Jump to content

Moto Zajednica

cerklaz

Članovi
  • Broj tema i poruka

    45
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: cerklaz

  1. Jedino turisticki do BG-a i napravim, al skuplja pita od tepsije.
  2. Haha bi rado,ali imam nekih 550 km do njega
  3. Naravno, slazem se sa vama. Bilo mi je bitno da znas otprilike na čemu sam, nemam u blizini postenog servisa, pa da mi ne bi presipali iz supljeg u prazno, dobro mi se je raspitati.
  4. Ler gas je oke, barem po zvuku. Da li to isto moze i biti do zvona kvacila? Ako se odlucim da promjenim kvacilo, da li mi je pametno i zvono promjeniti? Sorry jos jedno pitanje, pomalo glupo. Kako cu znati da li je kvacilo loše? Veci mi je problem sto mi trese dok sporije vozim.
  5. Pozdrav, imam problem kao kolega gore. Takodjer beverly 400. Vrti mi tocak u leru i trese dok se vozi (do nekih 40kmh). Tesko ga je voziti pri malim brzinama i ponekad cujem blagi udarac unutar prenosa. Medjutim, meni su sve oprugice uredu, remen je nov, valjci su novi, klizaci novi. Da li da promjenim centralnu i oprugice ili ipak moram vise izdvojiti za novo kvacilo i zvono. Skuter ima 45ooo na satu, redovno servisiran.
  6. Kupiću noviji skuter, svakako, ali bih volio ovo da rijesim. Nema mi nego rastaviti sve.
  7. Ne zvecka na leru, nego samo kad krecem. Dok dam jaci gas onda se ne cuje, ma oko variomata i rolnica je nesto.Kais je nov, original iz piaggio prodavnice po broju sasije.Platio sam ga masno. Dok otvorenon voznjom ga je milina voziti, pravi kruzer. Vise me smara ona voznja do 20kmh, mislim da cu ga prodati radi toga.
  8. Gledao sam sve i provjeravao. Ovo se stvarno cuje iz dekla i zvuk rolnica. Dok se ne krene onda se nista ne cuje.
  9. Kad je na štenderu sve je uredu, ništa se ne cuje. Kad vozim iznad 20-30kmh ide ko podmazan, vuče ko bas lijepo. Ne mogu to snimiti dok vozim, ne cuje se a i ne mogu to treskanje prenijeti. Priznajem jesam zahtjevan, volim da mi je sve ispravno i da radi glat. Sve kupujem dijelo nove i originalne, mijenjam ulje na 5 hiljada i sve to uredno platim da mi i de kako treba, jer kad odem od kuće 300km ne želim da mi staje skuter. Moraće mi to sve rastaviti i vidjeti sta se treba mjenjati. Hvala na opsežnom odgovoru.. Kako sam shvatio naci dobro majstora i sve to redom rastaviti ? Užano mi smeta to sto se moram igrati gasom na malim brzinama da mi ne treska, ali cim predjem tih 20kmh ide ko lađa, stvarno nemam zamjerni ni na krajnju brzinu ni na kruzing, milina ga je voziti od 60-70 kmh.
  10. Iskreno ne znam nista od toga, ne usudim se to skidati sam. Jedino da majstoru vozim, ali on kad je gledao -kaze sve je uredu.
  11. Drugovi kako sam kupio Beverlija 400 pri mali brzina do cca 20kmh mi ga je teže voziti, jednostavno kao da remen ne "klizi", tresucka mi. Dok kad krenem preko 20kmh ide sve oke. Jednom mi je majstor ošmirklao pakne na kvacilo i isao je oke. Slijedeci problem dole u prenosu je kad pustim gas i on kao da ne otpusti kvačilo (remen) nego kad trebam skroz stati i onda ga otpusti i hajmo reći kao da je tad u leru.. da li je to normalno ? Cuju mi se i rolnice kad dam gas pri kretanju. Moram da napomenem da su rolnice, klizači i remen novi i originalni stavljeni iz piaggio servisa. Skuterom pravim punom km i on ima oko 40 hiljada. Da li da mjenjam redom sve novo zvono, variomat, federe kvačila i centralni feder ili mi je to bacanje para. Na oko sve izgleda oke, ali eto imaju te neke mušice što me smaraju.
  12. Kleme su stegnute. Čudno mi samo što se oba puta desilo po vrućini i na dalji put. Po gradu sve oke. Bojim se da će me "izdati" 300km od kuće.
  13. Desilo mi se jos jednom nedavno, ali na drugoj pumpi u mojem gradu.
  14. Satelit pozdrav, Imam beverlija 400ie, 2007 godina. Išao sam na duže putovanje cca 250km. Po povratku sam nasuo pun rezervoar i nakon nekoliko kilometara počeo je da gubi snagu, upalio "check engine" lampicu i nakon stajanja je "pucalo" iz auspuha, nestabilno radio u leru i ugasio se. Nadalje, stao sam 20tak minuta i ponovo ga upalio i opet isto. Ovo mi se jos jednom desilo prije mjesec dana, ali puno kraće je trajalo. Oba puta bilo ke prevruće vani. Sad ne znam da li se pumpa pregrijava tj. pred crkavanje ili je ipak loše gorivo?
  15. Rado bih diablo rosso, ali su mi malo poskupe, trenutno. Slazem se da su diablo rosso najbolje ps. Procitao sam vas post.
  16. Hm... i ja sam više za Pirelli, ali mi je drugar uzeo Dunlopice i kaze da je zadovoljan, stavio ih na runnera 200.
  17. Koji set guma mi je bolji Pirelli Angel Scooter ili Dunlop Scootsmart ? Vozim Beverly 400, vozim skoro cijelu godinu (osim po jačoj kiši i snijegu), vozim puno otvorene ceste, a i grada, znaci otprilike 60% otvore 40 % grad. Ili prepuručuje neke druge.
  18. Za sad sve radi, vidjecu kako će se odvijati situacija.
  19. Aha sad kuzim. Mislim da sam rijesio problem, sve sam to rasklopio, ocistio kontakt sprejem dzekove i radi za sad. Pali, vozio sam. Budem vidio do kad. Moze biti da je voda dosla do dzekova, jer sam ga prao od gore.
  20. Znaci ako sam shvatio nije do antene vec do samog imobilajzera? Da ne znas koliko bi me kosta nov? Ili pak da gledam polovan. Da li mi odgovara sa 500ie? Izvini sto te smaram.
  21. Pisao sam na temi beverly 500ie, pa cu pokusati i ovdje.Imam problema sa BV400ie samo mi vergla i nece da upali, nekad hoće da pali a nekad neće.Kad se upali radi sasvim normalno.AKumulator je dobar, bobina radi, svjećica isto..sumnjam na antenu imobilajzera, jer mi code lampica blinka a i engine lampica.Pokusao sam i sa master ključem ista stvar.
  22. Da li je neko imao problema sa antenom imobilajzera... 3 kvar imam u 4 mjeseca doduše bv 400ie je. Samo mi vergla i neće da upali, nekad upali, pa onda opet neće.Blinka mi code lampica i engine lampica.Na master ključu isto ne pali. Akumulator provjeren, bobina, svjećica sve je uredu.
  23. Zadovoljan sam ja startom i medjuubrzanjima. Samo me muci to treskanje i do 40kmh sto mi ne ide bas ugladjeno. Tipa pratim auto sa nekih 30kmh i moram se doslovno boriti sa njim, ko da kvacilo zalijepi za zvono pa odlijepi, ne znam to bas opisati. Stavio sam nov remen, rolnice, klizace (sve original piaggio), pa ne bih bas pokusavao nesto izvoditi, samo sam mislio nove originalne oprugice i feder nabaciti, nije da mi se mjenja kvacilo, mada je na izgled ono oke kad mi je majstor skidao(tako rece).
  24. Inače, šta bih dobio kad bi zamjenio oprugice i centralni ? Koji inače nisu mjenjati, originalno je kvačilo na njemu.
  25. Pozdrav skuterasi, Vozim beverly 400 ie, osjetim vibracije kod kretanja i kao da mi je remen nestabilan, tj nikako da mi se smiri skut kad vozim do 40kmh. Citao sam da bih pomoglo rezanje kvacila, ali ne bih se upustao u to. Da li bi sta pomoglo kad bih stavio nove federe kvacila i onaj veliki feder (centralni)? Da li se to uopsta treba mnjenjati ili samo kad pukne? Na bv je nov remen, rolnice i klizaci.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja