.00 RSD
  6. Kao što sam naslov kaže, na prodaju je Quadlock Pro sa ublaživačem vibracija i maskom za iPhone 11 Pro Max. Više detalja u opisu oglasa: https://kupujemprodajem.com/motocikli-oprema-i-delovi/navigacija/quadlock-pro-iphone-11-pro-max-case/oglas/162135705 Cena: €80
  7. Znaju oni da to svi skinu, a moraju da ispune norme...
  8. Pa to opet ne znači da je kvalitetniji nego isplativiji, kao što već rekoh, ali da ne pretvaramo ovo u Xiaomi vs Apple raspravu… Sve što znam da XR nema nikakve velike boljke, osim ovoga što je @Paljevina naveo, što se reši težim tegovima kormana (kod mene su Wunderlich, nema problema sa vibracijama).
  9. Pa dobro, kad pominješ kvalitet: šta je to kvalitetnije na GX-u u odnosu na XR?
  10. Iz tvog odgovora idalje ne vidim zbog čega će GX biti kvalitetniji od XR-a, niti po čemu je Suzuki generalno kvalitetniji od BMW-a, sve što vidim su razlozi zbog čega je Suzuki isplativiji. D-ESA je provereno kvalitetno elektronsko ogibljenje, quickshifter možda i najbolje odradjen na XR-u od svih BMW-ova po rečima vlasnika, Brembo kočioni sistem (koji koliko vidim sa slika ima i GX, što je za pohvalu), zaista upotrebljivi modovi vožnje - ovo su sve premium komponente, a o gomili elektronike i pomagala da ne pričam (još od prve generacije). Ne vidim po čemu je GX, makar na papiru, kvalitetniji. Suzuki prvi put koristi SAES ogibljenje, o njemu ima malo informacija a još manje iskustva iz prve ruke (bazirano je na Showa EERA ogibljenju navodno), pritom je XR lakši, ima neznatno veći rezervoar i značajno više snage. Uopšte ne sumnjam da će ovo biti sjajan motor, ali ne bih se usudio da ga nazovem kvalitetnijim od XR-a, pogotovu sada kada još uvek nigde nije bio na testu.
  11. Pitam iz razloga što XR važi za jako, jako pouzdan motor (što će potvrditi i prethodni vlasnik mog motora, iako je ovde reč od drugoj i nadolazećoj trećoj generaciji), sa veoma kvalitetnim agregatom i komponentama (sam agregat je "derivat" K5-ice, koga zanima više, ima detaljnog objašnjenja na internetu). S' obzirom da je to idalje BMW-ov flagship model (ali ne u R ili Naked, već u tkzv. "Crossover" segmentu), komponente su na zaista visokom nivou, pa ne bih baš tako lako apriori rekao da će GX biti kvalitetniji, pogotovu što će koštati manje od XR-a (i kad se oduzme "price premium" koji se plaća zbog BMW logoa). Svakako deluje zanimljivo i ja bih voleo da bude konkurent XR-u, ako ništa drugo, konkurencija je uvek zdrava za nas kupce. 150HP jeste dovoljno, za tu najavljenu cenu i sasvim korektno. Novi XR ima 20HP više i početna cena je £16,790, značajna razlika. Može biti da će ovo biti sjajna kupovina za nekoga kome je XR (pogotovu sa dodatnom opremom) van opticaja zbog cene. Mislim da Suzukiju i nije cilj da napravi motor koji će biti "rame uz rame" sa XR-om po performansama, ali da može da priđe dovoljno blizu da otkine parče tržišta za segment u kom XR do sada nije imao konkurenciju, svakako (da, znam da neki kažu da mu je konkurent Multistrada, ali to baš i nije tako).
  12. Po čemu misliš da je kvalitetniji? GX izgleda fenomenalno, ali nikako nisu smeli da ga izbace sa "samo" 150HP ako već planiraju da pariraju XR-u (sa cenom od navodnih €19.000).
  13. Scottoiler + puškiranje motora, 35.000km, lanac izgleda kao da je iz fabrike izašao juče. Što se mene tiče, dobitna kombina.
  14. Brera apsolvirao umetnost poziranja
  15. Istrpi šta ti kažu, ionako 90% stvari koje radiš na polaganju nećeš više nikada u realnoj vožnji uraditi.
  16. Jagodinci će se verovatno složiti, ali ja moram da podelim sa vama straaašno mesto za klopu Google Maps WWW.GOOGLE.COM ★★★★★ · Restaurant Kafana "Mali raj" ili popularnije "Kod Gileta" Samo obratite pažnju na to da kafana ne radi nedeljom. Crevca kod Gileta su savršenstvo
  17. Jes vala krave, a bogami i srndaći... solidno sam se isprepadao oba puta
  18. BMW S1000XR, sipao danas do čepa... Dynamic mode, potezanje po gradu... 8.5l
  19. Mislio sam da se sprdaju kad su rekli cenu, međutim posle kraće Google pretrage... ipak nije šala
  20. A ja kad kažem "Daj znam da imaš!" ili "Ja to mnogo volim a ti je gužvaš" ne budu oduševljene... mora se kaliti zanat izgleda još malo ... pitanjima... yeah right Mislim da se onoj plavuši (po osmehu) moglo reći da su joj se osladila 3 prsta, ne nužno odjednom, ali dobro, nauk za sledeći put
  21. Htedoh da pitam gde su te tri Rumunke ovde ali su me preduhitrili Ona plava je bila skroz korektna @shoyyka nas dobio na iskustvo, dok mi čavrljamo o motorima, op... pao fotosešn, mi mlađi samo posmatramo i učimo zanat
  22. Da malo hijackujem temu: Naša bivša opet na oglasima Suzuki gsx650f WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Suzuki gsx650f, 2008. godište, Touring, vozilo prešlo 65000 km, Pančevo. Cena 4.299 € - Motori -...
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja