Jump to content

Moto Zajednica

Zarkela

Članovi
  • Broj tema i poruka

    746
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: Zarkela

  1. Nisi ih naopako okrenuo? Ja sam stavio da mi je kabel na donjoj strani i e oznaka na staklu da nije naopako, vec da je citljiva. Isao sam logikom da kisa ako lada da se voda ne zadrzava gde je ulaz instalacije u kuciste. @Vandrokaš
  2. Temperatura, vidi žice da nisu negde prelomljene. Proveri kontakte. Za ovo što su ti već gore napisali vrati majstoru. On ga je radio on treba da vidi šta je. Ako sam čačkaš posle ti neće hteti da prizna grešku.
  3. Svi kršimo pravila. Na otvorenom putu nikad ne vozim ispod 100 km/h. Motor 110 ili 120 jer sam tako brži od autobusa, kamiona itd.. nekoliko puta se pokazalo kao tačna tvrdnja. U gradu ne idem iznad 50 km/h. Zona škole usporim ali ne idem ispod 30. Biciklom sam pre koji dan prosao u zoni 35 km/h. No poenta je u ličnom osećaju svesti, da tamo gde ne treba da se divlja da se ne divlja, a to je pre svega grad i zone škole. A autoput, magistralni ako ćeš da odvrneš gas odvrni. I opet se znaju deonice gde ima traktora, salaševa itd... tu uspori. Većina tako vozi da se ne lažemo. Paljevina je upravu za radarisanje. Staju tačno na mestima gde su skriveni od pogleda, gde je ograničenje smanjeno itd.. ne sa ciljem bezbednosti već naplate kazni.
  4. Zarkela

    Alat

    Ja imam takav set u Banditu. Plus srafciger. Al mi nije takav kljuc za amortizer, slican je. Koliko ti je taj set?
  5. Sipam na Petrol, kod nekog lokalnog privatnika plin i do sada nisam imao problema. Ima velike razlike zima leto, zimi se bas oseti po zvuku motora kad je kvalitetniji. Iskreno izmedju voznje na plin i nekog automobila manjeg koji malo trosi je mrtva trka u finansiji. Cak je bolje benzin.
  6. Zarkela

    NC750X 2016

    ja to radim sa medicinskim spricom i iglom. Lepo ubrizgaš vodu, sačekaš i samo lagano sklizne.
  7. Zarkela

    NC750X 2016

    Ja sam ovako i na vom rešio ali nisam skidao gumene ručke. Već na aliexpresu sam poručio sundjere idu preko gumenih ručki. Efekat, smanjena vibracija, toplije ručke, po pljusku ne upijaju vodu i to malo što upiju se osuši brzo. A odgovara mi što sam dobio sa tim sundjerima veći prečnik lakše mi je da šakama držim korman, nisu mi toliklo zgrčeni prsti. Pa mi ruke ne trnu.
  8. Vrlo jednostavno. Postoji homologacija, a homologacija je standard koji je neko propisao. Institucije se drže tih standarda jer kad bi neko radio improvizovano bili bi kao Pakistan. Pa tako fabrika je propisala halogenu sijalicu te i te jačine. Instalacija je projektovana na celokupnu jačinu plus koji procenat više. I tebi se zapali vozilo zbog instalacije, utvrdi se da imaš neadekvatnu sijalicu ne važi osiguranje Ili far je projektovan za halogenu a ti stavljaš xenon ili led. Fabrika nije dala ateste za te sijalice i nije to propisala. Zvanična isntitucija ne može da stane iza toga bez papira.... ono što mogu je kontrolisani uvoz kvalitetnih zamenskih delova sa homologacijom ali to košta i prodavca i na kraju najviše kupca ili atest. Zato se led sijalice skidaju, naknadna ugradnja kseona nedozvoljava. Za auspuh je ista priča... Kofere po meni isto ali hajde to se toleriše. Crash bar ako je napravljen iole pristojno isto tolerišu, ali sve to ne bi smelo jer je naknadna ugradnja koja nije postojala prilikom uvoza, proizvodnje i nije homologovano. Papir ne poznaje da li si ti led platio 30 evra ili 5 evra. Onaj na tehničkoj ti kaže nisi ispravan zameni to i kraj. I po meni su upravu. Nema tu velike rasprave ili filozofije. U jednu ruku hoćemo da imamo propise da se ti propisi poštuju, ljudi kažnjavaju. A drugu ruku nećemo da se ti propisi poštuju jer se nas tiču. Ne ulazim u političku sveru nit me interesuje povlašćenost drugih. Zakon je jasno propisao a sve ostalo je kršenje zakona. Da se razumemo i ja sam stavio led sijalicu koja ima odnos 1:1 kao i halogena. Zaseni ljude u susretu ali ne toliko, far rasipa svakako svetlost. Staviću led maglenke opet radi toga da bih ja bolje video i da se ne bih skrnjačio u neku rupu. Imam kofer jer kad povezem gospodjicu nosim tri duksa, šest čarapa osam kapa, rukavica itd... Imam crash bar koji me štiti od pada, pu pu. I imam auspuh remus koji se ne dere ali nije ni tih. I ništa od toga nije po zakonu i trudim se da sve to skinem da bih onom na tehničkom pre svega olakšao a i meni pojednostavio život. Da li je ok sto sve to stavljam, i jeste i nije. Da li je zakon upravu što dobar deo tih stvari brani, jeste. Ko je upravu, zakon. @bdada nije usmereno direktno tebi/vama već sam napisao mišljenje da je zakon iznad svega a sve ostalo je improvizacija koja prodje ili ne prodje.
  9. Ideja ove ankete s obzirom da se povela ozbiljna tema kina protiv ostatka sveta a nisam nikako mogao da ubacim anketu u toj temi već kao zasebnu temu, da pomogne budućim vlasnicima dvotočkaša istočne imperije u povoju koji bi model uzeli na osnovu nekoliko tema i opisa oko navedenih modela. Znači ideja teme nije rasprava već samo statistički pokazatelj trenutne popularnosti određenog modela kinesko indijskih proizvođača. Napomena: Tema nema za cilj reklamiranje određenog brenda već pomoć koja bi mogla da bude od koristi u odabiri ovih modela koji su se istakli kao trenutna jeftinija kupovina u odnosu na druge proizvođače. Te bih i molio da podaci o anketi ako se admini slažu ostane u okviru foruma.
  10. Povezao na akumulator?
  11. Suzuki gsxf WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Suzuki gsxf, 2000. godište, Touring, vozilo prešlo 54000 km, Beograd. Cena 1.500 € - Motori - Polovni Automobili Zna li neko ciji je i nesto vise o ovom motoru? Niska mi cena a deluje bas bas ocuvano
  12. Ovde se pise o malim vizirima da pomazu a u enduro delu i turing stavljaju balkonska vrata da ne osete vetar Kod mene je neki poveci vizir za far sto se stavlja i ima efekta al tuce u kacigu kako god da okrenem. Pomaze ali mislim da sv s, hornet s, fazer s i bandit s su mnogo bolji po tom pitanju.
  13. U to bi mogle cevi od nekog namestaja. Stolice, stola. Al treba naci.
  14. Zarkela

    Lidl kaciga

    Blazo uputno ste upravu. Ali bih s obzirom da je lecenje jako skupo i finansijski i zivotno za kacigu dao najvise. Ne da se sad rasipamo sa novcem ali mislim da bi minimum minimuma bio neki hjc, scorpion. Pa navise. MT i ostale poljske kacige sa upitnim kvalitetom bih izostavio. Opet je to samo moje misljenje, ne znaci da sam upravu. Ali prosto tog sam stava i ne bih sebi kupovao Lidl kacigu.
  15. Zarkela

    Lidl kaciga

    Pa na moto gp je pre svega staza. Nema bandera, automobila itd... Drugo utrenirani su, znaju da padaju i imaju spretnost. Trece imaju odelo koje ih stiti i kacige koje kostaju kao ceo nas vozni park. Nije za porediti. Znam da si na sve ovo mislio al besmisleno je navesti gp kao nesto sa cim bi se poredilo
  16. Meni zaracunali 610 din.
  17. Jes zajebana izvedba u kucnoj varijanti. Treba praviti alat da se tako iskrivi a da to lici na iole pristojno.
  18. Možeš. Ako ploča nije aluminijum možeš šta god, samo da lepo izgleda. Zavariš, posle sve to lepo obrusiš i ofarbaš. Disko Nindza ti je baš lepo poslao fotografiju. Jednostavno i pedantno.
  19. Nije ti utegnut jer se drzi samo na ta cetiri srafa na kratkom rastojanju. Nema dobar oslonac a kofer je velik za taj nosac. Kod mene je npr stavljen nosac na donji deo ispod plastika i drzi se na tri mesta. Kofer nema pomeranja.
  20. I da li je takva guma za zamenu ili mozes jos da ide?
  21. Težak sam kao crna zemlja al ovako i nisam, oko 82 kg i 177 visine. Suvozačica ima oko 49 do 51 kg. Tako da smo nas dvoje kao jedan dobar. A gume su mi Metzelder road ili tako nešto. Iskren da budem pojma nemam tačan naziv guma. Znači taj pritisak je ok. Hajde probacu na 2,3/2,6.
  22. Na koliko staviti pritisak u gumama? Do sada sam duvao na 2.2 prednju a zadnju na 2.5 bara. Međutim primecujem da mi se na zadnjoj stvara četvrtasti prelaz što nikako nije dobro. To znači da ili vozim slabo krivine ili je mali pritisak. Na stranim forumima sam našao da duvaju na 42 psi odnosno 2.8 bara što je meni malko mnogo. Možda i grešim. Koja su vaša iskustva?
  23. Pa taj me je zainteresovao zbog cene. I pristojnog izgleda, boje. Na fotografijama.
  24. Znaci generalno moze biti slicnog stanja ili goreg. Boljeg posle 7-8 god eksploatisanja tesko da ce biti. U prevodu ne vredi se zaletati za tako neku avanturu. Hvala
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja