Jump to content

Moto Zajednica

Dzenan2001

Članovi
  • Broj tema i poruka

    10
  • Pridružio se

Profile Information

  • Lokacija
    BiH
  • Motocikl
    2009 Sprint Eagle 2T 50cc

Dzenan2001's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. Pozdrav. Nije me bilo dugo vreme ovde, pa ne znam da li sam ja vec ovo postavljao. Ovako, spremam svog Sprinta za sezonu i odjednom sam primetio problem koji me je pratio od prosle sezone. Primetio sam da mi ne rade kratka svetla. Prosle sezone su radila oba, kasnije samo desna i sad ne radi nijedna kratka, sijalice su ispravne. Ostala signalizacija je ispravna, kao i duga svetla (obe sijalice). Ja jedino ne znam nista oko elektronike, a i nema nikoga u blizini da mi to pogleda. Bio bi jako zahvalan na odgovorima.
  2. Moguce. To cu da promenim uskoro (izvinjavam se sto kasnim, trenutno sam zaposlen, pa nemam vremena da udjem). Ovo sto se sa uljem desava me je totalno iznenadilo. Pogledao sam koliko ulja u boci ima. Boca je napunjena do pola, upali mi se lampica od ulja. Da se nije nesto zacepilo ili... Ne mogu ici kod majstora posto je najblizi dosta daleko (oko 2 sata voznje).
  3. Znam gde trebam da sipam . Izgleda da sam dan kasnije pronasao razlog za ova dva kvara: Gasi se u voznji - zacepio se auspuh Slabo vuce uzbrdo - remen postao previse elastican ili nije stavljen odgovarajuci, ponekad se cuje kad je u leru. To cu uskoro da resim.
  4. Imam zalosnu vest. Mislio sam ove sedmice da proverim tu uljnu pumpu i auspuh, ali se desio jos jedan problem. Znaci, i hladan i vruc, skuter je normalno upalio, ali kad pocnem vozit skuter, odjednom se motor gusi i ponekad ugasi (ne predjem ni 1 km na satu). Dobro radi na leru, ali retko se ugasi kad ga ostavim tako.Na pocetku je bilo da sam poveca gas do oko 3000 obrtaja i onda se ugasi. Juce kad sam parkirao skuter, okrenuo sam kljuc da ugasim, ali je opet radio, tek kad sam mu gas dao, ugasio se (samo se jednom desilo i vise nije). Danas sam imao problem sa paljenjem. 2 minute sam kurblao da upalim (akumulator bio prazan, pa nisam mogao da upalim), ali nista. Posle 4 minute sam uspio jedva upalit i poceo se gusit u leru. Ranije se cesto bio ugasio, ali danas je izgurao samo 30 km/h, a pun sam mu gas dao, znaci nije mogao vise, jedva ide po ravnom putu (nije uzbrdica). Zamenio sam prirubnicu od karburatora u Decembru prosle godine. Nasuo sam skoro 0.5 litara ulja i nasuo benzina do cepa. O cemu je sad problem?
  5. Ja takodje nisam mogao da poverujem za potrosnju ulja. Ja kad sam Sprintom dosao do lokacije koja je udaljena 8-9 km, tad je pocela da svetli lampica od ulja. Nivo goriva nije nikako opao. Pre polaska prema toj lokaciji, nasuo sam i ulje i gorivo cisto da isprobam potrosnju. Nasuo sam sav 1l ulja u bocu za ulje, koristio sam isto ulje koje je namenjeno za 2t skuter kao sa slike gore (4. post od pocetka). Nisam mogao da vidim koliko je ulja bilo, jer je posuda bila izvana zamascena. Sa gorivom sam bio zadovoljan, a kad sam video ulje, nasekirao sam se. Imam jarana koji ima radionicu blizu moje kuce. Kad dodjem, citav cu auspuh skinut zbog farbanja nazad u crno, a taj top od auspuha sto si govorio cu njemu dat da mi pogleda.. P.S Prvi put kad sam vozio skuter i kad sam presao oko skoro 40 km, samo mi je crta pala od goriva kad sam presao taj 40ti km. I tad sam do cepa nasuo gorivo. A i ovo sam davno kopirao sa neta kad je neko rekao za uljnu pumpu: "samo ko god ga kupi nek mu skine uljnu pumpu,jer hoce da crkne,pa onda motor trosi cist benzin i zariba za par kilometara... BOLJE PRAVITE SAMI MESAVINU." Eh sad, da li da i ja skinem tu uljnu pumpu?
  6. Koliko sam ja ovamo majstora upitao, svi su mi rekli da je oko karika, posto mi puno ulja potrosi. Pitam jednog mog kolegu, kad i on kaze isto. U mene je na alnaser lako palio, dok nije otisao akumulator. Zamenio sam akumulator. Ovo sto je Gastarbajter spomenuo za pumpu od ulja, bas cu morat da isprobam, ali nemam sad vremena u zadnje vreme posto sam zaposlen i nisam cesto kuci, a i Sprint samo lezi u garazi od tad.
  7. Ok, to cu isprobat, ali ne mogu sad zbog kise i sto sam odnio 1 glavnu plastiku na farbanje. Ovo sa auspuhom sad mogu isprobat, ali ovo sa pumpom ne mogu jos. Problem mi je kako cu ocistit auspuh unutra i/ili kako da skinem gornji deo auspuha koji je u obliku hromirane cevi. Imam zakovice na njima, ali ne znam jel trebam da ih izbusim. Evo kako izgleda taj auspuh:
  8. Mislio sam i to, jer mi izbacuje previse belog dima. Ali ne znam jel to bas razlog zbog cega sporo ide uz brdo. Zna ponekad da dimi u voznji, a nekad i ne bas.
  9. Kad sam nasuo ulje, vozio sam se 10km i odjednom mi se upalila lampica od ulja. Pomislio sam da nije zbog karika. Koristim ulje namenjeno samo za 2T skutere.
  10. Pozdrav, novi sam na forumu. Ne znam da li sam u pravoj temi, ako nisam onda prebacite ovu temu na odgovarajuce mesto. Imam problem sa karikama (previse trosi ulja i slabo vuce uzbrdo, ide oko 20ak). Pretrazio sam po internetu i nisam uspio pronaci karike. U pitanju je Sprint Eagle iz 2009. godine, fabricki 2T 50cc motor, sve originalno.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja