Jump to content

Moto Zajednica

kokot

Članovi
  • Broj tema i poruka

    112
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: kokot

  1. @DarkoČa +381 65 6822 658 da moja greška i izvini na kasnom javljanju. @Dule Sebeški hvala!
  2. @Forsberg je*es me na viberu, je*es me uzivo sad si dosao i na forum da me je*es Na zalost ne mogu
  3. Hvala stari! Nema još fiksnog datuma, ideja je da se prodaju dolomiti brze jer su čak bliži i lakše je doći do njih. Planiram da imam jedan dan viska (hvala na savjetu za više). Mada, ovo je samo predlog bio, ne znam ni da li ću stići da ostvarim ove godine zbog nekih drugih životnih izazova. A da, sto se tiče smjestaja zbog cijene ideja je bila kampovanje osim Cirih i Bormio.
  4. Pa to su predstavljale tackice ali ako kazes da izbacim Umag onda ti je to zavrseno!
  5. Kad smo kod goriva/tocenja par zapazanja mojih: - Jug Fra (pored Nice) opsta katastrofa, gorivo skupo kao svetog petra kajgana a za gratis dobijas one crnce koji vire iza coskova i domundjavaju se pogledima izmedju kamiona/coskova. Aj ostavi stvari i motor i podji do WC-a. - Sto se tice rezervacije sredstava, bude u roku od par minuta povracaj i kroz jug Fra i na Korzici vratili sve u roku od par min (moguce kad je visoka sezona da hoce da traje po dan/dva ali ne bi trebalo vise). Bar su sad ti sistemi super brzi. - Ita isto brzo vracaju (isto par min) a gorivo jebe kevu ako on mora da toci. Ja sam kod Djenove neznajuci platio skoro pa 3e litar jos onaj oce samnom da se svadja sto ja ocu da natocim. Takoreci naucio sam na tezi nacin da treba da vodim racuna na kojoj tocilici tocim gorivo.
  6. Tebe sam ja vidio na Adi. Tačnije tvoj motor par puta smo se mimoišli.
  7. Ocekujemo gomilu snimaka sa TT-a (ako imas tiktok ili neku drugu drustvenu mrezu daj link). A ja placam pivo po povratku da cujem utiske uzivo!
  8. Ako GS trosi ulje, ne znaci da ostali trose! P.S. salim se kolega.
  9. Sigurne nebeske staze druze!
  10. Svi mi zalimo kad nesto ne prodjemo, a ne cijenimo ono sto smo prosli. Jedna stvar koju sam skapirao u Maroku jeste da ne treba juriti jer kad si na takvim destinacijama sve ti je lijepo i nebitno kuda da prodjes tebi ce biti lijepo.
  11. Evo je mapa Route des Grandes Alpes koga zanima. Route des Grandes Alpes - Google My Maps WWW.GOOGLE.COM Du 13 et 21 juin 2014 9 étapes Lausanne - Menton 755 km 16 cols, dénivelé : 15 713 m
  12. Predpostavljam da ce meni biti u redosledu Rijeka -> Motovun -> Umag -> ..... Pula -> Rijeka.
  13. @ProkaRoka svaka cast za cimanje i iskreno zavidim ti. Cekanje za UK vizu je sranje, dok si imao opciju da ti je posalju DHLom i da ne cekas tamo. Par komentara za London, jako veliki grad, i ako nesto na mapi izgleda blizu vjeruj mi da nije. Let kojim stizes uvece u je prepostavljam na Luton sa Wizz-om i racunaj da ce ti trebati sat vremena da odes vozom do Hitrou-a (ako nije i polijetanje sa lutona z IOM). Ja sam voznu kartu sa Lutona do Londona platio 24funte (neplanirani trosak). Metro i voz su super jednostavani za koriscenje placa se tvojom bankovnom karticom po principu tap in-tap out (samo uvijek koristi jednu te istu karticu za ulaz/izlaz), voz je skuplji dok metro maksimum da ti skinu za dan je 8 funti(koliko hoces voznji). - Mjesto za pravi engleski dorucak (i radi 24/7) je Polo Bar ovde, - Pivo gdje god da odes (u koji god pab) neces se pokajati i piva su fantasticna, ovde ovde i ovde dva lijepa pub-a. Turisticki ne znam sta volis da posjetis ali ovo su neka mjesta koja bih ja preporucio: - Bike Shed ovde, - 22 BishopsGate najveca viewing galerija u evropi(58mi sprat) ovde, ali moras da se registrujes za besplatnu kartu ovde mada je moguc i walk-ins. - London eye, 30funti ali dobra stvar, - Moja topla preporuka je da nadjes indijski restoran, pitaj konobara za preporuku jela neces se pozaliti. BDW AirSerbia je gospodin u odnosu na Wiz dok britišom nijesam letio.
  14. Postovanje, Vec neko vrijeme pokusavam da uklopim neku kampersku moto turu koja bi se takla malo Alpa pa mi treba savjet iskusnijih kolega da li treba nesto dodati i da li izbaciti neke od destinacija. Dan 1(ili 1 i 2) : Beograd - Torino 1160km. Zavisno od kondicije (licni rekord 1250km dan). Dan 2: Torino - Colle del Nivolet jednodnevni izlet 100km smjer. Mapa ovde. Dan 3: Torino - Col Angel pass - Col d'izoard - Heuz 270km. Angel ovde, D'izoard ovde i Heuz ovde. Dan 4: Krug na D219 - Lacets de Montvernier - Tignes 250km. D219 ovde, Lacets ovde i Tignes ovde. Dan 5: Odmor. Dan 6: Tignes - Chamonix 100km. Chamonix ovde. Zicara (najveca u evropi i najstrmija u Evropi) vodi u sam vrh Alpa ovde. Dan 7: Chamonix - Zermat - Furka pass - Zurich 350km. Zermat ovde, Furka pass ovde. Dan 8: Odmor. Dan 9: Zurich - Vaduz - selo Prad am Stilfser Joch 290km. Vaduz ovde, selo ovde. Dan 10: Prad am Stilfser Joch - Stelvio - Spondalunga - Torri di Fraele - Bormio 70-80km. Stelvio ovde, Spondalunga ovde, Torri di Freale ovde i Bormio ovde. Dan 11: Bormio - San Boldo pass - Zagreb 700km. San Boldo pass ovde. Dan 12: Zagreb - Beograd 400km. Pomoc mi je potrebna od ljudi koji su bili u tim predjelima
  15. Srescemo se na putu onda. Plan da se ide 26 og BG - Rijeka, 27og Istra, 28og Rijeka - Split 29og Split - HN i 30og HN - BG.
  16. Pozdrav kolege, Da podinelim svoje iskustvo a i momci su zasluzili pohvalu ovde. Promijenjene gume u Moto Klubu Bezbednost kod Pancevca, jako zadovoljan. Ako nekom treba brza promjena samo se pozovi na Milenko. Adresa ovde kod Pancevca, Broj Tel: Aca +38165 6822 685 Jako pedantni i pazljivi, moze se sve dogovoriti, meni izasli u susred ta zamijene u nedelju.
  17. Sto se tice vulkanizera, juce mijenjao gume u Moto Klubu Bezbednost. Evo adresa ovde kod Pancevca, Broj Tel: Aca +38165 6822 685 Jako pedantni i pazljivi, moze se sve dogovoriti, meni izasli u susred ta zamijene u nedelju.
  18. Poslenja info: Kolega je svjestan, nije zivorno ugrozen sto je najbitnije od svega. Vozac automobila, nezvanicno je potvrdjeno da je imao opojnih sredstava i alkohola u krvi i na sve to je vrtio polukruzno iz desne trake.
  19. Postovanje, Obzirom da sam u potrazi za gumama i krenem da poredim cijene guma u regionu i prva mi na pamet padne Slovenija. Ispostavlja se da su gume neuporedivo jeftinije u Slo nego u Srb. Vise nema poente kupiti gume kod nas. Mode guma TKC 80 Twinduro prednja i zadnja: SRB Prednja: 19,553rsd link ovdje, Zadnja: 25,250rsd linke ovdje, SLO Prednja: 116eur link ovdje, Zadnja: 152eur link ovdje, Dodajmem i moju amatersku kalkulaciju ispod. Ujedno sam saznao da moze za 20-30e da se plati covjeku koji ce da donese iz Slo gume i to ispadne da za st ovako skupljih guma se usedi oko 100e sto i nije malo. Razlika je da li su gume 250 ili 350eur. Nzm
  20. @Ibivan Da kao i svaki trajekt biras sjedista, sobu, apartman, itd... GNV konkretno (zato sto sam se vozio sa njima) imas opciju da uzmes dijeljenu sobu (muske i zenske) sa 4 kreveta ali ces zapasti sa marokancima. Druga opcija je da uzmes sobu za sebe sto je bio moj slucaj Djenova Maroko i nazad 500e za mene samog 4oro krevetna soba. Imas Pulman sjedista, a cak mislim da mozes da uzems samo kartu pa spavas na podu na trajektu. Vise je razicitih opcija. Npr iz livorna za korziku, mi kupili samo kartu za trajekt a ne pullman sjedista i jurili nas iz te prostorije.
  21. Zdravo, Dva su slucaja kada covjek ostavi recenziju (u vecini slucajeva): 1. Kad si super zadovoljan necim i smatras da si dobio vise nego sto si platio, 2. Kad si jako nezadovoljan i osjecas da nijesi dobio to sto si plation tj. neko te je zajebao, E ja ostavljam kao zadovoljan kupac i kao moje licno zapazanje, ja vozim Macna jaknu Fusor troslojna i izdrzali smo 40k km 2023 godine i smatram da je to dovoljno da mogu da budem objektivan. Vozili smo u svim uslovima od 2 stepena preko slovenije do 45+ (cajger ne pokazuje preko od 45) u Maroku i tokom cijele sezone. Ogromni lufteri naprijed i nazad garantuju dovoljno vazduha, uski i mekani rukavi garantuju da ce da ide ispod rukavica i vjetar nece potpirivati, mnogo dzepova. Bilo je isto tako nemilih desavanja kao klizanje vjerovatno 50m koje je jakna odradila za sta je namijenjena bez ikakvih problema. Protektori koji dolaze uz jaknu su jako kvalitetni, osim ledjnog koji je lvl 1 tj. sundjer. Upravo sam u potrazi za pantalonama isto Macna proizvodjaca pa se nadamo da ce biti sledece zime isto 40k km (nadam se, ali objektivno nece moci) da ce biti isto utisak o istim. Puno sigurnih kilometara.
  22. Vozio sam ja Korziku, ali će sačekati taj putopis neke odmornije dane.
  23. @Mladen V nemoj ljubi te brat, za portugal ili duplirajte dane ili nemojte ići. Ja sam iz Tarife vozio do beograda 3500km za 4 dana (i raspao se). I sve da picite autoputem stići će te “raspadnuti” tamo posle 3 puna dana od po 1000+km, a tek ste na početnoj lokaciji ostaje Portugal i povratak. i cjenovno nije bas najisplativije, više me je Koštao put Tarifa -Beograd nego 10 dana u Maroku.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja