Jump to content

Moto Zajednica

croarcher

Članovi
 • Broj tema i poruka

  50
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

70 Good

O članu croarcher

 • Rank
  U prolazu

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

 1. Počeo sam voziti motore kada nitko nije pitao za kacigu ali sam brzo počeo skupljati novce za nju nakon par sudara očiju i insekata,smrzavanja u hladnijim danima a pogotovo kad sam vidio šta se sve glavi i tijelu može dogoditi pri sudarima ako čovjek nema zadovoljavajuću opremu. Motoristi su jako ranjivi u prometu a to što mi maksimalno pazimo je samo dio varijable u prometu tako da naš angažman mora biti što veći a u to ulazi i poznavanje propisa,odgovornost kako prema sebi tako i prema drugima,nošenje opreme i poštovanje svih u prometu pa tako i policije. Svi mi radimo greške ali se i trudimo da ih ne ponavljamo a nadam se da ćeš i ti izvući pouku iz ove i pokazati roditeljima da možeš bolje i odgovornije te da ćeš sve napraviti kako bi novce,umjesto na kazne u prometu,trošio na provod s prijateljima i/ili djevojkom.
 2. Onda dođe brkati milicioner Mile pa naredi da se spontano raziđu ..
 3. Naravno da zanima;ovih novih ima na svakom ćošku a i lijepo je vidjeti vraćanje starog stroja u novi život.
 4. Moje saučešće obitelji i prijateljima.
 5. Kreneš puniti s “glupim” punjačem a dalje s ovim drugim.
 6. A u Frankfurtu karantena.. Quarantänebestimmungen für Rückreisende | Hessisches Ministerium für Soziales und Integration SOZIALES.HESSEN.DE
 7. Vidiš da nisi baksuz jer čak se ni krov od garaže nije srušio na motore. Ako (kad) krenem na vašu stranu tebe moram upoznati.
 8. Sad ti prednji blatobran izgleda prenisko u odnosu na zadnji[emoji16]
 9. Imam sva tri njihova s originalnim nosačima na Inazumi i nemam baš nikakvu zamjerku,proizvod koji odskače od svih drugih koje sam imao i još imam;jednostavno u svakom pogledu su bar nekoliko stepenica iznad.
 10. A da tek vidiš sa koliko se ampera puni kad ga voziš[emoji6] 10A je maksimalna struja koju taj punjač može isporučiti a akumulator uzme koliko mu treba no poslušaj ti čika Arakisa i zaboravi na brigu.
 11. Kad imaš 16 godina i voziš Tomos 15 SLC a godina je 1984. onda te ni jaka zima u prvom mjesecu ne sprečava da odvezeš 50 km jer je cura sama u kući. Moto oprema je tad bila nepoznata riječ kao i kaciga koju sam kupio iduće godine a milicija koje je ionako bilo jako malo je spavala u nekom prikrajku. I tako oko jedan iza ponoći krenem ja kući a zadnja guma prazna a nemam alata za krpanje i demontažu,kao ni ona,a nalazimo se malo dalje od grada. Mobiteli ne postoje,telefona nema,zima takva da nema ni pasa na ulici a ja samo znam da motor,koji mi je tada bio važniji od mene samog,ne ostavljam nigdje. Probam gurati i naravno da ne ide..upalim,prva brzina i polako uz njega. Nakon par kilometara stane čovjek koji je očito bio sličnim poslom kao ja i ponudi da me odveze kući ali nema prikolicu da poveze i motor. Zahvalim se a on ostane u čudu kako mislim gurati motor skoro 50 km;omotam šal,prva i polako.. Stajanje svakih par km da malo ugrijem ruke,ublažim bolove u desnoj nozi od povremenog udaranja u fuzaster,skinem ono malo leda što se nakupilo na kosi i nastavljam dalje. Satima nikoga na cesti dok pred jutro i 20ak km dalje nisam ugledao autobus što vozi ljude na posao a ide u mom smjeru. Yessssss,konačno onako umoran i promrzao dođem do vozača,zapljusne me toplina iz busa i pomisao da je mojoj patnji došao kraj. Nooooou;mene će povesti ali motor ne može.. Omotam šal,prva i polako.. Tješilo me što je dan,temperatura prelazi iz debelog u malo tanji minus,zubato sunce na obzoru a ljudima i nisam bio čudan jer su valjda mislili da motor guram tu negdje blizu. Nakon 12 sati hoda ili ipak vožnje, stižem kući,vrućom vodom skidam led s kose i u krevetu se odjavljujem..
 12. Neće se ništa dogoditi jer struja opada s napunjenošću akumulatora a punjač ima dovoljno zaštita što i piše na njemu i sasvim je kompatibilan s ovim običnim aku na motorima. Slobodno ga ostavi i duže da se ćelije izbalansiraju s tom malom strujom jer ćelije nikad nisu iste i ako se to povremeno ne napravi onda ona s najnižim naponom najprije degradira i ruši čitav sklop. Ako imaš kakav ampermetar ubaci ga u seriju pa ćeš i sam vidit koliko je to mala struja kad na onom instrumentu na punjaču padne na nulu a idealna je za balansiranje ćelija .
 13. To je u redu kad je cijena novca niska i ponegdje su kamate na zarobljen novac negativne ali kad on postane skup onda se priča okrene dijametralno. Iako je bilo povoljnih kredita,nikad nisam ni pomišljao tako nešto kupiti zbog osjećaja da novci koji će u budućnosti dolaziti nisu moji iako znam da to nije racionalno. Možda je i do odgoja jer su moji često ponavljali:čuvaj bijele novce za crne dane.
 14. Olovni akumulatori vole bit puni tako da nećeš pogriješiti kad god ga prikopčaš;što je veći i/ili prazniji aku,punjač ti duže puni a nije greška ako ga ostaviš uključenog i kad struja padne na nulu da se ćelije izbalansiraju.
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja