Jump to content

Moto Zajednica

Remooz1978

Članovi
 • Broj tema i poruka

  49
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

7 Neutral

O članu Remooz1978

 • Rank
  U prolazu

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

 1. Pozdrav. Gde bih u Beogradu mogao da odnesem glavu i cilindar na obradu? U pitanju je Piaggio x8 200. Hvala
 2. Znam da nije za moj karburator, ali ima ove dve gumice koje mogu da iskoristim.
 3. Znači, skinem to crevo sa lule i povučem ustima. Ako pođe benzin, ne valja pumpa? Inače, ovo je moj karburator, a ja sam zaokružio to gde ide vakuum crevo, jel to tačno?
 4. Ima da se kupi set za neki od Keihin karburatora. Košta 10 dolara. To je najjeftinije što sam našao. I to sve zbog ove dve gumice koje liče na neku bubu. Ovaj ostatak mi ne treba uopšte. Kaže mi Novak da ova gumica nema nikakvu funkciju. Čim se prolepša vreme krenuću redom. Kupiću nova creva za gorivo i filter. Onda ću te zvati upomoć da mi objasniš kako da proverim ispravnost pumpe za gorivo. Kad to odradim, skinuću karburator i proveriti da li plovak dobro stoji i očistiću ga. Tada ću slikati ovu pumpu, da vidiš u kakvom je stanju. Onda idemo dalje
 5. A, šta misliš na ovo oko karburatora? Je li normalno da bude zaprljano gorivom to mesto što sam označio?
 6. Govoriš o ovom velikom crevu koje je odmah pored zaokruženog i koje ide na termostat? Hvala ti, ti si car.
 7. Legendo, je l' si mislio na ovo crevce?
 8. Kako je to tebi lako reći. Vakum crevo koje ulazi u grlo, a ja pojma nemam ni šta je vakum crevo ni gde je grlo. Obeležio sam na slici šta mi pravi problem, tačnije ja mislim da mi to za sada pravi problem. O pregrevanju još nisam ni započeo rešavanje. Moguće da je to vakum crevo, samo da ga pronađem na skuteru. Inače, ovo što sam obeležio ne izgleda ovako lepo kao na slici. Prilično je mastan i zaprljan
 9. Ume li još neki stručnjak osim tog stručnjaka da mi prešteluje tu polugicu? Smeša je definitivno bogata, tačnije ima više goriva nego što bi trebalo, što potvrđuje svećica koju sam skinuo. Bila je kao ugalj, pa još i masnjikava. Zato i ulje miriše na benzin. Voleo bih da si u Beogradu, imao bih sigurnog majstora.
 10. Ne, u skuteru je antifriz, ali sam svakako hteo da ga zamenim novim antifrizom. Danas sam zamenio ulje i filter. Ulje u menjaču. Svećicu. Sutra ću filter vazduha. Pa, ću onda da ispratim da li se penje temperatura. Ako se penje, moraću da se upustim u to sa termostatom, što mi je nepoznato skroz.
 11. Mislim da ćemo se ti i ja videti Mislim da me zeza i tzv accelerator pump na karburatoru. Kad mu dam pun gas, on se uguši, a baš na tom delu karburatora je mastan, tačnije curka gorivo. Možda je otišla ono gumeno malo što liči na mali amortizer, ili jednostavno nije dobro naštelovano. Da li da menjam antifriz ili da sačekam da vidim da li je otišao termostat, pa onda da ga menjam.
 12. Kako da proverim termostat. Da ga naprskam nečim? Kupio sam ga takvog, s tim što sam ga provozao malo, zagledao da nije mastan i tome slično. Vukao je dobro, nije dimio, nije se raspadao na rupama. Utegnut, što se kaže.
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja