Jump to content

Moto Zajednica

lazarbgd

Članovi
  • Broj tema i poruka

    224
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: lazarbgd

  1. Nije ti palo na pamet mozda da neko (vecina) te auspuhe montira i iz bezbednosnih razloga, ja prvi mogu da nabrojim bar 50 situacija gde me je AM auspuh pomogao u nezgodnim situacijama. Ja za razliku od zakona kad me udari auto ne kazem ko ga sisa on je kriv on ce to da plati, vec kukam od bolova i zahvaljujem bogu sto sam ziv. I sad oni oce da ja skinem taj auspuh i dodatna svetla (napred i pozadi) da bi mogao proci tehnicki pregled (da bi to bio tehnicki ispravno i BEZBEDNO vozilo) e drzavo....
  2. Hvala, ne odg. mi koza (i slicno kozi)
  3. Postoje li neke rukavice za motor ali da nemaju te kabaste protektore i ta silna ojacanja, da su letnje (sa prstina) a opet da nisu one mrezaste. Ja vec dve godine vozim sa rukavicama kupljenim u prodavnici bicikliticke opreme (zimske kratke thermo rukavice sa windstoperima) kostale malo manje od 5000 din. jednostavno volim da vozim s rukavicama al ne volim da su debele i ogromne (volim da pasu ko one gumene rukavice, da su mi prsti maksimalno pokretni). Dva problema su s tim rukavicama, na unutrasnjem delu palca se materijal istanjio i pre par meseci napuklo (nista strasno ne smeta), drugi problem je kad je toplo u njima mi se kuvaju ruke (al bukvalno cim vide sunce pa marak i kroz oblake ugreju se) znaci zimi do nekih -5 (do 80kmh) su ok (zadovoljavaju) ali leti crkavam.
  4. Evo sad bas citam na FB-u lik (iz grupe Motomanijaci) napisao svoje iskustvo vezano za periodicnu registraciju (nema nista od toga). (copy/paste) Periodična Registracija od POVOLJNOSTI NIŠTA!!!!!!, OVAKO, ZA 1100 CCM, 91. godište, na godinu 19200, sa popustom , valjda premija dva, na šest mesexi 15300., na mesec dana 6500, a stim u vezi posle 60 dana dužan si da vratiš tablicu, i nsredns registracija, guviš pravo na popust, premiju, I ŠTA SAD?!, kakve su to povoljnosti, Neisplati se ništa sem na godinu, i plus ovo je cena produžetka, ko nema tablicu i saobraćajnu , sigurno plus tri crvene, naravoučenije šipak.....
  5. Evo jos jedna, drugar (ovaj u sredini) je toliko bio odusevljen akcijom da mu je poklonio majcu, te je obecao dogodine motorom (nejgovim)...
  6. QUIK_20180408_152637.mp4 Ne znam kako da ga ubacim kao klip
  7. @DeXter79 Ako ti sta znaci ja cu ici kolima (ako cu ti olaksati transport tih lopti).
  8. Ne znam dal smem ovde da objavim link ka clanku iz blica, ovako im glasi naziv clanka "Ovo je KOMPLETAN SPISAK novih pravila i kazni za vozače koji važi od DANAS" , tu izmedju ostalog stoji i " Registracija motocikla na mesec dana Novina koja će najviše obradovati ljubitelje dvotočkaša je da se od danas motocikli mogu registrovati na najmanje mesec dana, a ne na godinu dana. Naravno meni ovo nista ne znaci s obzirom da sam na motoru cele godine.
  9. 1. Wizard666 + 1 2. Astral 3. Arakis 4. KTM 5. Bocca 6. Makikt 7. SharkY (možda +1 osoba sa svojim motociklom) 8. Miskomi, prvi put ove godine... 9. Alexa (prvi put s mopedom) 10. Sasha P + 1 11. Usamljeni jahač 12. Alekre 13.Sashac&Duca 14. Lord 15. Marko Savic + 5 16. LazarBgd + 2 (kolima)
  10. Pozdrav svima, ove godine bi i ja isao, ali i drugar i negova devojka pa nemam ih gde na motor, jel bi mogli mi kolima?
  11. To je jako bitno mozda cak i naj bitnije, obavezno uz busenje i neki down force sojler-cic na sam auspuh. #Bušenjem auspuha na motoru se dobije rupa na auspuhu ... i sad, u zavisnosti od toga koliko rupa želiš, toliko ih probušiš i imaš ih # hahahahaha Rofl
  12. De ces da se patis da otvaras pa zatvaras auspuh, ja sam mom liberty-u busnuo jednu poveliku rupu ispod ukrasnog lima i dobio fenomenalan zvuk. Elel da bi se dobila snaga uz otovoreni auspuh ide i veca dizna, prenos itd...
  13. Bio pre par godina (sa drugaricom) i extra se proveo sutra dolazim sa drugarom pa i ako bude upola gore bice extra.
  14. http://www.blic.rs/vesti/beograd/stravicna-nesreca-na-avali-poginuli-momak-i-devojka-na-motoru/9ykgg2w
  15. Za pocetak ako ima filter skini ga, ima on u rezervoaru sito, proveri rad vakum slavine jedno crevo ide sa usisa na slavinu a jedno sa karburatora, oba skini (sa karburatora i usisa) to sto ide sa usisa ustima napravi vakum na drugom crevu koje ide na karb treba da curi benzin ukoliko ne ide menjaj vakum slavinu. Ako je ona ok rasturi karburator i proveri plovak radi li lepo treba da se bez otpora dize i spusta, proveri i iglicu koju plovak regulise da li lepo zatvara tj otvara oce da zapadne prljvstina pa nece da zatvori dovod goriva pa karb preliva ili zatvori i ne puni lonce.
  16. Pazite na sve i naj bolje je placanje solarno pare na sunce i cao. Ja sam imao igranku pre oko 5 godina. Kupovao sam novog kineza iz jedne nase radnje koja se bavi trgovinom mesovite robe (klasicna prodavnica hleb mleko itd...) koja i dalje postoji tada su imali i neku dodatnu radnju u kojoj su prodavali motorcikle, dosao video motor, pricao i dogovorio se da prodavcem da mu tog dana na njegov racun prebacim 1700e i tako i uradim dodjem i on mi kaze da je poslednji prodao kao da nije bio siguran da li cu ga ja kupiti i da je covek pre samo sat vremena dosao i kupio motor sa kesom, i kao nije problem sad ce on da skine pare i da mi vrati. Ne bi to bio problem da to nije bio krediti jer tih 1700e sa kamatom bi bio oko 2000e, nakon sto sam mu to predocio bio je u fazonu da on nema nameru da mi da 300e vise i da to nije njegov problem ali ima resenje ako se strpim nedelju dana za koliko treba da stinu nova tura motora. Resih da sacekam i tako to bilo od nedelje do nedelje uz izgovore kao drze ih na granici, zastoj na granici, guzva i tako ta guzva trajala oko 2 meseca i na kraju reko ne vredi odem do radnje. Pricam s njim i pitam ga iskreno da mi kaze i on i dalje vrti svoju pricu, reko ne vredi vise ovako i ponudi mi motor koji vec ima u radnji Challenger koji je skuplji za 600e. Reko ajde moze razliku platimo po pola i to je to, al opet ne da se kao to je moj problem i ne zeli on nista da plati. Srocim ceo problem svom advokatu dam joj papire koje sam od njega dobio za banku i priznanice o paricama. I necete verovati nazove me nakon 2 dana ponudi mi motor od 2300e po ceni od 1700e koje samu vec dao uz uslov da povucem tuzbu. Napravimo uguvor da o momenta prenosa motora sa firme na moje ime se tuzba ponistava. I tako resim problem. Tako da ljudi dobro razmislite sta radite. Pa i motori iz inostranstva, odete vidite dogovorite platite potom zovete speditera ili sami.
  17. Au nisam to znao, ja reko zbog estetskih razloga da je stavim, ipak nista od toga.
  18. Sta mislite trenutno mi je na ER5 zadnja guma 130/70-17 a pitam se da li bi bez cesanja stala guma 140/70-17
  19. Drugar ima od bube pravljenog trajka i registrovan je kao auto i tako ga ponekad vozi po bg-u. Meni se to ne svidja iz razloga sto je ogromno a i nozni gas i kvacilo, rucni menjac itd. Mislim da ako i neki auto prepravis to ne teras na atest vec ga uredno registujes kao auto (naravno teh.pregled na nevidjeno). Opet najbolja varijanta da uvezes neki pa makar i da ne radi ali bar da mozes da registujes a ti mu po svojoj volji stavi drugu masinu, viljusku itd.
  20. Potrrazi u prodavnicama za bicikle, ja sam od prijatelja pozajmio taj vrag da zamenim lanac ali mi na kraju nije ni trebao jer drugi lanac je imao onu zeger spojku i bio odgovarajuce duzine. I da nemoj cekicem nikako promasis li slucajno bolcnu pa zveknes lanac moze da se deformise. Ako nista mislim da ovako nesto moze da se napravi
  21. Trenutno sam u frci sa vremenom ali planiran uskoro da pravim nosac tablice na mom er5 u dukatijevom stilu, da skinem migavce, repni blatobran, tablicu i da ko na dukatiju od savijanih sipkica napravim nosac koji ce ici od zadnje viljuske tako da ce nosac tablice biti veci od same tablice pa ce sluziti kao blatobran mada imam i kofer pa ne brinem za prskanje. Inace motorce ti vrhunsko.
  22. Generalno sto je veca kubikaza manje je kvarljivo i sto je teze bolje leze. Grad je prica za sebe svaki motor (sem skutera) je po gradu druga prica ali daleko od toga da je zamorno voziti krstaricu po guzvama i probijati se. Suzanu M109r sam samo provozao i onako prelep je motor ali kad ga provozas shvatis da ti motor daje nevorovatno samopouzdanje sobzirom na velicinu i snagu ali i plasi pomalo, ali to je zakljucak samo sto sam provozao par ulica. Imao sam oko 3 meseca Vulcan 900 i sam njim sam lakse podnosio grad nego sa skuterom, uvek tudje greske lakse podnosio nego na bilo kom motoru. I ja cu ti reci ono sto je @Dovakhiin reko, pored toga sto ce ti motor uvek izmamiti osmeh kad ga ugled i sto ce se drugi okretati za njim gledaj da ti izmami osmeh i dok se vozis i kada zavrsis sa voznjom budes nasmejan a ne nervozan. Provozaj par njih pa vidi.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja