Jump to content

Moto Zajednica

Canco1612

Članovi
  • Broj tema i poruka

    22
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Arilje
  • Interests
    cnc mašine, obrada drveta
  • Motocikl
    Suzuki burgman 400

Poslednji posetioci profila

201 profile views

Canco1612's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

6

Reputacija u zajednici

  1. Hvala, na većoj brzini i ne planiram da vozim
  2. Pozdrav ljudi, vidim da je tema odavno zamrla no ja kao neko ko ima želju da sa burgmana pređe na nešto jače a sviđa mi se GSR opasno, jedino što mi se ne sviđa je nikakva zaštita od vetra. Ima li negde da se kupi veći vizir za GSR? Naleteo sam na oglasima jedan sa ABS, onako baš dobro očuvan.
  3. Stvarno lep jedino što ja sad gledam 650 zbog bolje zaštite od vetra, više snage i veći točak i klirens.
  4. Vidi, ja sam ovaj probao, kratko, nije pušio na auspuh (posle sam saznao da nije ni mogao zbog katalizatora) i ovaj je injection. "Majstor" koji ga je održavao je neki težak svirač... Pola šrafova koji nisu vidljivi je nedostajalo, lepljeni polovni dihtunzi, možda je 6 žabica bilo čitavo...uglavnom apsolutni pelveraš pa mi je drago što sam ga rasklopio, izmenjao sve, svaka žabica nova, svaki šraf stavljen. Ulje motul 5100, jeste skupo no i akobga prodam i ako ostane kod mene, hoću da to radi kako treba.
  5. Evo, nisu baš neke, ove su kad je tek sklopljen, nije opran... važno je da ide. Prodajem ga inače jer hoću 650 ili neki touring. Ostalo da se stave karbon folije na izduv i malo još estetski sredi.
  6. Prešao nekih 200km i ne troši ulje bar ne vidljivo. Na meraču se ne pomera a pre je na tu km trošio bar 500ml. Klip je bio blago pohaban, karike sjebane. Za sad je sve ok a nije baš vreme za vožnju
  7. Anlaser...pa jesam. Uzeo četkice od nekog suzuki vozila, da li swift...bitno je kačenje, ošmirglao na dimenzije po fabričkoi dimenziji sad niko nije siguran da li idu grafitne ili bakar grafitne četkice...ja sam stavio grafitne i motor za sad pali na prvo verglanje. Original nisam mogao da nađem a polovan anlaser nisam hteo da kupim. Motor inače sklopljen i radi.
  8. Evo društvo, ja taman sklopih motor, sad otišle četkice na anlaseru. Povodom te generalne, ja zamenih klip, karike, bolcna, dihtunzi (280e) cilindar je ok u fabričkim merama. Klip i karike iz originala za ostalo ne znam...obrada glave 1500 rsd..ukratko sve sa mojim radom do sad 350e tako da full generalna teško za 500e. Evo čekam da mi se urade četkice i da konačno sutra provozam mašinu
  9. Klip+karike 190e Set dihtunga 50e. Bolcna 18e Osigurač 2e. U originalu. Markos NS.
  10. Evo razvoja situacije: klip je manji za 0.45mm od propisanog tj diametar 82.50 umesto propisanih 82,95 Cilindar je u fabričkim merama. Sad moram da se konsultujem sa nekim vrlo pismenim da li uzeti klip u standardu (ovaj je već brušen po vrhu jer nema oznaka na njemu). Razlika cilindar/klip je 0.55mm tj 0.275mm ivice obostrano. Fabrička tolerancija 0.045-0.055 što me buni, da karike zaklapaju čitavih 0.1mm? Ako ima neko da pojasni, hvala.
  11. Ovako za sad: karike oko 8.5k, set dihtunga oko 6k, zadnje kočione pločice 2k rsd u radnji u NS...zaboravih ime Set dihtunga za motor (mašinu) varira od 3.5-6k rsd verovatno zavisi od proizvođača. Nisam još poručio, moram da premerim cilindar i klip. Što se tiče CVT, nemam problem sa tim no imam info da u Mađarskoj komplet košta oko 200e pa se raspitajte.
  12. Čisto ako nekoga zanima, motor rasklopljen, cilindar ok, klip ok, mazajuća karika u raspadu, majstor je inače sve 3 složio u ravan da zazori budu u liniji. Sad ako neko zna kod koga kupiti karike, dihtunge? Glava ide na obradu.
  13. Znam da Satelis pomaže i nije ovo vezano za njega nego uopšte. Malo je dosadno kad kreneš u nešto a svi pametni, niko da pomogne. Konkretno za Satelisa znam da je lik, ja se jesam skoro prijavio ovde al čitam godinama povremeno
  14. Zoki, hvala, cenim da je kod mene problem u mašini (motoru) ili su karike otišle ili je stvarno pukao klip...objašnjenje od jednog majstora iz Bg je da dima nema zbog katalizatora. Sutra, prekosutra vadim motor, sav oklop je skinut tako da uskoro saznam šta je tačno. Hvala Zoki
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja