Jump to content

Moto Zajednica

rast

Članovi
  • Broj tema i poruka

    235
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Contact Methods

  • ICQ
    29574255

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Leicester , Beograd
  • Motocikl
    Yamaha TDM900

Poslednji posetioci profila

1302 profile views

rast's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

996

Reputacija u zajednici

  1. Ugao pod kojim je tablica ne spašava život. Bitno je ono što je imao u glavi kada je tablicu skrivao. Očigledno je da je želeo da vozi brže nego što je dozvoljeno. Da ga je uhvatio radar i da je platio kaznu, možda bi to promenilo njegov stil vožnje. Možda bi ga žena u automobilu ugledala, možda bi on imao vremena da ukoči, možda bi se sudarili uz samo iskrivljen branik i ogrebanu kacigu.... Možda, a možda i ne bi. Ali sakrivanje tablice je predumišljaj, možda nečeg bezazlenog a nekad i fatalnog.
  2. Nek mu je laka zemlja, porodici saučešće. Sakrivena tablica je takoreći jedna noga u grobu. Pogledajte fotografiju. Ko sakrije tablicu ili njen deo, svesno planira da krši propise. Administrativni zakoni mogu da se izbegnu skrivanjem talice, ali ne i zakoni fizike. Moj savet svim motociklistima, platite greške i prekršaje novcem ili svojom vozačkom dozvolom a ne svojim životom (a ni tuđim).
  3. Kupovao sam na UK, SRB, D i BG adresu. Uvek je bilo OK. Za SRB i UK, proslo po 2x bez carine, po 1x sa carinom. Razlicite su bile i velicine kutija i porudzbine, to vec nije stvar FC prodavnice vec moj problem kao kupca, gde cu i kako cu. Kada sam uzimao jaknu, nisam bio siguran za Held velicinu, XL ili XXL. Platio sam obe, isprobao kod kuce. Jednu zadrzao, drugu sam vratio i dobio ubrzo novac na paypal.
  4. CH sigurno moze, ja se cudio kad sam posetio rodjaka a on prebacivao tablice... a moze i u Srbiji, platis za jedno vozilo pa prebacis na drugo bas zato sto mozes da koristis samo jedno vozilo.... Ali, za sad smo stigli samo do TAG uredjaja za putarinu nismo jedini gde ne moze, nije tako ni u Spaniji ni UK
  5. Muškarci su takvi generalno, ne samo o motorima Među sobom je uvek "al ću da ovo, al ću da ono...". Posle u praksi, bude samo delić toga ili ništa
  6. Kao i svuda gde svako javno iznosi mišljenje... Šta pametan upozorava, budala se ponosi.
  7. Uteruje dobro... ...
  8. Vidim puno eksperta koji podržavaju vožnju od 150 do 250 kmh E pa nije normalno, zato ima toliko udesa i poginulih u Srbiji. U engleskoj je najveća brzina 112kmh (70 milja) a putevi i vozila su mnogo bolji. Kamere po naselju na 48kmh (30 milja) da i ne pominjem. Pametan uči od pametnijeg a glup od glupljeg.
  9. To sa automobilom ili motorom, nema veze sa državljanstvom već gde si rezident. Primer, registruješ automobil. Pasoš je dokaz državljanstva a lična karta (za domaća ili strana lica) dokazuje rezidenciju. Zbog toga se insistira da pokažeš važeću LK a ne prihvataju pasoš. A plaćanje poreza je vezano za residence card ne za državljanstvo, odatle dolazi i to pravilo da ne može da se vozi strano vozilo.
  10. Semafori u kružnom toku su uobičajeni za Španiju i Englesku. Baš ih ima dosta takvih.
  11. Samo je kaciga obavezna od licne opreme. Time zakon pokusava da zastiti motociklistu. Zakon ne trazi da motociklista ima rukavice, duge pantalone, moto pantalone, stitnike, kornjace, cizme... To je sve po licnom izboru, zavisi i od toga gde je krenuo. Ako neko hoce da vozi u sorcu, to je njegova stvar. Ono sto nije po izboru je: - preticanje kolone - preticanje preko pune linije - maksimalna brzina itd Dakle, oprema ko kako hoce jer na taj nacin ne ugrozava druge ucesnike. Stil voznje, postuj pravila jer nije samo tvoj zivot i imovina u pitanju.
  12. Motociklista je pogresio, moglo je to i jos skuplje da kosta i njega i okolinu. To se zavrsilo kako se zavrsilo. Mene trenutno brine: - drmilan kaze " ma nije to nista, mozda je samo hteo da..." - jos 10 ljudi (u roku od 13h) je pozdravilo njegovo pisanje (Like,Thanks, Upvote), opravdavaju greske U praksi, to je 11 vozila koji cirkulisu okolo sa idejom "ma nije to nista, samo cu da ...." propisi su napravljeni na osnovu nekih iskustva, a fizika je uporna i ne menja svoje zakone.
  13. rast

    TDM Srbija

    Motor se ugasio tokom vožnje. Nije stajao parkiran pa da sam pokušao da ga upalim. Dodatno, imam booster bateriju koja pali vozila do 4.000 kubika, isprobana i na ovom motoru sa predhodno akumulatorima. Isti simptomi su i kada se veže booster. PS. sada sam na putu, 2500 km od majstora koji mi održava mašinu
  14. rast

    TDM Srbija

    Ne vergla, samo krči. Od čega ovo dolazi i kako se rešava? Motor se ugasio dok je radio, prvo počeo da kašljuca kad sam stao na semaforu , u leru. Blicnula je žuta lampa za motor i na displeju pisalo error 1 pa Error 2, tako nešto na kratko. Ugasile se greške same dok sam bio u leru, upalilo se zeleno na semaforu i nastavio sam još 1Km Krenem, čim sam izašao iz lera, oporavio se, do sledećeg semafora. Sinoć je stao u 23:15 Prenoćio, pa sam sad probao po danu. Sad sam bez kacige i u mirnom dvorištu čuo odakle je zvuk, ispod sedišta.
  15. Ovo je dobra skrivalica, ko se baš zainteresuje, može i da vidi koji je broj obuće
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja