Jump to content

Moto Zajednica

R3MAX1989

Članovi
  • Broj tema i poruka

    21
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Leskovac
  • Motocikl
    YAMAHA XMAX 250

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

R3MAX1989's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

1

Reputacija u zajednici

  1. Brate svaka ti cast ako ga vozis 100 km svaki dan mesec dana… Voleo bi da imam vremena 5 dana da povezem u mesecu po 50 km…
  2. Pozdrav ljudi, ne znam da li je bila ova tema do sada. Da li ima neko iskustva sa prepravkom prednjeg fara kod Yamahe xmax 250, 2015 god? Hteo bih da prepravim i da mi oba fara rade i na oborena i na duga svetla. Ovako jedan far je kratko a drugi je dugo svetlo. Blicaju ljudi, misle pregorela mi sijalica a i lepse je mnogo kao na novijoj generaciji gde oba fara rade. Ako je neko prepravljao neka pise, da li je moguce i da li se isplati jer ne bih zeleo da opteretim regler, instalaciju ili da mi izgori akumulator pa da posle vracam na staro?
  3. Carina retko kad uzima u obzir cenu koju si platio nego koliko oni procene a kad ne mogu da nadju cenu oni traze od ovlascenog dilera u srbiji i uzimaju tu cenu u obzir i na to sibaju 33% (carina + pdv). Dron sam bio neki kupio, igracka je i bila neka smesna cena, oni me zvali iz carine pa jel stvarno ova cena a sto nema kameru a sta ce ti, kao kalasnjikov da sam bio narucio…
  4. Sve preko 50€ ide i carina i pdv sto mu dodje 33% na cenu proizvoda
  5. Barel ili platner imaju sigurno…
  6. Pozdrav ljudi, ne znam da li je ova tema vec otvarana ovde. Imam xmax 2015 god, postoji li mogucnost ugradnje upaljaca od 12V? Potreban mi je zbog punjaca telefona a imam i onaj kompresor za gume koji radi na 12V upaljacu.
  7. Javi kad predjes neku kilometrazu da li trosi. Pitao sam coveka koji radi motore i kaze verovatno su karike ili neki ventil. Motor ekstra vuce, da su karike verovatno bi gubio na snazi, potrosnja 3,7 prosek ato je isto ok.
  8. A ovde sam merio 7-8 minuta po gasenju motora kada je radio par minuta u mestu
  9. Ovde sam vrsio merenje kad je motor hladan, znaci nije paljen par dana
  10. Znači eneos predlazes za xmax 250? Sto se tice minimuma ulja to i sam znam, samo da li mu fali nesto dok god ga drzim iznad minimuma za tih 3000 kad ide nova zamena? Ja sipam full synthetic yamahino, ako mu ono ne odgovara onda ne znam koje ce...
  11. Sipam Yamalube baš za njega. Motor je 2015. Koje ulje bi trebalo da sipam? Ne vozim ga ja do kraja ali 100-110 najvise. Da li da dolivam ulje ili da vozim tako jer sam jednom vec dolio? Imam jos 1200 km do 3000 kada je redovna zamena. I da li je bitno da prilikom provere ulja pored toga sto se ne zavrti do kraja merac vec samo ubaci motor treba zagrejati pa sacekati par minuta da se ohladi ili bas treba biti hladan kada se meri? Moram ovako da pitam ipak sam zabrinut jer ispada da malo vise trosi. Ipak sam zadnjih 400 od 500 km vozio vecom brzinom i na otvorenom.
  12. Ja sam mitchuboshi stavio i to je prva zamena posle 25000...
  13. Slažem se ali ipak 20000 je razumna kilometraza i kako god ga vozio, preko toga nikad ne znas kada moze da pukne i ostavi te na putu, jedino da je los kais pa pukne na nekoj manjoj kilometrazi. Zbog toga mislim da je dobro da se ispostuje preporuka proizvodjaca i zameni se ako treba i pre te kilometraze, pogotovo ukoliko nije yamahin originalni kais.
  14. On mora da bude siguran da je zamenio kais pa da uradi reset, možda je sve izmenjao a kaiš nije. U uputstvu stoji da se kaiš menja na 20000 tako da je to samo podsetnik koji ga opominje i da treba pre tog roka da ga zameni ali ne znači da je kvar. Na mojoj Yamahi kad sam je uzeo bilo je oko 25000 km i kada sam radio servis na njjoj je još bio fabrički Yamahin kaiš što znači da ga lik pre mene nije zamenio a resetovao je V-belt trip što je moglo da mi da lažnu sliku da je kaiš zamenjen i da teram tako idalje iako je već prešao 5000 preko 20000.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja