Jump to content

Moto Zajednica

rast

Članovi
 • Broj tema i poruka

  159
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

240 Excelent

O članu rast

 • Rank
  Svrati ponekad

Contact Methods

 • ICQ
  29574255

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Madrid, Algerie, Beograd
 • Motocikl
  Yamaha TDM900

Poslednji posetioci profila

648 profile views
 1. Kad budemo radili i ponašali se kao Japanci, imaćemo i rezultate kao Japan. Uz "srpsko" razmišljanje ne proizvodimo ni biciklu, Japanci razmišljaju kako će se OSTALI parkirati i imaju 4 planetarno poznate fabrike motocikla.
 2. Čak i da možeš da ga aktiviraš redovnim silaskom sa motora, to ti se ne bi ponovilo posle prve aktivacije. Momentalno bi zapamtio osećaj pritiska grudnog koša sa svih strana, a dodatnu memoriju podstiče i zvuk prilikom ekspresnog naduvavanja. Posle toga bi proveravao dal si zakačen čak i kad ne obučeš prsluk
 3. rast

  TDM Srbija

  I kod mene "error 19" ponekad. Uputstvo kaže "sidestand senzor" ali mislim da nije od ćopave jer kad je spuštena neće ni da zavergla (to je u redu) Imam utisak da problem rešim vađenjem ključa iz brave. Inače probam i kill switch, spustim/podignem nožicu, pomerim malo motor... Vaša iskustva sa Error19 (sidestand)?
 4. Sam kružni tok ne daje prednost onome ko je u "krugu". Prednost u krugu se dobija tek ako na prilaznom putu postoji trougao. Dakle, postoje 2 tipa kružnog: - sa trouglom na prilazu - bez trougla na prilazu
 5. Degradirali su STOP jer je na mnogo mesta postavljen iako je vidljivost odlična i bez prepreka. Vozači uočavaju paradoks obaveznog zaustavljanja, gube poverenje u važnost znaka i ponašaju se kao da je trougao. Problem nastaje kada se stvarno naiđe na ukrštanje sa smanjenim pregrledom... Nešto slično kao u priči gde čobanin lažno alarmira dolazak vuka.
 6. Čim grane sunce, neko strada inače, ovo je rubrika za smrtne slučajeve, nadam se da će se ispostaviti da si pogrešio temu.
 7. Ustvari, na ovoj raskrsnici se primenjuje pravilo: Što jedan lud zamisli, sto pametnih ne može da reši. Verovatno su signalizaciju postavili mehaničar, autolimar i šlep služba iz komšiluka da bi nabacili sebi sigurne poslove.
 8. B-A-C Dopunska tabla ni`šta ne tu ne menja. B je na glavnom putu, i ide na sporedni A je na sporednom putu i uljučuje se na glavni B ima prednost, A čeka - to sledi i sa znakova i sa pomoćne table Inače svi znaci sa slike su dizajnirani tako da po geometriji jasno zna šta pokazuju i kad se vide otpozadi.
 9. Vide nas oni al rezon je "ja sam jači moraće da koči" a ne shvataju da motor slabije koči od automobila, 2 točka nisu 4 točka, kod naglog kočenja oće i da prokliza. Al bole ih ona stvar. Ne shvataju ni motociklisti slabije se koči ali se vozi brže
 10. Tragedija, saučešće porodici Cela zona oko Ućša je sa ograničenjem 30 do 50 km/h. Realno, pri toj brzini je minimalna verovatnoća da se pogine pri udaru u skoro nepokretnu prepreku. Ne znam detalje ali, koliko je realno da vozač auta primeti motor koji jurca ili je dignut na zadnji točak (koja je to brzina i šta motociklista tada vidi)? Kasno je za pametovanje, sada ostaje tradicionalno o pokojniku sve najbolje
 11. Karton postaviš na tlo, da ne praviš fleke po podlozi. Ne usmeravaš prema motoru već prema tlu. Sprej prskati sa unutrašnje strane lanca na ravnom delu između ćopave i zadnjeg lančanika. Nikako motor u brzini kad je podignut već u leru pa zavrtiš točak rukom.
 12. C2 je jedan od najboljih. Sve što je isprskalo i izbacilo je samo zato što si previše stavio. Sprej treba da bude lepljiv jer mora da se zalepi za gumice koje štite spojeve članaka. Staviš previše i pogrešno pa ti se nalepi na okolinu ( a možda ga nema tamo gde bi trebalo da ga bude) Prema kartonu koji si dizajnirao, čini mi se da pogrešno podmazuješ. Lanac treba prskati sa unutrašnje strane a ne sa spoljne. Centrifugalna sila deluje od unutra ka spolja, a posle toga se izbacuje po okolini.
 13. - Koliko dugo važe poeni? Da li zastarevaju? - Da li postoji minimum prikupljenih da bi se koristili Kolko sam razumeo, u početku, Silver kartica donosi 2 poena za potrošenih €, tj 0,02€ popusta na potrošeni evro. Treba potrošiti 375€ da bi sakupio 750 poena, tj 7,5€ koje treba potrošiti 6 meseci posle preseka stanja?
 14. Pored škole se postavi "ležeći" i eleminiše se mogućnost da nečija volja za adrenalinskom vožnjom ubije dete. Dok postoji i jedan vozač divljak, jedino rešenje je nažalost ležeći (fizička prepreka, kao i ograda za ovcu jer se drugačije ne može) Život nekog deteta ne treba da zavisi od radara i od toga što neko kupuje tehniku da bi vozio brže.
 15. Sedište podignuto 2cm, stavljen gel i nova kombinacija materijala.
×
×
 • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja