Jump to content

Moto Zajednica

rast

Članovi
 • Broj tema i poruka

  53
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

34 Neutral

O članu rast

 • Rank
  U prolazu

Contact Methods

 • ICQ
  29574255

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Madrid, Algerie, Beograd
 • Motocikl
  Yamaha TDM900

Poslednji posetioci profila

326 profile views
 1. rast

  GPS?

  Garmin GTM36 koji si uslikao ima izlaz od 5V (i struju od 2A), a ti ima`š Blaunpunkt koji kolko vidim od dulegolub radi na 12V. To ti nije merilo, može samo da zbunjuje poređenje različitih stvari. Adapter koji koristiš je totalno bezsmislen, ima ulaz od 12V (auto upaljač) a ima mogućnost izbora za izlaz (4,5/6/9/12) a ti od 12V na ulazu koristiš 12V na izlazu, tj ne menjaš napon. Jedino što postižeš je da amperažu koju ti daje "upaljač", ograničiš na 500mA kolko može da da maksimalno taj adapter. Ti napon ne menjaš, imaš 12V taman koliko ti i treba. Izbaci taj adapter i koristi običan "produžni" kabal koji na jednom kraju ima "upaljač konektor" a na drugom utičnicu koja ide u tvoj Blaunpunkt.
 2. rast

  ENP

  ccc, vitez a daje nam loš primer
 3. 200 grivni = 6 evra kad na mito dodaš PDV dobiješ zvanični iznos kazne od 8 moj kolega španac, znao da je u Bugarskoj tarifa za mito 20 leva. Nije imao sitno pa je dao 50. I dan danas se čudi što mu je policajac uredno vratio kusur od 30 leva
 4. Karte su 1990 godine (po napisanom pri dnu karte), ali po ucrtanim objketima i starije. Meni su zanimljive da pogledam šta je sve izgrađeno u poslednjih 30 godina ali se ne bih usudio da donosim neku odluku na osnovu njih. Maps.me ima dobre offline mape, ucrtani su detelji poput kuća, negde i česme, klupe, a mogu da se uključe i visinske linije.
 5. rast

  ENP

  Putevi Srbije ukinu Ia kategoriju, pogledaju koliko imaš kubika, metara visine, dužine i naplate ti za motor po cenovniku gde pripadaš (I kategorija)
 6. rast

  Podkapa

  i za toplo i za hladno, meni je najbolji gore-tex koža diše, leti hladi, zimi greje, vetar ne propušta
 7. Bakterije i virusi se ne ubijaju niskom već visokom temperaturom. Kad se zalede, samo se primire. Zato se i hrana zamrzava jer se usporava razvoj bakterija pa se hrana ne kvari. Ali, čim se odmrzne, proces kvarenja se nastavlja.
 8. Zvao sam Vozzi call centar i raspitao se. Za auto sam predhodno imao Generali, pokriva celu Evropu i na listi je bilo 11 različitih usluga. Na kraju liste piše:"U periodu trajanja osiguranja možete iskoristiti najviše tri usluge iz ugovorenog paketa" Pitao sam Vozzi, koliko oni usluga pokrvaju (nabrojano je dosta stavki), kažu da svaka koja je napisana može da se iskoristi po jednom, dakle možeš da iskoristiš svaku pojedinačno napisanu. Posebno se računa EU šlepovanje a posebno u Srbiji (napisano je kao razdvojena usluga) Vozzi je na prvi pogled jeftinije ali je to jer osnovni paketi pokrivaju manje teritorije (poredim s mojim predhodnim Generali). Prednost mu je što možeš da uključiš više vozila pa između njih odlučuješ koju uslugu ćeš na kom da primeniš.
 9. Muzika ili šum vetra, za sluh je podjenako štetno. Čak je muzika i štetnija jer nam prija, ne preduzimamo mere da se izolujemo već još i pojačavamo kad nam se svidi. A bubnu opna detektuje pa detektuje, kasnije mozak sortira dal je prijatno ili neprijatno.
 10. često se koriste i oduzeta vozila, zaplenjena u carinskim prekršajima ili oduzeta od mafije.
 11. Šalju ga bez CO boce. Poštarina za Srbiju je 313€, verovatno imaš neku varijantu za državu gde je free dostava pa kad uračunaš i te troškove vidi kolika ti je krajnja suma. Jesi li spreman da svaki put zakačiš i raskačiš kanap? Ako nisi, prsluk ti je dodatna opasnost jer CO boca može i da te povredi ako se ne naduva prsluk.
 12. rast

  50 Kazni!

  Ne bi se desilo ni u Srbiji da je čovek platio osiguranje, porez i tehnički pregled (u Srbiji jedna reč = REGISTRACIJA) U Nemačkoj se naplaćuje odvojeno pa nema smisla da se kontroliše kamerom (a i policja nema tačan uvid u odnos vlasnik-Osiguravajuća kuća). Mizerna kazna koju pominješ u EU je za tehnički pregled a ne za osiguranje. Pri tom u Srbiji sa isteklom registracijom praviš bar 3 prekršaja (osiguranje, porez i tehnički.). U Srbiji za veći prekršaj može da košta samo 42€ (ako plati odmah), što verujem da je manje od "mizerne Nemačke" kazne za samo jedan oko tehničkog. U Španiji je razdvojeno kao i u Nemačkoj. Policija pri kontroli ne traži na uvid polisu osiguranja već izvod iz banke jer je to dokaz da je plaćeno (polisa može biti godišnja a plaćanje kvartalno, i kao i svuda ne važi ako nije uplaćena). Tehnički se ne radi prve 4 godine, od 4 do 10 se radi na svake 2 , a preko 10 je godišnji pregled. Osiguranje kako se dogovoriš s kompanijom al bankovni izvod o uplati moraš da nosiš sa sobom.
 13. Kapacitet je toliki koliko i piše. Ako je apsolutno suv (naprimer pri montaži) i sipaš samo par litara, nećeš proporcionalno pomeriti skalu. Moraš da sipaš da bi bio na nuli, tek posle pomeraš skalu.
 14. rast

  50 Kazni!

  MORA isključiti iz saobraćaja - to je vozač, ne vlasnik. Pogledajte poziv koji je policija poslala, kažnjavaju vozača a ne vlasnika. Prema tablicama, pozivaju vlasnika da kaže ko je vozio. MOŽE - to se odnosi na policiju. U slučaju da policija MORA, slali bi odmah sutradan patrolu na kućnu adresu da naplati kaznu i pokupi tablice jer se zna kad kome ističe osiguranje/registracija. U ovom slučaju ne kažnjavaju čoveka jer mu je istekla registracija već zato što je vozilo koristio u saobraćaju.
 15. Praistorijsko? Godine 1959, SSSR poslao letelicu Luna2 na mesec a nisu koristili Motul 7100
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja