Jump to content

Moto Zajednica

asgrunf

Članovi
  • Broj tema i poruka

    6
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: asgrunf

  1. Nemam obicaj da puno komentarise niti to volim ako me neko nije pitao ali nekako imam potrebu da to uradim. Suspenzija je po meni ozbiljno znanje koje se stice vremenom kao i svaki ozbiljan posao. U neku ruku je i m vid umetnosti. Svaka, pa i najmanja promena u tom polju na motoru je momentalno primetna bio trkac ili ne . Nisu svi amortizeri predvidjeni da se servisiraju pogotovo ne BMW ovi. Sto sa druge strane ne znaci da ne mogu biti ali zahtevaju vid prepravke. Inikako se ne mogu porediti sa Ohlins, Bitubo ili Mupo amortizerima koji su napravljeni mnogo bolje i daju bolje performanse a pri tome se mogu servisirati. A to sto se tice toga da svako ko drzi srafciger moze to da uradi.......nikako se ne bih slozio sa tim. Imao sam prilike da vidim razne epiloge dela svakoga ko moze da drzi srafciger pa je bilo brateeee pomagaj. Pri tome mozda su ulje i neki delovi da kazem ne toliko skupi ali oprema, obuka i sama tehnicka literatura jesu. Tako da ni tu se ne slazem. I zeleo bih da kazem samo da iz moje perspektive rad na motociklima je jako odgovorna stvar. Jer samo vas jedan labav srafic deli od toga da nekoga nosite na dusi. Nemojte pokusavati da uradite stvari koje niste sigurni da mozete bezbedno i uspesno odraditi. Za to postoje profesionalci i na duze staze ce vas sigurno manje kostati. E sad ko sve kod nas sebi daje tu titulu to je vec druga stvar...
  2. Ma jok bre. To je troclana ekipa za remont amortizera!
  3. Evo i Lukic da se javi kad se vec raspitujes za mene! :)))))) A sto se Andreja tice vrhunski lik i dobar majstor. Sloodno ga iscimaj resice ti to bez problema.
  4. Kakve veze ima kilo kljuc sa lezajevima diferencijala??????
  5. Imam jednu interesantnu stvar da podelim sa vama. Tice se "famoznih " diferencijala na r1200 gs motorima, pogotovo onima do 2010 gde se inzinjeri nisu bas proslavili. Naime, svima je vec do sada poznata problematika zadnjeg lezaja i curenja ulja iz diferencijala. Pre par dana jedan od momaka kojima odrzavam motor je dosao na redovan servis i prilikom nabacivanja motora na dizalicu cuo se onaj smesni zvuk kao da nesto gumeno zvace u tocku. On je naravno poceo da se smeje u fazonu: Sta je bre to? Naravno on to u voznji nije mogao da cuje. E sad znao sam mu nece biti smesno kada bude cuo koliko kostaju dva lezaja i par semeringa. Dakle: E sad posto smo rastavili diferencijal : Imali smo sta i da vidimo. Na stranu to sto je voda usla u lezaj i on je totalno korodirao, veci problem je bio taj sto je usled te korozije lezaja doslo do proklizavanja istog na osovini, tako da je on skinuo nekih 3 desete materijala sa osovine. E sad.. obicno se u ovakvim slucajevima stavlja drugi diferencijal ili....mozda i ne Uz pomoc tvrdog hromiranja nabaci se materijal koji je izuzetno postojan i otporan i to se ne navaruje ili nalemljuje nego se radi elektrodama u kiselini blablabla. ukratko vezuje se za sam metal. A sto je po meni najbolje to ne moze da rdja. Tako da sutra ovo ide na brusenje na nominalnu meru i naaazad na asfalt. Ukoliko se pitate da li ce to raditi biti bezbedni i takve stvari... da hoce. Vec sam to radio i jos traje. Nego ovaj put sam se setio da to dokumentujem pa mozda nekom i bude interesantno. Eto toliko od ja... Pozdrav!
  6. Dobar dan , Ime je Miki i zivim Bg-u . Motor je 1200 GS.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja