Jump to content

Moto Zajednica

Veso96

Članovi
  • Broj tema i poruka

    9
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu Veso96

  • Rođendan 14.05.1996.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Uzice
  • Motocikl
    Honda NC 700 XA

Poslednji posetioci profila

317 profile views

Veso96's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

28

Reputacija u zajednici

  1. Veso96

    NC750X 2016

    Jedno pitanje. U hondu nc700x 2013 koje ulje sipati? 10w30 ili 10w40 U napred hvala
  2. Veso96

    NC750X 2016

    @Kursulla ja sam baš ove skoro sa Alia naručio. 27 dana trebalo da stigne. Oko 3.000,00 koštale sa dostavom. Kvalitet i boja plastike je baš dobra. Sa providnim delom deluje malo glomazno al u hladnijim danima mi to neće smetati. Al zato bez tog providnog dela je bruka.
  3. Kupljena. Posle 600 predjenih kilometara iskustvo je sledeće. Prednosti: 1. Prelagana na glavi. Ne oseća se težina kacige na vratu 2. Izgled brutalan, pogotovo sa metalik vizirom 3. Lakirana pa se lako čisti iako ima bele detalje 4. Udobna baš i ništa ne škripa 5. Moja preporuka je da se kupi metalik vizir jer je toniran tačno tako da se oči bukvalno ne naprežu,za razliku od naočara u kacigi ili skroz crnog vizira. Takodje, sa metalik vizirom duplo manje je vruće u kacigi. Samo se lako grebe. 6. Za zvučnike od komunikacije već postoje jastučići na koje se samo prislone zvučnici(ne mora da se lepi ništa kako bi se stavili zvučnici. Jedino mikrofon mora da se lepi Mane: 1. Za ventilaciju i buku nisam reprezentativni primer (zbog vizira na motoru). Zbog vizira na motoru ventilacija bilo koje kacige je slaba jer vetar ne udara u otvor kod usta 2.Pošto sam visok 2,00, vizir povišeni mi direktno udara u vizir od kacige i pravi veću buku pri malim brzinama. Ali preko 70 ide preko kacige i tada je buka u granicama normale. Pošto sam nosio i flip up i stariju fullface ixs, avalon stvara najmanju buku. 3. Sunčane naočare su loše jer se nemalo gleda kroz obod iznad nosa od naočara i malo muti vid. Ali zato metalil vizir je keva. Kada stavim fabrički manji vizir pišem utiske u vezi buke i ventilacije. Sve u svemu za te pare daje mnogooo.
  4. Ja da ne vozim Hondu NC700XA koja umesto rezervoara ima prtljažnik (gepek) u koji može da stane kaciga (oko 20l), bez razmišljanja bih uzeo tank torbu. Ali prednost NC-a je ta što se taj gepek može da se zaključa pa mogu da se ostave vrednije stvari bez straha da ti ih neko ne ukrade. A mana je ta što je baš na ključ pa moraš na naplatnim rampama da gasiš motor (rešenje-narezao ključ koji stoji non stop u njemu) i na benziskim stanicama, suvozač mora da ustaje zbog rezervoara. Imam i topcase, ali ramošljam i o repnok torbi
  5. Ovo mi je druga sezona kao motorista. I prvo sam nosio kratke, jer su kao manje,jeftinije, medjutim posle jedne sezone prešao sam na duboke rukavice. Razlog: 1.bezbednije, ne mogu da spadnu (stavi obe i vuci ih jako za prste pa ćeš i sam videti) 2. Štite zglob od vetra i hladnoće 3. Kada nosiš običnu jaknicu (na posao i sa posla), rukavice prelaze preko rukava i ne ulazi ti vetar. U danima kada su jutra hladnija a dani topli veoma znači. (tako ti je u užicu) 4. Ako ti je baš vruće u gradu lako ćeš ih skinuti, ali šta ćeš kada je uveče hladno, kako ćeš ugrijati ruke sa letnjim mesh rukavicama. 5. Mogu da se nose nemalo tokom cele sezone, dok kratke ne mogu baš početkom proleća i krajem jeseni. Mana: 1. Velike su za manipulaciji, ali ja imam kofer i prtljažnik(umesto rezervoara) pa mi nije problem. 2. Skuplje su, ali mislim da su ti šake i zglobovi skuplji od rukavica, odnosno nemaju cenu (nemaš druge)
  6. Odgledao sam, ali ipak da pitam kolege sa foruma, u njih imam veće poverenje
  7. Pozdrav. Da li bi neko ko je posedovao ovu gacigu mogao da mi prenese njegova iskustva. Prvenstveno kakva je ventilacija, šumovi pa ostalo. Za oko mi je zapao model Giga, slaže mi se uz motor i opremu
  8. Veso96

    NC750X 2016

    Zdravo društvo, Samo da se prijavim u grupu. Od prošle sezone sam postao ponosni vlasnik NC700x 2013god. Nakon 4 godine na skuteru, NC mi je prvi i pravi motor koji vozim i oduševljen sam. Nisam pogrešio što sam njega baš izabrao. Jedan od razloga je što imam A2 kategoriju. U prošloj sezoni sam sa njim prešao 5.000km, po zapadnoj srbiji.Uvezao ga lično iz nemačke sa 10.000km. Jedini je NC u Užicu i okolini. Barem jednom u toku dana kada odem u grad sa njim dobija pitanja koji je to motor i kako je lep. U početku sam bio skeptičan što je 35kw. Medjutim krivudavi usponiti put od grada do kuće u selu odlično gazi, a o potrošnji da ne pričam. Od ulaganja sam imao samo nove gume, vizir jer sam 1,9m visok i prepravka sedišta. Naravno i redovan servis. Ali msm da nije još kraj, navukao sam se da non stop nešto dodajem i kupujem što se tiče opreme za motor ili mene. Za predele gde živim dvocilindraš je keva. Sa Nc-om ću se garant družiti još 2-3 sezone. Grota ga sa ovom kilometražom prodati a i malo da steknem iskustva. Tako da ako šta vam bude trebalo u Ue tu sam. Pozdrav.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja