Jump to content

Moto Zajednica

Jovans03

Članovi
  • Broj tema i poruka

    17
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

Jovans03's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. Digo sam ruke od motora... Odvezo sam ga kod majstora i nadam se da ce ga popraviti. Vise nemam volje, mislio sam da mogu sam da resim ali ja popravim jednu stvar dok se pokvare jos dve...
  2. Motor je tesko palio, trebalo mu je 5 minuta verglanja. Izgleda se zapusio dovod ulja do karburatora, skinuo sam tu cevcicu i ulje uopste ne izlazi. Sipao sam ulje direkt u rezervoar i probao da upalim i uspeo sam.
  3. Stavio sam pre dve godine sportski ausuph, novi. Kako mi je receno stari je bio zapusen i morao da se zameni, i onda to kad smo uradili nista se nije promenilo.
  4. Koristim ono ipon ulje sa jagodom, mislim da je to kvalitetnije? Kako da proverim da li opadne kompresija?
  5. Namestao sam mesavinu i stavio sam nove plastike koje idu preko masine, one za hladjenje. Sad se motor ne pregreva. Zbog jace mesavine ide malo slabije i da se primetiti. Ostalo mi je da sredim da pali lepo i da se ne gasi posle nekog vrmena. Naime kad se vozi malo duze vreme pod konstantnim gasom, kao da se ugusi i kao da ne dobija vise vazduh. Onda se ugasi i ne moze se upaliti sledecih sat vrmena. Pre nekih mesec dana je motor palio iz prve, stavis ruku da povuce gorivo i odma upali. Sad moram puno da verglam i vise puta da stavim ruku da bi se upalio...
  6. Mislim da je uzet siri za nekoliko milimetra i za toliko je stublina prosirena, znaci da je razmak ostao kao na fabrickom klipu.
  7. Cek cek cek, ne razumes me. Klip i karike su nove i stublina je brusena jer je bila ostecena. I to pregrejavanje mi se desilo mozda 4 puta, i ne koci stalno vec samo kad se pregreje i kad se metal ili karike rasire toliko da zablokira i ukoci.
  8. Gledao sam po netu dovoljno mu je 2 kruga, ali kod mene je 3,5. Kada zavrnem, odnosno stavim vise ulja, motor nece uopste da upali. A svecica izgleda malo zatamljeno, ali mislim da je to normalno?
  9. Danas cu probati da stavim drugu svecicu, i da namestim taj magnet. Ako se ne popravi pregrejavanje onda cu ga oterati kod majstora, mada cisto sumnjam da ce mi to popraviti. A sto se tice paljenja ispitat cu alternator i elektroniku za sauh.
  10. C To je onaj propeler koji ide na magnet? Da imam to i radi...
  11. To sam bas danas vozio i danas se to istopilo. Da se nije pregrejavao ne bi se istopilo, tako da mislim da nije to glavni razlog. Cuo sam nesto da kad magnet nije lepo namesten i kad pali ranije da se motor pregreva, da li je moguce da je to problem?
  12. Postavio sam novu temu za to imas na mom profilu, u sustini posle nekog vremena masina se ugasi i ukoci, onda posle nekog vremena kad probam hoce.
  13. Motor je presao 30k km, menjao sam klip, karike i busio stublinu. Kupljen je novi karburator i sauh, ovih dana sam stavio nove lakse rolnice. Motor kada je hladan ne pali bez da se stavi ruka na otvoru na karburatoru gde je usis za vazduh, odnosno za filter vazduha. Onda se mora sacekati neko vreme da motor se zagreje jer ako mu se odma doda gas ugasi se. Zbog novih rolnice ide super i uzbija svuda, ali posle 10 minuta voznje motor izgubi snagu i pregreje se i ugasi se. Stavio sam vise ulja u mesavinu ali idalje je to problem. Karburator je lepo ociscen. Trazio sam malo na internetu o ovom problemu ali nigde nisam mogao da nadjem nesto slicno na ovu temu. Ona plastika koja dodje preko motora se skroz istopila i ne znam kako da resim taj problem. Sto se tice paljenja nemam zive veze u cemu bih mogao da bude problem, ali stvarno je neprakticno svakog puta skidati sediste da bih stavio ruku na karburator... Pomoc?
  14. Na skuteru sam zamenio rolnice, ispostavilo se da je majstor stavio neke stare i veoma teske 9g pa sam uzeo lakse i sada motor ide dobro. Sada je problem paljenje, gasenje, i pojavio se novi problem, pregrejavanje...
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja