Jump to content

Moto Zajednica

Niksha

Članovi
  • Broj tema i poruka

    86
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: Niksha

  1. Reg za FZ8 sa tehničkim i novom tablicom i saobraćajnom 39500rsd..
  2. To je zbog godišta, svaki koji prebaci 20 god, jeftinije je osiguranje kao i za kola
  3. Ja sam tamo položio i za B i za A kategoriju. Okej su bili, jedino što za 20 časova vožnje motora ne naučiš ni osnovno maltene Ja sam znao pre toga da vozim motor pa nisam imao problema sa poligonskim manevrima. Ima kolega na forumu sa nbg koji ima auto školu i svi ga hvale (da ne reklamiram, ne znam da li je zabranjeno).
  4. Ja sipao Mannol 15W-50, bajk radi savršeno.
  5. FZ6 oko 5,2 prosek. FZ8 oko 5,8 prosek.
  6. Magnet remontovan preventivno i vraćen, motor radi kao sat Osetno mirnije radi sa novim svećicama. Takodje nabačen centralni štender. Pridružio se fejzerašima još jedan kolega.
  7. Niksha

    Djir do Omana

    Nisam bio u državi koja ima ljubaznije ljude. Ovako je tekao moj razgovor u više restorana gde sam jeo: - Can I pay please? - No, no, it's ok! - What is ok? I want to pay with cash please. - No, it is free. - What is free? Food? - Yes, yes, you are a guest in Oman, your lunch is free, we hope you like it! itd itd. Prelep skriveni dragulj ove planete je ta država. Žao mi je što ti nisam dao putokaz do sinkhole-a u blizini Al-Bustana. I hvala još jednom Saša za dostavljanje poklona u Muskat
  8. Ja sam kupio Shima Giro 2.0 pantalone, Shima OpenAir Mesh jaknu i Shima Drift jaknu. Prezadovoljan kvalitetom.
  9. Nemoj da je vidi moj FZ8, onda će i on da odluči da uradi isto
  10. Super! Da znam da ima nova da se pazari ukoliko moja posustane Hvala!
  11. @Marko05 Ti si sve dečije bolesti rešio! Gde si pronašao novu bocu?
  12. Čeka se magnet da stigne, još uvek je na remontu Kaže mi jedan kolega takodje da je druga mana motora pucanje ekspanzione posude za antifriz. On je nakon zamene stavio termoizolaciju ispod posude, tvrdi da je toplota od auspuha dovede do tog stanja. Neka iskustva sa tim?
  13. Ja samo da se javim da sam uspeo da iskopam SW Motech centralni štender za FZ8, ove nedelje montiram pa ću videti gde se tačno šrafi. Sudeći po podacima sa sajta Yamaha rezervnih delova i SW Motech, oba proizvodjača daju različite part numbers za centralni štender za FZ1 i FZ8, tako da dolazim do zaključka da nisu identični. Ali verovatno ništa što se ne bi moglo prepraviti da pasuje.
  14. Niksha

    Djir do Omana

    Ja naidjoh pre jedno godinu dana na YT klip koji lepo dočarava jedan deo Omana. Narod je vrlo druželjubiv i svi pričaju engleski jezik. Mora se obratiti pažnja na pumpe jer ih nema na svakom ćošku na otvorenom putu, ponekad se mora skrenuti sa auto puta na magistralni put kako bi se natočio rezervoar. Paziti se peska koji vetar nanese na put i kamila koje hoće da prelaze preko puta. Kazne za saobraćajne prekršaje su astronomske, gomila kazni je - direkt zatvor. Paziti se prolaska kroz crveno svetlo i obilaženja sa desne strane kao i vožnje zaustavnom trakom. Hrana je najbolja koju sam do sad jeo, lokalci mogu da preporuče manje ugledna mesta, ali sa savršenom klopom. Probati tradicionalna jela, kuhinja se sastoji iz kombinacije afričke i azijske kuhinje. Probati shuwa jelo i zasladiti sa halwom Njhovu kafu prekočiti jer je prave od urmi (meni se lično nije svidela), ali je čaj odličan.
  15. Niksha

    Djir do Omana

    Ako zapne negde, 3x prijatelja su u Muscat-u, voljni da pomognu! Željno iščekujem putopis! Poslednji put sam bio u martu 2020 i planiram uskoro da se vraćam u Muscat
  16. Niksha

    Djir do Omana

    Srećan put! Ako bude trebala neka pomoć ili savet, ja sam 3x bio u Omanu i UAE i provozao se kroz iste. Oman je raj na Zemlji! Takodje sam zaradio par prijatelja arapa koji su bajkeri tamo, pa i njih mogu pitati za neki savet
  17. Drugari uskaču u pomoć kad je potrebna. Glavni i odgovorni @the_doctor Izvađen magnet i poslat u Bačku Topolu da se sredi. Zamenjeno motorno ulje i filter, antifriz, svećice, ulje u kočnicama i filter vazduha. P.S ovo u kesi je kočiono ulje Sad se čeka magnet, da nadjem nov dihtung dekle i spreman je da se vozi
  18. Hvala puno za info! Rešavam što pre!
  19. Da, to sam video da je sad procedura preko e-uprave i da se unesu podaci sa saobraćajne dozvole kako bi sistem obračunao porez. Ranije se vraćala tablica i saobraćajna, pa probuše saobraćajnu da bude nevažeća. Gde se sad ide po tablice za motor u Beogradu? Pre 5 godina sam išao u Ljermontovu jer je jedino tamo mogla da se uzme tablica za motor. Za mopede su imale sve mup stanice, ali za motore samo Ljermontova (koja se sad valjda renovira?).
  20. E to, znači nije više da se odjavljuje na području gde je motor prethodno registrovan nego mogu u BG vratiti VA table. Hvala puno!
  21. Nisam dobro shvatio, pa ako može potvrda. Ja moram da promenim tablicu na motoru zbog registracionog područja, registracija je istekla. Da li nakon overe kupoprodajnog ugovora i završenog tehničkog pregleda vraćam tablicu u mup u Beogradu ili mora da se vrati u stanicu mupa gde je motor prethodno bio registrovan (VA table)?
  22. @Slammer Hvala puno! Baš će da znači info, ako pasuje relativno ću lako naći sa FZ1, ako je FZ8 specific part, tu će biti malo zeznutije
  23. Išao bih samo na OEM varijantu Vidim da i SW Motech ima štender za FZ8, ali bih ja pre ciljao na Yamaha part. Jel tvoj motor došao sa istim ili si ti naknadno stavljao? Vidim da štender iz fabrike dolazi samo na FZ6-S i FZ1-S. FZ8 ga nije imao ni u S ni u N verziji.
  24. Suvozačica se žalila da bole noge Možeš da svratiš da sedneš na motor da izvidiš kako ti se čini sedište A za centralni štender se odmah zapljunem i kaparišem ako treba
  25. Može i nastavak da se montira, ali nije toliko strašno. Posle stock vizira na FZ6, ovo je super Ne bih znao da napravim poredjenje stock sedišta na FZ8, jer nikad nisam seo na stock, ali ovo je zadovoljavajuće. Sad što je meni lično FZ6 udobniji motor za sedenje, to je druga stvar Svakako se radujem kilometrima na novom motoru! EDIT: Da li je neko došao do informacije pasuje li centralni štender sa FZ1 na FZ8? Ili gde ga uopšte nabaviti?
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja