Jump to content

Moto Zajednica

Deki Katana

Članovi
  • Broj tema i poruka

    598
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: Deki Katana

  1. Svetlije boje su uvek bolje i lepse, po svi pitanjima osim po pitanju odrzavanja (lakse i brze se prljaju). A kada sam nosio tamne boje, to je bilo vise iz nuzde (nije bilo izbora).
  2. Nisam primetio da si i ruksak nosio. To vec menja stvari. Toliko i sam nosim na skorasnjim putovanjima, tank torba i zadnji kofer. Ali nisam vozio sa ruksakom. To bi mi vec bio izazov na dugim trasama. Svaka cast, tu vec treba biti ozbiljan entuzijasta. ... i ovo mi se vec neko vreme javlja kada se pripremam za voznju .... al kad krene, onda sve zaboravim.
  3. Bas lepa voznja i sjajne slike. Posebnu draz nose razne situacije koje se dozive na putovanjima. Prednost je sto manja grupa ljudi. Dvojka bez kormilara mi deluje kao dobitna kombinacija. Nego kako si uspeo da spakujes sve neophodne stvari u tako malo torbi?
  4. Subota je bila poslednji lep vikend na kraju ove sezone koji je iskoriscen da se motor vrati u garazu i zimovnik. Deonica Ljig-GM su bas prijali i stari zar razgrejali. Zainteresovani mogu da me kontaktiraju u vezi kupovine motora ali probna voznja ce biti moguca tek u prolece sledece godine, kada cu motor mozda opet dovesti u Beograd i staviti u javne oglase. Ovog puta je bio prekratko objavljen i to samo na bj forumu (oko mesec dana), vise kao mali uvod.
  5. @Jocke , imas pravo. Da nisam stavio oglas za motor, ne bi se ni javio da se vozimo zajedno. Kakve sve drasticne mere covek mora da primenjuje. Cccc... Ipak, oprastam.
  6. Hvala svima na lepim komentarima i odgovaranju od prodaje. Svako to vidi iz svog ugla i licnih uslova. Moja konkretna situacija je takva da ga malo koristim i nema indicija da ce se to promeniti, osim ako prodam ili zamenim imanje kod KV za nesto u Beogradskom okruzenju. Steta je prodati ovakav motor ali steta je i da stoji neiskoriscen. Sada je prilika da se stavi na oglas jer je u Beogradu i time su stvoreni uslovi za prodaju. Ako se vrati u KV, tesko ga je prodavati iz Beograda. Ali nista ne gori, pa i sama prodaja. Vreme ce pokazati.
  7. @max80, najgore je sto se sve slazem. Na klackalici sam. U mojoj situaciji postoje jaki argumenti za prodaju ali nije da nema argumenata i da ostane. Najveci problem je sto nemam uslova gde da ga drzim u Beogradu. To sto sam nasledio od prababe kod Kraljeva poseduje odlicne uslove, kao sto se sa slika i vidi. Mozda prodam imanje i/ili zamenim za nesto u krugu GSP-a. Tada bih imao gde da ga garaziram i bilo bi dovoljno blizu da mogu da ga mnogo cesce koristim. Eto resenja.
  8. Slazem se sa prvom recenicom ali i da dopunim povodom troskova registracije, kako ne bi bilo dezinformacija. Obnova registracije i osiguranja je 19-20,000din za ovaj motor, sto po danasnjem kursu od oko 117din/evro, ispadne 170Evra, .... sto opet nije zanemarljivo ali nije 300+.
  9. Na zalost vec duze vremena se nosim ovom mislju, bas zbog gore opisanih razloga. Sa jedne strane se i dalje dvoumim jer je motor dobar i ima jos par destinacija koje bih proputovao. Hvala ne lepim komentarima Vlado. Vreme ce pokazati.
  10. Prodajem motocikl Suzuki GSX 750 F Katana, II generacija (1989-1997) 100KS, 1990 godiste, za 1450 Evra. Motocikl je u mom vlasnistvu vise od 6 godina i u jako je dobrom stanju. Odrzavan i vozen uglavnom na vecim putovanjima, za sta je i bio kupljen. Prodaje se iskljucivo zbog nedostatka vremena da se vozi. Kupljen je sa 43,000km a sada ima 63,000km. Poslednjih godina jako malo. Prosle godine ni malo (racunam registracionu godinu). Registrovan je do kraja Avgusta 2024. Redovno odrzavan, posedujem azuriranu listu od kako je u mom vlasnistvu pa moze da se isprati istorijat. Prvenstveno su to redovna odrzavanja potrosnih materijal. - Poslednje sto je uradjeno je zamena filtera ulja i ulje, isto krajem Avgusta, pred produzenje registracije. - Kociona tecnost zamenjena u Maju. - Obe gume u solidnom stanju, mogu bar jos 5,000km pre zamene. - Veliki servis je bio uradjen kada je kupljen (gume, sve tecnosti i filteri, svecice, stelovanje karburatora, kocioni disk paknovi, lezaj vrata, cak i set (lanac i lancanici) koje i nisam trebao da menjam ali me je tadasnji majstor "ubedio" (prilazem i "stari" set koji je u jako dobrom stanju). U sustini ova masina je vrlo zahvalna sto se tice troskova odrzavanja. Model je poznat kao proveren, jako izdrzljiv i udoban sport-turer, sto se i potvrdilo. Mene je odlicno sluzio i nadam se da ce i buduceg vlasnika. Ne bih ga menjao da imam vremena i uslova da ga vise koristim. Za sada je prvi put objavljen na forumu a onda cu ga staviti i na opste javne oglase.
  11. Jos jedanput da pohvalim Rumune. Posto sam imao peh da mi pukne sajla za kvacilo u Bucovu, selu 25km pre Hetega, Rumuni su se ponovo pokazali kao pravi ljudi. Prvo su mi prolaznici pomogli da okrenem motor pored putu, zvali majstora u Subotu popodne. Onda me uputiii na jedini pansion u selu. Tu sam pak dobio pravu pomoc od vlasnika smestaja. Slabo se govori neki drugi jezik ali mi je ujutru dao svog radnika da mi pomogne da demontiramo motor (oklop i deklu) kao i alat. U 10:00 stize pravi majstor sa sinom (prevodiocom) i popravlja sajlu. Pomazu mi da je montiramo i negde oko 15:00 krecem. Nece ni da cuju da mi naplate, dosli su da mi pomognu. Sve se dogadja u Nedelju gde nijedna radnja ne radi u prvom vecem mestu gde bih eventualno mogao da trazim deo. Stvarno svaka cast ovakvim ljudima! Puno pozdrava Aleksandru i Aleksandritu. Napravili smo i sliku da ovekovecimo ovakav dogadjaj.
  12. Elem, nastavljam voznju za Hunedoara gde se nalazi prelepi zamak Korvin gde mi je i prvo nocenje na ovom 8 dnevnom putovanju od oko 2500km. Lepi predeli i lep put sa otvorenijim krivinama. Bas uzivam u voznji, japanac samo sapuce, sto bi rekao "Jare" iz "Kamiondzija". Dugo nisam vozio, zapravo cela godina je protekla bez i jednog kilometra. Ovo je prvo razgibavanje. Inace je motor upalio iz 4-tog puta sa akumulatorom koji je na motoru od kako sam ga sa istim kupio pre 7 godina. I nije bio ni na kakvim punjacima. Sunce sija i temperatura je idealna, negde oko 25C. Kisa je najavljena tek u Ponedeljak, danas je Subota, tj. ova Subota koja je tek prosla. Odjednom kisa .... pa sta je bre ovo.....? Nigde pumpne stanice da se sklonim onako nespreman (kisno odelo u koferu). Prognoza ne gresi za isti dan. Pojavi se parking i restoran. Moze i to, samo da se sklonim dok ne prodje kisa. Mirise klopa, ima gostiju, pa rekoh, dok cekam da prodje oblak hajde nesto i da pojedem. Niko ne govori drugi jezik osim Rumunskog. Prepoznajem, corba a kasnije cujem narucuju kotlet. I tako dok sam se fino okrepio, pogled mi pada na "Pansion Mimi" u neposrednoj blizini. Prodje mi misao ... "Mozda bih mogao ovde i da prespavam?". Ima jos 25km do Hatega + 15km do Hunedoara sto i onako za danas nema obilaska zamka, vec je kasno po podne. Ipak nastavljam. 1-2-3-4-...krk. Puce sajla za kvacilo. Nekako se zaustavih na kraj asfalta u drmusanje masine dok se nije ugasila. E sada pocinje avantura.
  13. Na putu za Jasi prijatno iznenadjenje. Kolega @Forsberg se na istom granicnom prelazu nasao odmah iza mene u redu. Posto me je prepoznao sa foruma, upoznali smo se i uzivo. Gde primerenije nego na putu, kao sto i dolikuje moto putnicima. Misa inace dobro poznaje ovaj deo Rumunije i predlaze da zajedno predjemo deo puta ali posebnom deonicom koja je skoro obnovljena. Stvarno put za preporuku. Nisam se usudio da ga brze prodjem, ipak je to nov put za mene ali me je kolega nekoliko puta sacekao, "da se ne izgubim". Lep gest. Na ovoj raskrsnici smo se rastali pa smo sa jednom slikom i obelezili ovaj nas susret i zajednicku voznju. Mozda se drugom prilikom i zaputimo na duze staze. Razlog zasto je ovaj detalj u rubrici kratke voznje sledi u nastavku ...
  14. Steta sto nisi pogledao prilozenu emisiju pazljivo i do kraja. Sve bitne stvari iziskuju angazovanje i vreme a misljenje ima svako. Mala korekcija, nisu se Srbi krstili kada je Srbska Pravoslavna Crkva ostvarila autokefalnost. To se dogodilo mnogo, mnogo ranije. Ali da se vratimo na temu putopisa i danasnje Grcke i Grka. Istorija nije bas tako maglovita, vec je skrivena i treba je samo razotkriti. Mnogo je lakse ziveti u istini.
  15. Promenom na korman mozes da sa malim ulaganjima a brzom i jednostavnom izmenom dobijes upravo to sto trazis bez mnogo maltretiranja i neizvesnosti sa prodajom/kupovinom.
  16. Tri prvobitne varijante. (1) put - Kv do Jasi - Constanca (33).pdf(1) put - Kv do Jasi - sever (34).pdf(1) put - Kv do Jasi - Constanca (35).pdf Na ruti (34h) ima pravac od Turde pravo na sever do granice sa Ukrajinom. Tu se nalazi predivan manastir ali u poslednjem pregledu bookinga, pominje se besplatan smestaj za izbeglice iz Ukrajine. To mi ne daje dobre izglede za smestaj, moze da bude prepuno. Tako da sam u IV-toj varijanti taj deo izbacio ali bih i dalje hteo da ga uvrstim ali uz dodatno istrazivanje uslova. Zapravo taj detalj me je i odveo u "istrazivanje" severne granice Rumunije pa se ruta razvijala do Suceva, gde ima puno interesantnih mesta za obilazak. Jos nije sve odluceno. Ima dosta toga sto mora da se razmotri ... tako da je ruta otvorena za predloge.
  17. @Bruno 68 evo IV varijante o kojoj smo se dopisivali u mom najsvezijem putopisu iz Grcke. Nece pdf da ucita kao sliku, samo kao "link". Ovo je varijanta gde sam izbacio kanjon Bicaz, gde je malopre @doktor pomenuo da je moguc vrlo naporan put. I da se nadovezem da imam i tri mnogo ranije "iscrtane" varijante ali su mi na starijem racunaru koji nema vise pristup bjbikers sajtu pa dok "prenesem" na ovaj. Za sada se vrti oko 7-10 dana i 2500km max. Zadnja nedelja Avgusta i prva nedelja Septembra imam zakazan termin za odmor ali jos nisam podneo zahtev. Mozda se pomeri i na drugu nedelju Septembra ali zavisi od situacije na poslu. Ako jos nekog interesuje ovakav put, ovde je mesto da se prodiskutuje isti. (1) put - KV-Jasi (IV varijanta) 32h.pdf
  18. @Bruno 68 upravo sam video da si zapoceo svoj putopis iz Grcke, pa da ga ne prekidam sa porukama na ovom. Bravo! Koliko sam ispratio, ti si isao mesec dana pre mene ali motorom. Hrabro, posto je i za tada prognozirana kisa za skoro svaki dan. Postavicu najnoviju rutu, IV varijantu, u temi "predlozi za putovanja" - Informacije o Rumuniji. Ako si zainteresovan tamo nastavljamo prepisku ....
  19. Tako je. Jasi u Rumuniji na granici sa Moldavijom. Za sada imam tri varijante a i cetvrta mi se javlja. Postavljam cim je oformim. Ostale tri su mi na starom racunaru pa cu da ih prebacim na ovaj sa koga imam pristup sajtu. Stari ima XP operativni sistem i valjda pretrazivaci vise ne funkcionisu kako treba pa moram ovako da kombinujem.
  20. Poceo sam ponovo da razmatram put za Rumuniju u Septembru. Rec je o ruti do Jasia i koliko se secam samo par putopisa je bilo na tu temu. Pogotovo bih pitao kolege koje su vozile na potezu od Sighisoara-Piatra Neamt i Gheorgheni-Brasov za iskustva. Meni je ostalo u secanju opisi "serpentine kao da padate u rupu" pa me interesuje na kom potezu su takvi tobogani. Sale @doktor, cini mi se da su "Kings" vozili nesto slicno. Izvini ako sam pobrkao. Takodje svaka informacija za sever Rumunije je dobrodosla. Relacija od Sebesa na sever do granice sa Ukrajinom pa na istok preko Suceava do Jasia. Kako kolovoz/vrsta puta kao i zanimljiva mesta za obilazak. Dosta toga sam nasao na netu ali mozda neke stvari sam izostavio a neke nepotrebno uvrstio u rutu.
  21. Hvala @Bruno 68! Pravo da ti kazem, nisam ni malo zalio za motorom na ovom putu. Skoro svaki dan je padala kisa. Da ne pricam o 2/3-3/4 rute koji je bio autoput. Ni to nije za motocikliste. Merkam turu za Jasi u Septembru, ako Bog da.
  22. Nije bas najjasnije sto se tice roka do kada moze motor da se registruje nakon isteka registracije bez menjanja saobracajne i tablica. Na jednom mestu pise do 30 dana a na drugom do 60 dana. Mozda kolega @bdada ima pouzdane informacije.
  23. Hvala @Nesa-St. Drago mi je da ti se svideo putopis i hvala na dopuni. Crkva Sv.Spiridona je u samom centru i na glavnoj turistickoj pesackoj ruti, nemoze da se promasi. Sv. Spiridon je cudesan svetac i savremenik Sv. Nikole. Puno informacija ima na internetu. Vise puta smo prolazili tim ulicicama i obrni-okreni, opet kod crkve Sv. Spiridona. Mislim da se vidi na bar jednoj od fotografija koju sam postavio ali si u pravu, nisam pomenuo svete netrulezne mosti Sv. Spiridona. Nismo ih slikali pa sam ih mozda zato ispustio, moj propust. Zapravo na mojim putopisima nije sve izneto, samo toliko da zagolicam mastu buducih putnika a i da ostane nesto da i sami otkriju. Meni se licno svidja da me nedorecene stvari prijatno iznenade kada putujem. Treba nesto i novo da se otkrije na takvim putovanjima. Uostalom evo jos jedne SAT-ove emisije koja dopunjuje neke destinacije na kojima smo bili ovom prilikom. Kao da su citajuci ovaj putopis dobili ideju da ga i oni prodju. Ova emisija pocinje da bude interesantna negde pred kraj. Sam dolazak do Igumenice bas i nije nesto posto su izabrali autoput.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja