Jump to content

Moto Zajednica

laki996

Članovi
  • Broj tema i poruka

    16
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

3 Pratilaca

O članu laki996

  • Rođendan 17.04.1996.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Holandija
  • Motocikl
    Honda NC750X

Poslednji posetioci profila

506 profile views

laki996's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

19

Reputacija u zajednici

  1. laki996

    NC750X 2016

    Samo da javim da je reseno. Hvala @Skittles i @Kadezi.
  2. laki996

    NC750X 2016

    Pozdrav svima. Ove godine sam postao vlasnik Honde NC750X 2023. Hteo bih da odradim visoki touring vizir kod Ivana, ali zivim u Holandiji, a Ivanu je potreban motor zbog izrade. Da li bi neko ko ima isti model motora zeleo da mi pomogne i svrati kod Ivana? Naravno da cu posteno castiti i nadoknaditi svu muku i vreme. Pozdrav
  3. @Krpa31 Na forumu imas oglas za vizir:
  4. Ja sam za slicne pare po uredjaju kupio Interphone Shape od @balkanlover70, s tim sto sam uzeo dva komada u setu, nisam siguran da li prodaje na komad. Ako imas nekog sa kim bi podelio, mislim da ti je to najbolja opcija.
  5. Ja sam skoro bio u tvojoj situaciji, cak je i cifra bila ista. Imam malo ovalniji oblik glave, i probao sam Shark i MT u Barelu, jer su to jedini proizvodjaci koji mogu da se nadju u Nisu, i nisu mi odgovarale. Na forumu sam procitao da se HJC kacige uglavnom prave za ovalnije glave i video sam da kolega prodaje na forumu neku opremu. Kupio sam od njega HJC IS-17 novu, na nevidjeno, i ispalo je da je kao za mene pravljena. Kostala je13k. sto mislim da je super cena za novu kaciju tog kvaliteta. Vidim da opet ima neku kacigu na prodaju, pa ako ti odgovara, eto prilike.
  6. @bdada U ponedeljak cu da zovem tehnicki da proverim. Ja sam pre dve nedelje pokusavao, i vec sam zavrsio tehnicki, ali u aplikaciji nisu mogli da podnesu zahtev. Vidim da je @Kadezi dobio malo drugacije informacije od mene, tako da je moguce da su nesto menjali.
  7. Posto vec ne dozvoljavaju zamenu saobracajne, zasto onda ne omoguce registrovanje bez zamene saobracajne, sa starim podacima, uz obaveznu zamenu saobracajne nakon vanrednog stanja. Kao da im je to tesko, promene konfiguraciju aplikacije koju koriste tehnicki pregledi, i resen problem.
  8. @Kadezi Ja imam slican problem (doduse nisu podaci pogreseni u saobracajnoj, vec treba da je menjam zbog promene podataka) Generalno sam iznerviran jer su omogucili promenu vlasnistva i prvu registraciju, koja podrazumeva i vadjenje saobracajne, a ne dozvoljavaju samo zamenu saobracajne, koja je meni neophodna za registraciju. Kao da je neko glup smisljao to i da rade sta zele, jer im se moze...
  9. Prosle godine je sve bilo regularno, jer sam adresu promenio par meseci nakon registracije. A koliko shvatam, sada su omogucili da se proda auto, prebaci na novog vlasnika i da ga novi vlasnik registruje, tako da ja imam tu opciju,da ga "prodam" devojci i da ga ona registruje. Ali bih radije izbegao komplikacike oko papira i troskove oko prenosa.
  10. Da li neko mozda zna da li planiraju da omoguce vadjenje novih saobracajnih, ili barem podnosenje zahteva za istu, a da mozemo da vozimo samo sa papirom da smo ga podneli? Konkretno, ja imam problem jer sam prosle godine promenio adresu u licnoj, a saobracajnu za auto, koja je izvadjena pre 2 godine na staru adresu, nisam menjao. Sada ne mogu da produzim registraciju, jer adrese u licnoj i saobracanoj nisu iste, vec treba da vadim saobracajnu. Zvao sam mup u Nisu, i receno mi je da je trenutno moguce jedino produzavanje stare registracije na tehnickim pregledima ukoliko nije potrebna zamena saobracajne, i prvo registrovanje auta, za sta se podaci salju postom mup-u.
  11. Primer sa identicnom kilometrazom sam naveo radi lakseg poredjenja. Mozda nisam najbolje objasnio tih 1200e, ali moja poenta je da ce drugi vlasnik dati toliko novca vise za odrazavanje i popravke motora od prvog, pri cemu govorim o najverovatnijem slucaju, a ne situaciji gde prvog vlasnika mnogi kvarovi zadese na 70k, pa drugi vlasnik nista ne treba da sredjuje. Posto nisam dovoljno strucan, moguce da nisam lepo procenio cifru
  12. Da se i ja ukljucim u temu, jer mi je zanimljiva. Ja sam konkretno za kredite, u granicama normale. Da nisam uzeo kredit za stan, i dalje bih placao ratu za iznajmljivanje stana. Jeste da meni mesecno 70e ode na kamatu, i 70e se skine od glavnice, ali bolje i to, nego da svakog meseca placam najmanje 150e za iznajmljivanje i da mi nista ne ostane. Naravno, u kredit sam usao jer mi posao i plata to dozvoljavaju. Ima puno faktora i prilikom kupovine novog auta ili motora na kredit, ali bih ja radije kupio novi motor nego auto, bilo iz finansijskog ugla ili zbog uzitka. Nov auto previse gubi na vrednosti. Realno, vrednost auta starog 4 do 5 godina je dupno manja od istog takvog novog, sto znaci da ste na auto, koji je kostao 20000, u roku od 5 godina izgubili 10000e. Dok vrednost motora mnogo manje opada i, koliko vidim po oglasima, motor koji je nov kostao 8000, nakon 5 godina se prodaje za 5500. Sto se tice kupovine motora na kredit, mislim da je nije tacno da ako neko nema da kupi novi motor, nece imati ni da placa rate. Mozda neko ima siguran posao, sigurnu zaradu i odluci se da ne ceka nekoliko godina da ustedi, vec uzme kredit. Uzmimo dva primera na jednom motoru. Prvi vlasnik ga je kupio novog i platio 8800 (8000 cena u prodavnici + 800e kamata banci). Vozio ga je 8 godina i presao 80000km. Nakon toga, verujem da moze da ga proda za 4000. Necu racunati troskove za gorivo, registraciju, gume, redovno odrzavanje, pa ispada da je izgubio 4800e u vrednosti motora, sto mu dodje 600e godisnje. Sledeci vlasnik motora je opet motor zadrzao 8 godina i presao 80000 km, sto znaci da sada motor ima 160000 km na satu. Sumnjam da moze da ga proda za vise od 2000. On je imao podjednaka ulaganja u gorivo, registraciju i gume. U vrednosti motora je zgubio 2000e, sto mu dodje 250e godisnje. Plus vanredni troskovi za servisiranje motora, posto je to ipak motor sa ozbiljnijom kilometrazom, verujem da su ti troskovi bili barem 1200e za 8 godina, sto znaci 150e godisnje, tj. nije gubio 250e godisnje, vec 400e. Ispade da je, prvog vlasnika, motor kostao samo 200e vise na godisnjem nivou, sto i nije neka cifra u odnosu na celokupne troskove posedovanja motora. I na sve to, vozio je manje siguran motor nego prvi vlasnik... Sve u svemu, treba stvari gledati objektivno i, naravno, staviti sve na papir. Nekome se isplati, a nekome ne.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja