Jump to content

Moto Zajednica

Shadow600

Članovi
  • Broj tema i poruka

    5
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: Shadow600

  1. Da li ima primjetne razlike u performansama, to me zanima?
  2. Pozdrav! Kupujem yamahu virago 535 i zanima me sljedece. Vidim u oglasima da ove 535 virago imaju razlicite motore, neki su sa 32kw, a neki 20kw, ako se ne varam. O cemu se tu radi? Da li je u pitanju neka specijalna edicija sa slabijim motorima, ili? Guglao sam, nisam nasao nista korisno.
  3. Vidim da se bas dobro razumijete u ove motore, da li imate neki kontakt gdje bih mogao da vam postavim jos koje pitanje na privatno?
  4. Eh Ivane, ovaj vas odgovor je detaljan i od dosta koristi. Ovako, od dodatne opreme motor posjeduje zastitu fara i hladnjaka, centralnu nogaru, touratech saltalicu i pedalu kocnice, touratech progresivne opruge, ohlins zadnji amortizer(gledao sam cijenu, taj nov amortizer kosta oko 1100 dolara), dodatni tank (rezervoar 7L), abs, putni racunar, grijace rucki, k&n filter. Zamijenjeno ulje i filteri, lanac i lancanici. Gume su na 80%, prije godinu dana postavljen nov alternator (to je to oko statora na sto mislite sigurno) i pumpa goriva. Takodjer registrovan je cijelu godinu. Znam da su u Austriji sigurno jeftiniji, ali ovdje u Bosni i nije neka ponuda tih motora, a da uzimam vani na tu cijenu sigurno moram dati jos 2000 eura na transfer, carine, poreze, itd... Na osnovu ovoga sto sam napisao, kakvo je vase misljenje?
  5. Pozdrav ljudi, zanima me da li je neko vozio ovaj BMW F800GS. Donedavno sam vozio choppera i sad zelim da isprobam neki adventure bike. Budjet mi nije prevelik, nekih 5300 eura. Za te novce mogu uzeti GS1200, ali tamo mozda 2004-2005 godiste. Eh sad, pronasao sam izuzetno lijep F800GS i uklapa se u tu cijenu, 2009o godiste, ali sa jednom manom ukoliko se to moze nazvati manom. Motor je presao nekih 120 hiljada kilometara, znam da je to za motocikl bas dosta. Valjda su ga prije uvoza u Bosnu vozili neki ljudi sponzorisani od Touratecha po bijelom svijetu, od Aljaske do ne znam cega, uglavnom otvorenom putu bez previse offroada. Motor je uredno servisiran i odrzavan. Zanima me sta vi kao iskusniji vozaci na ovim motociklima mislite? Da li je pametno uzimati motor sa takvom kilometrazom, ili je bolje da uzmem stariji model sa manje kilometara i vise konjskih snaga? Na sta da obratim paznju ukoliko se odlucim za kupovinu? Svaka, ama bas svaka sugestija ce biti prihvacena i razmotrena i biti cu beskrajno zahvalan.
  6. Nisam bas u tom dijelu Bosne. U srednjoj Bosni sam, Bugojno. Bijeljina i Tuzla su mi malo predaleko. Ako ima neka druga sugestija rado bih je saslusao.
  7. Pozdravljam vas sve. Zanima me da li neko poznaje dobrog majstora u Bosni za motocikle. Naime, posjedujem Honda Shadow 600 iz 94e godine. Motor slabo vuce skroz, u 4oj brzini sam jedva vozio autoputem maksimalno 100 na sat i to nakon 4 minute ubrzavanja. Dakle kad ga prebacim u 4u motor jednostavno trokira. Takodjer potrosnja je visa nego bi trebala da bude. Nagadjam da je problem u karburatoru, pa mi treba neki strucnjak koji bi znao otkloniti kvar i sve nastelovati kako treba. Hvala.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja