Jump to content

Moto Zajednica

Njukac

Članovi
  • Broj tema i poruka

    13
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: Njukac

  1. Pozdrav, Imam Hondu xrv 750 rd04, zanima me na koliko bi bilo idealno napumpat prednje vilice? Koji je postupak pumpanja i dali je to moguce izvest rucnom pumpom ili treba bit neka posebna? Hvala.
  2. Ali meni nije kineski regler spalio sve vec japanski jer je bio star 30 godina, ni sad nemam kineski regler gore vec je made in Argentina, ali poslusat cu vas i uzet cu Motek made in Germany i gotovo. Tehnicki podaci iz original knjige za Hondu XRV 750 rd04 Kad se mjeri na akumulatoru pri 5000 okretaja motor mora punit 14-15 V I strujno punjenje je 25A pri 5000 okretaja.
  3. Zasto bi morao mjenjat opet sve? Isto takav napon mi je imao i originalan Japanski regler kad je bilo sve uredu. Ako je vec tako sta mi predlazete? Da kupim novi Japanski regler?
  4. Slazem se da je Japanski bolji zato i kosta duplo vise, ali nevjerujem da je Dze regler kojeg sam platio 80€ tako los, mnogi kazu da je Motek regler broj jedan, ali ja bi ipak da kupijem novi uzeo Japanski original. Trenutno motor ide super puni malo vise ali tako pise i u knjizi da puni pa nebi ni dirao nesto oko tog. Neznam ni sto mogu uradi po tom pitanju da mu smanjim napon, osim gledao sam da se nekakvi regulatori poslje reglera ugrade ali to mi se necini dobro, ako je honda propisala na 5000 okretaja do 15.2 onda valjda oni znaju. Sa originalnim reglerom je motor radio super ali kad bi se regler zagrijao spalio bi cdi, a kad smo mjerili hladan pokazivao je da je 100% ispravan ali nije bio kad se zagrijao.
  5. Ja se ispricavam sto nisam napisao sta je bilo, znaci honda rd04 puni do 15.2v normalno, regler se normalno grije, gore sam stavio ventilator koji stalno hladi i regler je konstantno hladan, motor radi bez greske, namotaji, zice sve kao novo. Problem je kod tih motora sto se regleri jako griju i bio on japanski ili kineski njega unisti visoka teperatura, jednostavo ga rastali unutra zato je potrebno stavit gore ventilator da ima stalno hladenje, ventilator sam spojio na kontak zicu na regleru, kad dam kontak na motoru odma se upali. Akumulator se ne pregrijava ni nista.
  6. Hvala svima na savjetu, dogovorio sam termin kod mehanicara posto se ne razumijem toliko u struju, javljam vam sta je tocno bilo.
  7. Platio sam ga 80€ i sta mislis da nevalja da treba original uzet za 160€
  8. Dze 2360 regler, nov. Montirao njega i novi cdi. Regler se grije jako i pokazuje 14.8 pri gasu i 14.6 na leru sa svjetlima. Akumulator prikazuje 12.8 kad je ugasen kad ga palim nepada ispod 11 a kad se neko vrijeme vozim i ugasim motor idem mjerit na akumulator prikazuje 13.8. Mene zanima zasto se regler tako grije i dal postoji jos koja mugucnost sta bi trebalo provjerit.
  9. Iskreno bojim se da mi nebi spalio cdi, jer prije mi je riknuo cdi pa sam stavio novi, i kad je bio regler hladan na ispravljacu je pokazivao da je sve uredu, vozio sam se na kratke relacije i sve je bilo uredu ali kad sam posao 100 km u komadu opet je spalilo cdi, sad sam kupio novi cdi i novi regler i posto mi puni 14.8 pri 5000 i k tome je jako vruc, bojim se da mi ne spali opet.
  10. Mislis da je greska samo akumulatora? Moze jos sta bit osim njega?
  11. Hvala na savjetu, sad sam se vozikao malo tako i Regler se jako grije da se ruka na njemu ne moze drzat, akumulator pokazuje 12.8v koji je uzrok toga svega znaci previse puni i jos se greje?
  12. Sta je problem da je tako visok napon? Novi je regler stavljen. Dal postoji kakvo resenje?
  13. Pozdrav, Imam hondu xrv 750 rd04 i napon struje na akumulatoru joj iznosi 14.6v na leru sa kratkim svjetlima i pod gasom se penje do 14.8v, sa dugim svjetlima ler 14.7v i pod gasom do 15v ( mjerio sam direktno na akumulatoru) Zanima me dali je to normalno ili je previse?
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja