Jump to content

Moto Zajednica

Herr

Članovi
  • Broj tema i poruka

    127
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Odgovori koje je postavio član: Herr

  1. On 7.9.2021. at 1:53, ZoraNS je napisao:

    Da podelim samo par utisaka i sličica sa ovogodišnjeg relija u Makedoniji. Za sve osim kolege Save ovo je bilo prvo učestvovanje na ovom reliju i ispunilo je naša očekivanja. Sve je dobro organizovano i jednostavno (naročito za one koji su bili i ranije) i mogu da preporučim ovaj događaj svima koji to nisu ranije uradili. Najveći problem za nas sa severa je odlazak do Skoplja i nazad jer je vožnja do tamo (auto putem) prava kazna i za telo i za motor. 

    Bilo je oko 400 učesnika, a iz Srbije je bila naša petočlana ekipa + nekoliko članova Moto kluba iz Sremske Mitrovice. Organizatori su bili vrlo ljubazni prema nama i bilo im je očito drago da učestvujemo u događaju jer kažu da prošle godine nije bilo nikog iz Srbije što im je bilo žao. Srdačnost domaćih bajkera je bila baš izražena i pravo je zadovoljstvo čuti - "Gde ste braćo Srbijanci?"....verovatno zato što to jako retko čujemo...:rolleyes:

    Nekim čudom nas je u toj gomili pronašao kolega Jovica na forumu poznat kao @godovici drugog dana nam se sa  suprugom priključio u vožnji i pauzama na zadovoljstvo svih nas. Očas posla smo se uklopili i družili kao da se znamo već godinama i nadam se da će cela ova ekipa imati još puno susreta i zajedničkih vožnji. Očekivao sam da ćemo se sresti i upoznati kolegu @Petreali na žalost nije nam uspelo - neka ostane za drugi put...:takoje:

     

    Na Trgu u Skoplju pred polazak...

    1116541654_Motori2.thumb.jpg.2a79352d3ece4ad126e84be733b290f4.jpg

     

    Skopje.thumb.jpg.51d4c8098a5176140ed1f3b56cae32ad.jpg

     

    Individualci iz Srbije...

    1160666242_Ekipa2.thumb.jpg.87b4ef3649f7c47a17f30adab74cb34e.jpg

     

    Pauza na vidikovcu Ohridskog jezera radi okupljanja jer se kolona jako razvukla...

    Motori.thumb.jpg.c444a1ef3fc22a30fd914d0b09e8cf4a.jpg

     

     

    U nedostatku drona imamo Miloša...

    Jezero.thumb.jpg.24e6e5c49446e2d923646ebf9bc8b05c.jpg

     

    ...mama vidi kako vozim...

    1274740623_Uvoznji1.thumb.jpg.3b5eda0345304f7b3a30cfd1b55d9b5b.jpg

     

    A evo nas u Kruševu u proširenom sastavu sa Jovicom i suprugom Ivanom...

    986928127_Svi1.thumb.jpg.84b3702f3f1a3c17ea6330995db83ea5.jpg

     

    ...Što bi Đuza otpevao...

    "Do novog susreta sa vama....doviđenja"...:zdravo:

     

     

    "Mama vidi kako vozim" :lol2::jee5:. Zoki, hvala tebi na pozivu, sjajnoj logistici i organizaciji. Hvala svima na sjajnom druženju, Savi na mudrostima koje neću zaboraviti :aha:. Jovica i Ivana su me oduševili. Ovo iskustvo i vožnja su vredni svakog minuta vremena i kilometra puta.  

    • Sviđa mi se 5
  2. On 31.8.2021. at 23:59, yogibear je napisao:
    WWW.BLIC.RS

    Strani državljani, kao i državljani Severne Makedonije od sutra će moći da uđu u tu državu samo sa sertifikatom o imunizaciji, potvrdom o preležanoj koroni ili negativnim PCR testom...

     

    Jel neko ima iskustvo od juče da je ulazio u MK, da li zaista i traže? 

  3. On 6.7.2020. at 19:50, kaligula1 je napisao:

    .a7df351f4b0899556d1172595a94ae90.jpg

    Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka
     

    Ako te ne mrzi, da li bi iscrtao ili naveo glavne parametre (lokacije) rute ka tamo i nazad? Rado bi odvozao ovo pošetkom septembra, sviđa mi se i taj deo sa off-om :-). 

  4. Pre 18 sati, .milke. je napisao:

    Ma jok, nema od toga ništa neko vreme.

    Hteo sam ove godine bar do Jermenije otići, ali je i to takva gimnastika sa prelascima granica i karantinom da se jednostavno ne isplati.

     

    U međuvremenu sam i napustio državni posao tako da je malo teže vezati 30-40 neradnih dana.  Ako se sredi situacija sa kovidom i prištede neke pare, ja bih čak i dao otkaz da mogu da idem na ovo putovanje.  Videćemo...

    Šteta, sjajan plan i avantura. Realizovaće se, daće Bog. I sam želim takvu avanturu i vredela bi žrtve. 

    • Hvala 1
  5. On 1.5.2020. at 0:34, .milke. je napisao:

     

    Danas je trebalo da krenemo na ovaj put, ali...

     

    Jedan od predviđivanih izazova je prouzrokovao probleme koji su nas naterali da zbog zatvorenih granica odložimo avanturu.

    Nadam se da će krajem avgusta biti nešto povoljnija situacija, ali je to još uvek daleko i neizvesno da bi se sa sigurnošću planiralo. 

    Nama u suštini nije potrebno ništa drugo osim otvorenih granica i malo slobodnih dana...

     

    to be continued...

    Odoste li? 

  6. Kao neko ko je od skoro polaznik ove škole želim da podelim svoje iskustvo. Pre svega ono što me je oduševilo jeste energija kojom @jimmy zrači. Čovek je jako smiren, strpljiv, staložen i što je meni jako važno ne diže tenziju u toku obuke. Sve lepo objasni i vrlo strpljivo i temeljno objašnjava svaku tehniku i vežbu. Ima odličan pristup i ume čoveka da motiviše u cilju napretka kao i da ga ohrabri kada neka od vežbi i ne ide tako lako. 

    Drugo meni takođe bitno jeste da je čovek u Beogradu, poligoni su takođe u BG, sve je blizu i adekvatno prilagođeno obuci tako da može da se radi obuka i trenira u terminima koji su vam dgovarajući. 

    Pored poligona postoje staze i tereni raznih nivoa složenosti prilagođeni svačijem znanju i adekvatni za sistemsko napredovanje i uzrastanje u tehnici vožnje. 

    Za sledeći napredniji nivo postoje tereni na Divčibarama i u Takovu do kojih se može doći u danu tako da je omogućen trening i višeg nivoa koji je vrlo dostupan i ne zahteva značajnu logistiku i organizaciju vremena. 

    Motor na kome imam obuku je kvalitetan, maltene nov i ne pričinjava nikakve teškoće u obuci za razliku od neki ranijih iskustava koje sam imao na nekim drugim mestima. 

    Sve u svemu za sada sam zaista zadovoljan i treningom i instruktorom. Kako sam tek počeo svakako ću svoje utiske izneti i kasnije nakon dodatnog iskustva u radu i treningu. 

    • Sviđa mi se 1
    • Hvala 1
  7. Pre 5 sati, supatje je napisao:

    Odlicni su, bas masivni, i drze volan "ko za ochi" sto se kaze. Ja sam ih uzeo za F800GS, medjutim na njemu (i ostalim bmwima) donji polumeseci/nosaci volana nisu simetricni, pa ukrivo stoje. Podmetao sam neke flahove i radilo je, ali sam u medjuvremenu kupio tipske za f800 pa su mi ovi sad visak... 

    Cena nije fixna, moze i malo nize... 

    Izvini za off, gde si našao tipske? 

  8. Pre 5 sati, gago je napisao:

    Zdravo 

    Hteo bi da se zahvalim svima vama koji su mi pomogli u donosenju odluke za kupovinu novog stroma 1050. Citao sam mnogo o novome stromu pa i ovde sam nasao neke korisne informacije koje su uticale na moj izbor. 

    Znaci posle 70.000km na mali strom (2010) presao sam na 1050, razlika je nebo i zemlja. Provozao sam od prijatelja i novu AFRIKU, KTM 1090, GS 1250......  Ali kupovinom novog v-stoma 1050 dobio sam mnogo vise nego sto sam ocekivao. I verujte mi uopste i u nicemu ne zaostaje kod ovih sto sam spomenuo. Cak sto vise upravljivost i stabilnost je nesto neverovatno uskladjeno, a kocnice su fantasticne, koci se vrlo brzo, lako, stabilno i sigurno. 

    Jos jednom hvala svima.....ako nekog nesto interesuje neka pita, a za par dana pustaju granicu sa Srbijom bez kovit testa pa ako je neko za druzbu i blizu Makedonije , dog ima jos nekoliko toplih dana neka dodje u Kumanovo da provoza motor i da se uveri u svemu sto sam napisao, a posle popijemo neku rakijicu. 

    POZDRAV !!!

     

    Strom_1.jpg

    sTROM_5.jpg

    Strom_3.jpg

    Strom_4.jpg

    U zdravlju i sa srećom. :jee1::takoje:

  9. Pre 1 sat, ProMaster je napisao:

    Juce se vraćam s posla, i u Zarkovu kod ugla sa Vodovodskom, provučem se između par auta, krajnje oprezno, jer postoji rupa, koju kad vide zavrcu volane kao da će u Etnu da upadnu. Stojim na semaforu i čujem prasak.

    Policajac magarac na RT-u forsirajući provlačenje na pun gas (radio to od Ade, gde god je stigao), crash bar-om udari u auto. Stane ispred gleda motor, nije se ni okrenuo da vidi šta je sa autom. Izlazi dečko iz auta i govori mu da stanu desno. Krećemo i lik kao muva bez glave smota desno i u mene, i krene da se dere "Beži, beži", naravno ne pomeram se, jer ako se mrdnem, auto pored me penje na haubu.. Koči, seče dva auta i penje se na trotoar... Kako su rešili ne znam, znam da me nedugo zatim pretekao i prošao na crveno..

    Kako mi nekad bude žao što nemam naviku da montiran svaki put kameru, da se malo zavrti snimak kako se ponašaju usijane glave..

    Sent from my Huawei Mate20 Pro using Tapatalk
     

    Ček, jesam li dobro razumeo, pandur zakačio i posle bežao? :stabre:

    Agv

    On 29.8.2020. at 20:08, Njaunjau je napisao:

    Za online kupovinu uvek preporucujem sajt RevZilla.. Cene korektne, uvek lepo zapakuju, odgovaraju na mailove, pitanja i sve :)

    Isporučuju za Srbiju? 

  10. Pre 20 sati, DonToni je napisao:

    Takva ista trojica na GS-ovima su me obišla u pravcu Mladenovca kod Trešnje oko 11h. Prethodno sam ih video kod 1000 ruža i jedan mi se sa širokim osmehom javio, tako da nisu svi isti ;) 

    Isto sam i ja zaključio da imaju mnogo km pod dupetima jer ih peglaju nekako sa lakoćom, ali opet pomislim... u toj brzini i u tom nagibu ukoliko naleti na bilo šta u krivini ne znam šta mu treba da izbegne zlo. 

    U mom slučaju im je treći malo zaostajao, ali kako peglaju ne sumnjam da ih je stigao nakon 2-3 krivine.


     

    Sreli ste "čuvenog" Grobara, lik je poznat, bio je profi trkač, on i ekipa. Nadimak je stekao prema učinku, kako sam čuo, nekoliko momaka sa R motorima je trkajući se sa njim na GS-u završilo na zelenoj livadi sa spomenicom. 

  11. On 17.9.2020. at 16:22, Deki Katana je napisao:

    (Sesti Dan) Petak, 11 Septembar 2020

     

    Vidin.

     

    924013410_2020_09_11Vidin2.thumb.JPG.ec5c56c82171b0c487549523cc7458d2.JPG

     

    U daljini most kojim sam prelazio preko iz Rumunije (putopis "Rumunija u septembru 2019").

     

    Setaliste pored Dunava, vodi do centra grada.

     

    648825272_2020_09_11Vidin5.thumb.JPG.8740db82c7a8ac8176f0b8e0784c2b24.JPG

     

    1804167681_2020_09_11Vidin6.thumb.JPG.7cf5991b17634fcfe2d8f3e4a47d0b74.JPG

     

    1397811072_2020_09_11Vidin9.thumb.JPG.ea90e8132bfb0b76570b845b5d92dc21.JPG

     

    Od zidina tvrdjave nije ostalo mnogo. Kapija i po 20-tak metara sa obe strane. Izgleda da je dosta ostecenja pregrmeo ovaj grad u proslosti.

     

    Posto sam i ovde iskoristio oprobani metod obilaska grada u civilu, dok je hotel placen, spremam se i samo sto nisam upalio motor, kad lokalni penzioner zapocinje pricu.

    Auu, vi Srbi ste mnogo jaki. Kako? Pa penzije su vam preko 800evra. Da vi mozda ne slusate RTS? Da. E pa sad je jasno. Mnogo nam je hubavo, samo ti slusaj propagandu, jos ces da dodjes na pecalbu kod nas.

     

    Zapravo, situacija je obrnuta.

    Sinoc dok sam vecerao u restoranu koji mi je gazda Avramov predlozio, seda za moj sto Zajecarac. Tj. covek iz okoline Zajecara i odmah mi servira pricu kako zaradjuje 3000evra/mesecno u Vidinu kao vozac sumskog traktora za izvlacenje drva. Tako se mi lepo ispricasmo i saznah jos po nesto o lokalu.

     

    Posle ovih prica, mislim se da promenim naocare, ili abakus, jer meni ove racunice nikako da se poklope. Negde gresim.

     

    Idem za Zajecar pa cu tu negde blizu da naletim i na Rajacke Pimnice, koje sam prosli put promasio.

     

    Na granici me carinik upucuje na put za Negotin, pa odatle. Mislio sam da je blize Zajecaru, ali super me je savetovao. Kroz Negotin prolazim i to obilazim par znamenitosti.

     

    1728299844_2020_09_11HajdukVeljko.thumb.JPG.c38e9eccb3fa9ba4c360bd37ce777160.JPG

     

    Spomenik Hajduk Veljku.

     

    Tu je i Mokranjceva rodna kuca i jos par lokacija o kojima nisam ni razmisljao. Ipak sam krenuo u Rajacke Pivnice na vino.

     

    271724771_2020_09_11RajackePimnice5.thumb.JPG.ad395ff6d28117f765195559fd9cccaa.JPG

     

    1165304543_2020_09_11RajackePimnice3.thumb.JPG.5cfe7ea0cbe900f92b96f94c18e06871.JPG

     

    Ovde me startuju, ma nisam ni posteno sisao sa motora. Da probate vino, da kupite vino.

     

    Hvala, verujem da je sjajno, ali motorom sam i ne pijem kad vozim, a nemam gde ni da stavim buteljku.

    Nista, nastavlja pricu, kao da me nije ni cula. Ponavljam svoju i uz pomoc komsinice koja me je ipak slusala, za razliku od ove prve prodavacice, uspevamo da je smirimo.

     

    Odmah pri pivnicama, kojih ima, cirka 50-tak, je i staro groblje koje sam hteo da obidjem i slikam. Ponovo me izdaje moj verni kamkorder (baterija) i nastavljam slikanje sa mobilnim.

     

    1858467376_2020_09_11RajackePimnice8.thumb.jpg.6b5c1f6fe9d06cf98b712b14b8cf5084.jpg

     

    1747694515_2020_09_11RajackePimnice18.thumb.jpg.0c0dfc88f7f5ebbc2f0f3c02b0827a36.jpg

     

    1389775062_2020_09_11RajackePimnice19.thumb.jpg.e950a061ba3e5d28b30083736d832c81.jpg

     

    57245212_2020_09_11RajackePimnice17.thumb.jpg.eddf48b961829708ddd05a3aea312a95.jpg

     

    Ogromno groblje i steta sto nisam snimio video, ali sta je tu je. Ima na internetu da se nadju emisije koje to lepse docaravaju (mislim da sam to i na forumu video da se pominje). Jako zanimljivo.

     

    A sada put do Kraljeva preko Zajecara, pored Rtnja, na Paracin i Krusevac. Poslednjih kilometara od Krusevca, kao na stazi. Maximalna koncentracija.

     

    Vise sam se umorio na nasim deonicama put nego na preko 2000km Bugarske.

     

    Vrlo lepo iskustvo i putovanje. Preporucujem i nadam se da ce ovi opisi da pomognu buducim putnicima. Ima jos toga da se vidi sto nisam stigao ovom prilikom. Kao i uvek, svaki put x3, pa da se bas sve elaborira.

     

    Bugarska mi se svidela. Priroda, znamenitosti i ljudi. Pa ni putevi nisu losi. Tesko ih je opisati. Siri su od nasih ali ima dosta neravnina i ulegnuca (np. kola vozena u Bugarskoj, ne bih kupovao jer bi trap i amortizere morao da menjam). Dosta deonica je OK. Krivine su cudne. Nema mnogo serpentina, ali skoro sve duge, pa i kratke krivine, nezgodno zatvaraju krivinu sve vise i vise. Mora stalno da se koriguje brzina i ugao obaranja. Vrlo malo saobracaja a tamo gde ga ima, nije naporan. Da, vrlo malo se prolazi kroz naseljena mesta.

     

    Jedna rec sve opisuje.

     

    Blaga zemlja kao i sveopsti utisak/osecaj.

     

     

    P.S. Pec majstor nije dosao u Subotu, vec u Nedelju, pa nam je drustvo koje je doslo na dogadjanje imalo uzrecicu "Evo LJubinka". Da, u Nedelju sam ispekao rakiju sa Ljubinkom (neki su ga i upoznali bas kad su odlazili).

    Naravoucenije: moram da kupim kazan za pecenje rakije  

     

     

    Svaka čast Deki, oduševljen sam poduhvatom i putopisom. Majka mu stara, da ima čovek više dana GO i koju paricu plus, ne bi silazio sa motora, išao bi i sa Zokijem u Albaniju, sa tobom u Bugarsku,... ma svuda :jee1:. Vi sjajni ljudi a sjajne i ture. :takoje:

    • Sviđa mi se 2
    • Podržavam 1
  12. Pre 10 sati, ZoraNS je napisao:

    Kako TANJUG javlja, tvoj izostanak danas je opravdan...:takoje:

    Odvozali smo danas jednu od najboljih deonica u Srbiji, ali se i skuvali kao da smo vozili Dakar reli. Nadam se da će biti nekih "komplet lepinja" tura sa noćenjm na nekoj čuki i takvim lupmerajem da nam sutradan ne prija vožnja preko "tries"...:oda2:

    Šalim se, naravno da je do mene. Nego sjajna ekipa, sjajna ruta pa mi žao. Puno pozdrava do neke naredne vožnje. 

    • Sviđa mi se 1
    • Hvala 1
  13. Pre 1 sat, bajker71 je napisao:

    Danas jedna lepa i dinamična vožnja po prilično vrelom danu sa kolegom @ZoraNS, na relaciji Beograd (NS), Šabac, Loznica, Banja Koviljača, sa jednim silaskom na Drinu kod komlekda "Sunčana Reka". Bilo je tu lepog krivinarenja, dobre klope i naravno sjajnog druženja. Sve u svemu lepih 425 km danas20200829_133405.thumb.jpg.d19610a90398b5b12d023b8aaea76b07.jpg20200829_133810.thumb.jpg.8d0c7f9cc979a245ac514e1b73cca4f0.jpg20200829_133838.thumb.jpg.245606d3fd9b7318be844ec21f9e54a8.jpg20200829_160659.thumb.jpg.d19315705fcefa0c65805bec26356a6f.jpg20200829_160809.thumb.jpg.811e9229dc82162f0ad7fd7cbbdca67f.jpg20200829_160826.thumb.jpg.6687fce750a8f69fb164c43fb7ccbf52.jpg20200829_164314.thumb.jpg.85cf53c66cf34f423ef4239e7c6716da.jpg

    20200829_115808.jpg

    20200829_164316.jpg

    Pa zar bez mene :lol2::hej:

    • Sviđa mi se 1

  14. Pirelli scorpion RALLY STR ili Michelin anakee Adventure? 
    Iskustva, prednosti i slabosti. Moram da presečem i kupim. Ono što sam našao na netu navodi na prednosti pirelli, o anakee nisam našao dovoljno informacija. 

×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja