Jump to content

Moto Zajednica

techamape

Članovi
  • Broj tema i poruka

    7
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: techamape

  1. Ja sam isti problem na istom motoru rešio kupovinom novog amortizera rađenog po specifikaciji. Imaš 2-3 proizvođača amortizera kod nas (lako ćeš da izguglaš), skini originalni i izmeri sve potrebne dimenzije (dužinu klipa, klipnjače, ukupnu duž. kao i širinu prihvata), i traži da ga proizvođač napravi sa ne više od 180N (Njutna). Moj je 180N i za dlaku je jači, i za par cm kraći od originala, ali sve lepo radi. Sam sam ga zamenio, sa skidanjem plastika pola sata posla. Mene je iskoštao 1.700,00 dinara deo, plus dostava. Drugi kolege su ti isto dali razumne ideje, ako obilaziš buvljake naročito, par stotina dinara da izgubiš kupovinom neadekvatnog nije smak sveta, posle svakako možeš da naručiš nov.
  2. Pozdrav! Na forumu sam čuo uglavnom reči hvale za Sym skutere. Bacio sam oko na jedan Maxsym 400i. Sve fino radi, jedino ima blago podrhtavanje malo nakon polaska, na relativno malom bropju obrtaja. Čim se malo doda gas, prestaje. Verujem da ima veze sa CVT-om, pa me zanima kakva je servisna mreža i dostupnost delova u Srbiji, kao i cene istih? Hvala.
  3. Pozdrav! Suzuki Burgman WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Suzuki Burgman, 2007. godište, Scooter, vozilo prešlo 37000 km, Niš. Cena Po dogovoru - Motori - Polovni Automobili Ovaj bugi je 2007. god, kaze vlasnik da ne trosi ulje (on ne dodaje nista sam, a jednom godisnje ide kod majstora da mu menja ulje i filter ulja). Da li je to famozno godiste kad su problemi sa protrosnjom ulja prestali, i da li SVI burgmani 400 2007.god. nemaju tih problema? Jos nesto, taj motor ima malu masnu fleku koja je oko 3 cm dole-desno od cepa za dosipavanje ulja. Ja se ne razumem u mehaniku pa ne znam kod kog je to dela. Vasnik kaze da ne zna sta je to, ali da kolicinu ulja proverava (kad je motor hladan i na stenderu) i da je uvek na optimalom nivou. Da li je takvo curuckanje ulja znak nekog velikog problema? Fleka je relativno mala za moje oko, mozda 4 cm kvadratna. Ikakve ideje? Hvala unapred.
  4. Zdravo svima, ja sam Marko iz Niša, imam 33 god. Oduvek sam bio ljubitelj dvotockaša ali nažalost još uvek se vozi samo bicikl, i uživa se u kulturi ostalih vozača prema dvotočkašima, kao i u našoj infrastrukturi. Da to sve podignem na novi nivo, položio sam za A kategoriju (nažalost po najnovijem sistemu dobio sam probnu iako B imam vec 15 godina, ali šta je tu je), i počeo da tražim motor za sebe i saputnicu, i to neki malo veći skuter. Kod nas u Nišu je mršava ponuda svega, pa i motora, ali nadje se po neko "sokoćalo" i za nas. Čitam forum već duže vreme i dosta toga sam naučio, kako što se ponude motora tiče, tako i ponešto o mehanici i raznim fazonima za koje laici ne znaju. Kolege sa foruma mi se čine super i ovo je jedna prava mala neiskvarena zajednica, što je na ovim prostorima retkost. Pozdrav za sve i nadam se da ćemo se družiti ne samo na forumu, već i uživo!
  5. Ako si po polozenom ispitu za A1 dobio probnu A1, sada za A neces dobiti probnu nego regularnu. Ako za A1 nisi imao probnu, dobices je sad za A. Njihova logika je da "svako mora jednom da zakaci probnu". Super logika, od svakog vozaca po 2 hiljadarke, eto nama suficita u kasi kojim se hvale.
  6. Evo kako izgleda probna dozvola najvljena par postova unazad. Samo A, precutno mi vazi i za A1 i A2, a ne i za AM (jer AM imam uz B na regularnoj dozvoli). Tako, sada imam 2 dozvole, jedu regularnu za B i AM, i jednu probnu za A, A1 i A2. Sa AM kategorijom npr. mogu da idem preko granice, ali sa A1 vec ne mogu, iako imam polozenu punu A kategoriju. SUP u Nisu.
  7. Izgleda da je SUP u Nišu (a verovatno kao posledica prašine koja se digla povodom ove stvari) počeo da primenjuje zakon na isti način kao i kolege sa severa. Položio sam po starom, imam B (a tom prilikom upisana mi je je i AM) kategoriju, još davne 2005. Počeo sam sa obukom za A pre 5-6 meseci, po okončanju iste podneo zahtev za dopunu, i čekam 8-10 dana da mi izrade novu. Po isteku roka, odlazim i službenica mi potura da potpišem izjavu da sam primio dokument, na kojoj ja vidim da je rok važenja svega 2 godine, tj. do 2021. Pitam o čemu se radi, kaže- samo potpiši, to je takva procedura. Pitam ja zašto probna -isti odgovor - "svi morate jednom da dobijete probnu". I glavno, kao so na ranu, službenica primeti da mi je u novoizdatoj probnoj greškom upisana A1, A2 i A, i zadrži je uz obrazloženje da u probnoj dozvoli po zakonu može da stoji samo A, a da ja (valjda uz prećutno odobrenje) mogu da upravljam i kategorijama A1 i A2, uz A. Kaže mi, takođe, da će mi sve kategorije biti upisane tek kad objedine moju probnu i regularnu po isteku probne. Prekrstim se i izadjem. I još nešto - sad ispada da ja nemam nikakva ograničenja za AM kategoriju, mogu da vozim mali skuter noću i bez nalepnice, jer mi je AM upisana uz B na regularnoj dozvoli, a za A važe regularna ograničenja. Posle 2 godine, naravno, plaća se ponovo izdavanje pune dozvole.
  8. I ja trazim skuter za sebe, i bio sam da pogledam i probam ovaj priimerak (proba na parkingu Rode, ali bolje nego nista). Naime - kako stoji parkiran, ne vidi se lepo desna strana, a na toj strani postoje ostecenja koja mi govoreda je nekome skuter pao, prvenstveno na naslonu za noge plastika je malo zinula i ogrebana je, hromirana folija preko auspuha je ostecena, i desni tegic od guvernala se klima i vadi golim rukama (onaj deo koji se nalazi na samom desnom kraju rucice za gas). Nakon probe - meni se cini da ide OK, ali ja nisam bas strucan, vise sam se fokusirao na estetski deo koji si spomenuo. Inace, meni je ovo prvi maxi skuter koji sam probao, zato nemam jos sa cime da poredim.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja