Jump to content

Moto Zajednica

rast

Članovi
 • Broj tema i poruka

  7
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

11 Neutral

O članu rast

 • Rank
  U prolazu

Contact Methods

 • ICQ
  29574255

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Madrid, Algerie, Beograd
 • Motocikl
  Yamaha TDM900

Poslednji posetioci profila

214 profile views
 1. Položi za A2 ali se ponašaj kao da imaš samo A1 bar godinu dana. Razlika u ceni polaganja je zanemarljiva u odnosu na trošak kupovine mašine A2 posle A1.
 2. odgovaram 12 godina kasnje... vidim da je 2019-te stradalo 531 osoba (a pominje se 900 2008-me). statistički, da li je u odnosu na 2008-mu spašeno 400 zivota ili je krivica policije što je 531 poginulo? -Kada polažemo vozački, svi znamo šta znači bela dugačka linija, zašto sija crvena sijalica na stubu, šta znači broj 50 -80 - 100 na okruglom limu. -Vremenom stičemo i lično iskustvo o zaustavnom putu, refleksima, kako se osećamo posle piva, vina, žestokog... -Fizika radi svoj posao i ne pita za lično mišljenje: kolika je dubina šare, koficijent trenja, centrifugalna sila, kinetička energija, masa... Neko shvati i vozi iz godine u godinu. Neko postane deo statistike u godini kada je napravio grešku (kao ubica ili kao ubijen). Policija može na silu da oduzme ali ne može na silu da daje (znanje iskustvo oprez).
 3. Dete mlađe od 12 godina ne sme prevoziti na mopedu, triciklu, motociklu i četvorociklu. Za ovaj prekršaj predviđena je novčana kazna od 15.000 do 30.000 dinara, najmanje tri meseca zabrane upravljanje vozilom i šest kaznenih poena
 4. možda nije za ovu temu ali da dodam -U Španiji, zavisi od deonice do deonice. Na nekim postoji različiti cenovnik za motor i auto, a negde se naplaćuje isto. -Zajedničko za sve je da plaćanje keš/kartica ima veću cenu nego automatska TAG naplata. Dakle stimulacija dupla, em brže prođeš em te manje košta.
 5. @3OPAH znam ja da se na rampi očitava TAG preko antene a da kamera snima prednje tablice. Isto tako sam uzimao uređaj iz auta i prolazio motorom. Nekada i odlučim da stanem i skinem rukavice, platim ručno jer rukavice skidam mnogo puta "besplatno" pa mi nije teško skinuti ih da bih uštedeo skoro 4€ (Bgd-Niš 900din, ušteda za motor 450 rsd) To što kažu da je razlog nepostojanje držača, takođe pada u vodu. Ja sam prolazio kroz rampu dok je uredjaj bio u džepu a i u plastičnom koferu. Kad uspe da se pročita kroz debelo kamionsko ili autobusko staklo, snašli bi se motoristi i gde da stave plastiku 5x2cm radi ličnog komfora. Možda je najbliže istini ono što napisa @Savan , em je malo motorista em malo plaćaju. Nema ni volje ni ekonomske isplativosti da modifikuju pa nam serviraju generičke odgovore dok mi nagađamo veliki pozdrav
 6. Mislim da je "tehnički problem" koji pominju Putevi Srbije to što motocikl nema prednju tablicu. Njihov algoritam počinje sa očitavanjem tablice vozila i kad tog podatka nema, ne može da se nastavi dalje. E sad, prva pomisao bi bila, pa nek stave kamere pozadi. Gde bi to tačno bilo? Zna se gde počinje sledeće vozilo, pa je kamera tako i postavljena, ali se ne zna gde završava. Neka su dugačka 2 a neka 20 metara, dakle gde staviti kameru da snima otpozadi. Druga stvar su i prikolice kamiona koje mogu da imaju različite tablicu od svoje vuče. Naravno da postoje različita rešenja, ali sistem nije spreman. Tačno je da automobil ne mora da bude onaj koji je i kupio TAG ali je u istoj kategoriji. U slučaju zloupotrebe kategorije (kupiš za auto, prođeš šleperom) u sistemu ostaje snimljena prednja tablica. Dakle, što se više budem trudio da nađem razlog odbijanja, više će me ljudi "napasti" sa kontra razlozima. Nisam iz Puteva, ja sam samo vozač koji bi kupio TAG i za motor da postoji (za auto imam)
 7. Ja sam ZA, jer "vreme radi svoj posao, ja radim svoj" (osim ako ne bude snega ili nekog kijameta...)
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja