Jump to content

Moto Zajednica

James077

Članovi
  • Broj tema i poruka

    6
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: James077

  1. Ni meni nije bilo jasno, ali dečko koji je to radio je napravio kao što sam napisao. Ja sam bio skeptičan ali očigledno radi. Nema trokiranja i sličnih nuspojava.
  2. Pozdrav, kod nas u BiH nije obavezan unos broja motora u papire. Tako da nema problema s zamjenom motora.
  3. Pozdrav ekipa, evo da javim kako je prošla ugradnja agregata/mašine 4TX-a na 3VD-u. Sinoć smo bez većih problema riješili ugradnju i pokrenuli-upalili agregat/mašinu. Dosta stvari koje su navedene u odgovorima koje ste poslali rekao bih da su pola pola istinite. Najbolje da kažem kako smo riješili... Fizički agregat odgovara na nosače bez problema. Jedan od nosača motora prednji lijevi je različit na jednom šarafu jer u 4TX-a ide ta strana malo dublje do agregata nego u 3VD-a. Problem riješen zamjenom nosača od 4TX-A. Posuda za ullje (rezervoar za ulje) smo uklonili komplet i tu ćemo riješiti problem s prostorom za akumulator. Sajla za kvačilo ne odgovara s 3VD-a, riješeno ugradnjom dodatnog nosača na glavni nosač motora (tako je fabrički na 4TX-u), jer se poluga kvačila povlači na suprotnu stranu nego što je slučaj s 3VD-om. Zamijenjeno je paljenje i magnet (kompletno deklo s 3VD-a), postavljeni su stari karburatori s 3VD-a, elektro instalacije su ostale od 3VD-a bez ikakvih izmjena, zamijenjena je zeljezna cijev od vode na glavi motora koja je u 4TX-a okrenuta na drugu stranu te ne odgovara direktno na hladnjak. Zamjenom iste je riješen hladnjak i vodeno hlađenje. Bombina je ostala jedna (zbog zamjene magneta i paljenja). Computer je ostao stari da ne bude zabuna. Bez problema smo upalili agretat i radi perfekt. Napomena: Agregat/mašina od 4TX-a je serija 96 - 2001 godine, s novijom serijom ovo sigurno ne bi bilo moguće izvesti bez da se zamijene el. instalacije, kompletan sat i dosta drugih sitnica. Znači sve u svemu smo potrošili 2 sata na ugradnju agregata/mašine s tim da smo imali na raspolaganju gore navedene dijelove od 4TX-a. Ostale su još poneke sitnice koje su rješive za kratko vrijeme i ako Bog da ovaj vikend bi Yamaha trebala na drum/cestu. Hvala svima koji su htjeli pomoći prijedlozima i sugestijama. U produžetku slika mog ljubimca... Pa ako se gdje sretnemo javite se da popijemo pivo..
  4. Pozdrav, evo i ja sam ostao bez ulja u masini prije neki dan. Yamaha TDM 850 3VD masina 95 godina. Zanima me koja je cijena popravke masine koja je ostala bez ulja u EUR? Ako netko moze pomoci. Hvala
  5. Sinoć se odradilo posla... Sve je razmontirano i spremno za eksperimentiranje s 4TX-om
  6. Pozdravi svim koji budu spremni pomoći a isto tako i ostalim forumašima i bikerima. Otvorio sam temu kako bi mi netko iskusniji i s više znanja pomogao u zamjeni mašine sa mog YAMAHA 850 TDM 3VD GOD. 95 koju sam u Nedjelju ostavio bez ulja... Znam da je amaterska greška ali eto dogodila mi se i tražim rješenje zamjene kompletne mašine. E tu sam došao do mog stvarnog pitanja. Jeli moguće, to jest odgovara li mi mašina od YAMAHA TDM 850 4TX GOD. 2001. Mašina na 4TX-u je koliko sam skontao serija od 96 do 2001 s karburatorima. Koliko je zahtjevno isto odraditi i koje izmjene je potrebno napraviti na mom 3VD-u?? Ako netko ima iskustva bio bih zahvalan da me usmjeri u pravom pravcu i jeli ovo što radim dobro rješenje. Unaprijed hvala za svaki vid pomoći
  7. Lijepi pozdravi za sve bikere, slučajno sam pronašao ovaj forum putem interneta i zainteresirao se pošto vidim da se dosta tema razmjenjuje na istom. Motor vozim u priliku već 10 - 12 godina. Trentuno posjedujem Yamahu TDM 8503 3VD godina 95. Toliko od mene i još jednom svima ugodna vožnja.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja