Jump to content

Moto Zajednica

Honda<3Moto

Članovi
  • Broj tema i poruka

    20
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

Honda<3Moto's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

3

Reputacija u zajednici

  1. Kvaicnenad, nadam se ne do otpada. Krokodilo Puno ste pomogli, i zahvalan sam kao sto sam i napisao u nekoj od predhodnih poruka. Dugujem pice kada se stretnemo negde. Postavio sam video sa razlikom koja je ocigledna.
  2. Ide novo crevo i filter, dobro je da sam procitao ovu poruku pre kupovine. Na motoru je bio filter sa papirnom sredinom, Kupicu sada obican filter sa sitom. Inace motor ne pravi sam mesavinu, uljna pumpa je otkacena navodno da ne radi na prazno i da je to mana kod motora i onda se iz tog razloga direktno sipa mesavina. Tako mi je receno pri kupovini tako da nisam siguran da li radi. Ali je po mom misljenju bolje da je ima jer na razlicitim obrtajima, razlicita je i smesa goriva. E sada, jos jedna jako cudna stvar koju sam primetio je da na samom usisu izmedju cilindra i karburatora postoji neka izolir traka, nesto je tu motano. Pa cu da izvucem i karburator napolje, da to mogu lepo da pogledam posto je ovako sada jako nepregledno i nedodirljivo a i da ocistim karburator koji je spolja sav mastan i da skinem onu dole kao posudicu da istresem ukoliko ima sljama, a verovatno ima.
  3. Dok sam postavljao poklopac na rc ventilu, slucajno sam bacio pogled kroz proreze na oklopu u nameri da vidim, da li se kroz njih vidi servo motoric i onda sam ugledao preklopljeno crevo za dovod goriva sa po mom misljenju manjim promerom, koje je grejano i verovatno na silu navuceno na slavinu,filter i karburator.
  4. Da se javim, Podesio sam plocicu kao sto je prikazano na slici, ostalo je sada da je jos malo samo vratim da bude bas u centar. Podigao sam broj obrtaja i vise plocica ne igra kao na predhodnom videu. Prima lepo gas, do 10.000 lagano. Ostavicu video ispod. e sada imam problem sa desnom sajlom da je kuciste rc ventila malo osteceno i ta sajla spada, sada kada nema poklopca. Moracu da obratim paznju na nju kada budem stavio i prednji poklopac. Na slici se vidi trenutni polozaj plocice, jos malo treba udesno da bi bilo bas na centru, ali to nije problem koliki bi bio da mora cilidar da se vadi. Prvi video, gde je plocica isla samo u jednom smeru i setala levo desno na leru i gde je motor na leru mogao max do 8.000 obrtaja. VID_20200426_143718 - Streamable STREAMABLE.COM Check out this video on Streamable using your phone, tablet or desktop. Sada: VID_20200427_092354 - Streamable STREAMABLE.COM Check out this video on Streamable using your phone, tablet or desktop. Sad 10.000 lagano. Inace hvala svima na pomoci, Dugujem pice kada se sretnemo negde.
  5. Koliko sam shvatio iz uputstva, Plocica treba da stoji u polozaju kao na slici dok je motor na leru, kada se dodaje gas dok je motor na niskim obrtajima 2.700 do 6.800 plocica se rotira prema levo, nakon prelaska iz niske u visoke preko 6.800 obrtaja plocica treba da se okrece suprotno odnosno prema desno, na leru se opet vraca u isti polozaj. To sto kod mene plocica, nemirno radi na leru. Mislim, da je problem jer motor radi ispod 1.000 obrtaja i bukvalno je na ivici da se ugasi. U uputstvu pise da bi trebalo na leru da bude oko 1.400 obrtaja. Sve sto vise citam uputstvo, shvatam koliko se motor zapravo svakodnevno mucio.
  6. Samo da javim da se ne mucite, izguglao sam service manuel tacno za moj model. I po njemu, ventil uopste ne otvara, jer bi trebao da ide desno od zareza, dok kod mene stoji tacno na zarezu cak i malo levo i onda se vraca skroz levo. Tako da, tu nesto nije kako treba. Sutra se javljam, Nadam se da cu resiti. ili da moja poruka nece glasiti " da li neko prodaje neki motor od 125 kubika ".
  7. pronto Hvala bio sam ubedjen da se radi o "nisko" i "visoko". Tako planiram i da uradim, tako cu najbolje videti u kom polozaju zatvara/otvara i da li uopste funkcionise. abarth_maniac Hvala na savetima, Bio bi zahvalan ukoliko bi mi poslao. Jer bih onda tacno znao sta da gledam. Ovako lutam youtubuom, uglavnom je sve slicno a opet totalno razlicito. Narucito sto su klipovi uglavnom za nsr 150 i za novije modele. Kada se da kontakt, cuje se da odradi elektronika, To sam prvo proverio. Jedino sto ventil ide samo u jednom kraju i u neutralnom polozaju, odnosno sredini kucista. U desnu stranu nikako ne zalazi. Inace to i jeste problem, ma da se malo cuje i iz filtera da muli. Medjutim, Na video snimku se cuje ali ne vidi, ja dodam gas i on onda tek krene da puni do odredjenog broja obrtaja. Dok, kada mu se to sto mu se desava desi, kako dodajem gas tako skacu obrtaji, nema laga, nema mulenja, nema nicega. Dosta je motor agresivniji/odsecniji i zivahniji da tako kazem. Krokodilo Hvala za fotografije, sutra sve rasturam lepo. Pa kad je bal ,neka je uz muziku. Jer ako je ventil stalno u zatvorenom polozaju, onda sam i dobro prosao. Mogao sam da napravim vecu stetu.
  8. Ovde je na 8 hiljada skroz ulevo sto je L. E sada ako meni nonstop ide ka L i ka neutralnom polozaju (zarazeu), na leru, kada budem okrenuo sajle ukoliko su naopako postavljene, onda ce iz neutralnog polozaja ici prema H to jest udesno, ali mislim da ce onda iz neutralnog polozaja se vracati na H kada, dam kotakt (ugasen motor) umesto na L. Jos nesto, ja nisam siguran u kom je polozaju meni otvoren ventil a u kom zatvoren. Jer na samom kucistu ne postoji L i H, prema nekim podacima koje sam pronasao sa leve strane bi trebalo da bude L a sa desne H. Pregledao sam jos neke video snimke sa interneta i na kucistu od rc ventila su sajle dobro namestene, ostaje mogucnost da su na motoricu okrenute. Dopuna, na plocici se vide izlizana slova, uspeo sam da izguglam i da pronadjem identicnu plocicu. Koja potvrdjuje da je na levoj strani L a na desnoj H, definitivno su ili sajle ili nesto oko elektronike. Sutra skidam sve plastike i rezervoar pa javljam. Slika sa interneta, identicne plocice. Sa istim slovima kao na mojoj (SCREW).
  9. Pronto na sta konkretno mislis? Sto se ploce tice, pogledao sam je i nema lufta/zazora, ne vibrira. Sajle je tako pomeraju, kako obrtaji variraju tako se i ploca pomera. Obrtaji ne variraju nesto preterano, ali se trese kazaljka isto kao i ploca.
  10. Razumem kakvu funkciju ima sam ventil, ali sam trenutno u nedoumici kako motor znatno losie ide u prvih par kilometara voznje, ne moze covek da ga namoli da naglo nagura obrtaje/brzinu. I onda od jednom bum, na jako kratkoj distanci 80km/h - 100km/h kao iz sale, sto je nezamislivo uraditi dok mu se ne desi to nesto. Mozda bi na toj istoj razdaljini izgurao max do 60-70km/h. ali za pocetak, cu pogledati ove sajle. Nasao sam semu sa hondinog sajta pa cu uporediti, ali ocigledno je da na obrtajima ide ka L umesto ka H. Taman kada vec rasturam pola motora, pogledacu i dovod goriva. Svakako nije dobro ako je ventil u zatvorenom polozaju na visokim obrtajima, jer je onda samnjen i protok izduva. Po nekoj logici stvari na L je ventil u zatvorenom polozaju kada se motor pokrene, onda se ventil polu ili blago otvori do ovog zareza, nakon cega kako motor ulazi u obrtaje tako ide prema H gde je u krajnjem polozaju skroz otvoren ventil. Nakon padanja broja obrtaja ventil zatvara , odnosno ostaje delimicno otvoren i stoji da kazem u neutralnom polozaju odnosno na onom kao zarezu. kada se ovako pogleda, onda je ocigleno da su sajle ili nesto u vezi elektronike u krivu. Ne znam da li da pokusam da otkacim sajle, i da stavim ventil na H i odnosno u skroz desnu tacku i onda da vidim da li ce uci odmah u velike obrtaje ili ce i dalje zakucavati na 7-8 hiljada. Ako ulazi onda je to definitivno bio problem.
  11. Da. onda do 10.000 izvuce jako brzo, nebitno u kojoj se brzini nalazi u svakoj ubrzava, sve pre toga je nista bolji od Tomos APN, sto se nekog ubrzanja tice. Sajle u donjem delu ne mogu da se okrenu, jer nisu isti krajevi. Jedino ako su na servo motoricu okrenute.
  12. Krokodilo, kada dobije snagu, produbi se zvuk i ide bukvalno kao nevreme, neprepoznatljivo apsolutno. Sad cu sve lepo da rasturim da pogledam sajle, jedino sto znam da je prosli vlasnik imao problem-a sa paljenjem zbog slabije kompresije i da je na motoru stavljen klip Meteor promera 53.98. Moguce je da kada su vracali cilindar da su okrenuli sajle. Pronto Od kako je kod mene, motor ima ovaj problem. Ali nisam obracao toliko paznju, jer retko brzgam. Tako da sam taj neki gubitak snage povezivao sa gorivom...i nekim glupostima, uostalom nikada nisam vozio neki motor od 125 kubika ili jaci koji normalno ide, da bih mogao da predpostavim da je problem. Da li neko mozda ima semu ili podatak, koja sajla sa koje strane ide?
  13. Stvarno ne zna, oko motora nista nije cackano. To jest od kada je kod mene. malo sam googlao, i sa leve strane bi trebalo da stoji L a sa desne H, sto oznacava niske i visoke obrtaje koliko sam ja shvatio. Bilo je i meni malo cudno da na visokim obrtajima ide ka L a ne prema H, Jedino da proverim kako su prikacene sajle na servo motoricu koji ih kontrolise pa da slikam i javim. Da li bi to mogao da bude uzrok da motor dobija i gubi snagu?, ali kada dobije ne gubi je u toku voznje, retko. Uglavnom kad se ugasi i odstoji.
  14. Evo video https://streamable.com/oavm8a
  15. Kada dam kontakt, onda se ovaj kao regulator ventila nalazi u ovom polazaju ( Slika ). Na snimku se vidi sta se desava kada zakuca na 7-8 hiljada i ni makac dalje, dok se ne provoza i dok ne dobije snagu. https://streamable.com/oavm8a
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja