Jump to content

Moto Zajednica

salesale

Članovi
  • Broj tema i poruka

    40
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: salesale

  1. I90 katastrofa od kacige. Sajla za tamni vizir crkla posle 2 meseca, šrafovi na šarkama poispadali posle 3. Ovu kacigu izbegavati u širokom luku.
  2. Prijatelju, pošto imam TRKa 502x već dve godine sa pređenih 35000, dakle najviše u Srbiji, osećam se pozvanim da ti kažem, da ćeš kupovinom TRKa dobiti tačno ono što si platio. Prošao sam sa njim celu Srbiju ,Rumuniju, pola Italije, CG,Albaniju, samo redovan servis i piči. Naravno lanac i lančanici novi kao i gume zamenjeni kao obavezno. Jedan put me je izdao jer sam puškom za pranje oprao malo više starter pod visokim pritiskom, pa nije hteo da upali. Burnout je za sat vremena poslao kombi i rešio problem i ako je motor izašao iz garancije. Dakle i servisna podrška, koja je po meni najbitnija je za TRKa na najvišem nivou. Sa TRKom nećeš moći da voziš 400kg kroz Alpe kao GS, ali ćeš ipak voziti, nećeš moći da se trkaš sa GSom ali ćeš bezbedno stići i uživati kao i oni, nećeš moći da ga popneš na zadnji točak u moto pozorištu na koti 555 i sl. Usput da navedem da imam i stroma 650xt i mnogo češće sedam na TRKa, da li zbog navike ili iz emotivnih razloga, nzm.Ja vozim motor 99% sam i veoma mi je dovoljan za to. Dakle, izvagaj dobro za kakvu vožnju ti treba motor i onda odluči. Za kraj ću citirati, ( najrealniji citat)ne baš doslovce kolegu sa foruma koji vozi novog GS” motor mi je odličan, jedino mi je žao što nisam kupio 4 TRKa za te pare”. Nadam se da sam ti pomogao ovim postom bar malo, u koliko te još nešto zanima u vezi TRK, pitaj.
  3. Cb 500 je u startu lakši skoro 40 kg od TRKa, pa to treba uzeti u obzir, ova konstatacija za NC750 Dct je tačna u potpunosti, razlog je u savršenom hondinom menjaču koji je plasiran i u x adv kao i u afrike nove. Potrošnju od 4-4,5 l za TRKa koju sam objavio odnosi se na veoma agresivnu vožnju na otvorenom putu u proseku 6-8000 rpm. Dakle, sigurno Trk troši manje ako ga pipaš ko nevina oko jaja. Pošto moji drugari sa kojima se vozim imaju NC750 dct poređenja radi, na ravnom putu pri brzini od 140km/h ja vozim na 7000rpm a oni na 4000. Po Beneliju, potrošnja je 4,2 i to je u potpunosti tačno, provereno više puta.
  4. Pročitah u nekim ranijim postovima da kolegama TRK troši 5-6 litara na 100km, pa sam ostao zatečen. Moj motor, mereći od.čepa do čepa troši 4 - 4,5 litra u zavisnosti od režima vožnje. TRK troši više prvih 1000-1500 km (po Beneliju). Što se tiče vizira, ok je, ali za visinu do 180cm, na mojih 190 morao sam da stavim dodatni aneks (deflektor) sa kojim sam smanjio buku u kacigi za 50% i preporodio sam se, čak ne moram ni čepove u uši da stavljam više. Motor je uspeo da dostigne 170 km/h, ali ta brzina za TRK je isključivo da se jednom proba dokle može i više ne, njegova brzina na kojoj on najlepše funkcioniše je do 140, sve ostalo je preterivanje. Može i TRK da bude prgav i oštar, ali treba ga upoznati šta i koliko može, onda ste bezbedniji. U odnosu na motocikle sa agregatima od 100 i više konja ko ih je vozio ranije je naravno anemičan, ali onaj broj cm3 i kw koji je ispod vas na TRKu je dostupan u punom kapacitetu i tačno dobijate ono što ste kupili. Što se tiče vožnje sa suvozačem, 150-170 kg, motor funkcioniše savršeno, pogotovu ako suvozač ume da se vozi na motoru. Naravno osetno je slabiji, ali sa dobrim gumama sigurno će te uživati. Servisna podrška koju daje Burnout je potpuna, jedino se mora sačekati nabavka nekih delova što je boljka većine uvoznika. Eto toliko ovaj put.
  5. Ako misliš sa suvozačem(ženom) samo Srbija tačnije Šumadija.
  6. Evo posle 22000 km na TRK502X , malo info za korisnike i buduće korisnike istog, pošto je ovaj moj najviše prešao u Srbiji. Prvi servis 11000; drugi 11000; treći 17000, četvrti 26000. Ovakva drastična razlika u ceni servisa je samo zbog radnog sata jer se na trećem između ostalog menja filter vazduha a na četvrtom svećice NGK za čiju zamenu treba rasklopiti pola motora. Za peti servis koji je oko 10000 predviđena je i zamena lanca sa lančanicima koji serviser nudi za 30000. Motor nije imao ni jedan kvar i sve što više prelazi km sve bolje ide. Bila je jedna mala neprijatnost, jer TRKI nije hteo da upali. Burnout je expresno došao po motor i odvezao na servis(u garantnom roku je).Razlog kvara je starter na kojeg je direktno prskano puškom sa jakim mlazom, i uz jedan wd40 to je sanirano. Dakle puškiranje po starteru jakim mlazom zaboraviti.
  7. X Moto, nikad više sa njima u aranžmane. Kupljena kaciga HJC I90 kod njih, pokvario se mehanizam sunčanog vizira a gospoda iz xmoto neće ni da čuju za garanciju. Neće da se jave više. Inače kaciga kupljena pre 8 meseci. Dakle kod njih samo neke čarapice i krpice treba kupovati. Potpuno neprofesionalno i nekorektno.
  8. Sva 4 prodata kupcima u Beogradu. Neka je sa srećom
  9. Prvi je na 1000km, svaki sledeći servis je na 6000
  10. Hvala , sad mi je opcija i HJC i90. Ako ima neki poznavalac ove kacige Voleo bih da čujem mišljenje
  11. Molim za malu pomoć oko kupivine kacige. Trebalo bi da izaberem između Shark evo ES i Scorpion exo tech solid. Ako ima neko iskustava pozitivnih i negativnih o ovim kacigama kao i preporuku, bio bih vrlo zahvalan. Isti tip je kacige i ista cena.
  12. Na 1000 km 9800 din, taj sam uradio, sledeći na 7000km videćemo
  13. Svi znaju da osoba na slici nije Jelena, a i Jelena kad otvori forum će znati da to nije ona, već je to obična šala. Da je Jelena iz Burnouta osoba sa slike, sigurno slika nebi bila tu gde je sada. Na slici je osoba koja radi posao foto modela i njena profesija je slikanje i emitovanje fotografija, te između ostalog i ta slika završi na ovom forumu. Za svaki slučaj, admin neka obriše sliku, da Jelena ako nekad dođe na forum, ne vidi sliku i konstatuje da to nije ona. U slučaju da Jelena ovih dana izađe na forum i vidi sliku na kojoj nije ona, ovim putem bih joj se izvinuo.
  14. Suzuki vstrom Se radi u ovoj boji i izgleda mnogo dobro. Pošto je TRK lepši od vstroma, nema sumnje da mu ova boja stoji fenomenalno.
  15. Sve su TRKove boje prelepe i ova žuta je stvarno TOP
  16. Konačno, kod Ralje danas videh još jedan TRK502x i to isto crveni. Ne znam da li je čovek na forumu, ali obradovah se. Lepše mi izgleda nekako kad vidim da ga drugi vozi. Inače motor izaziva veliko interesovanje kod kolega kad se parkiramo po kafanama. Redak je i interesantan kao pojava, tako da doźiveh da momci sa mnogo ozbiljnijim motorima uzeše da se slikaju pored njega. Pređoh 3000km i utisak je, da motor sa svojim konjima pruža stvarno dosta sigurne rezerve snage. Možete se osloniti slobodno na tu malu ergelu pod rezervoarom. Kad ga upoznate i kad se naviknete na njega, steći ćete utisak da zbog svoje mase ,dobrog balansa, odličnih guma, ne može niko da vas pomeri iz njega te da ono što ste naumili, izvršava u punom kapacitetu i da prost jede asfalt. Malo je teži za manevrisanje u mestu, ali jbg, to je cena njegove mase i takvog dizajna. Benelijeva max brzina pi specifikaciji nije baš tačna, tako da izmerih dva tri puta max 165km/h i celih 9000rpm. To je maximum i ni makac dalje. Jedino šta bih mu dodao, je malo veći poslednji zupčanik iliti produžio malo šestu brzinu. Vidi se malo da čezne za još malo brzine sa smanjenjenim brojem obrtaja. Što reče kolega, 130 mu je neka brzina u kojoj se on najbolje oseća.
  17. Na mojim gumama piše da su tu tubeles, a šta je unutra, videćemo. Javljam
  18. Front :-110/80-19, Rear :- 150/70-17 Tyre Type tubeles
  19. Hvala, pošto je jedini crveni benelli u Srbiji, a i bio sam juče malo do Kosmaja.
  20. Što se kilaže tiče, teži je od svojih vršnjaka za centralni Štender, nosač kofera , krash bar i veći rezervoar za gorivo, što mu dolazi u osnovnom paketu opreme i tu možeš da pronađeš nekih 15ak kilograma viška. Tu je i nešto veća i robusnija šasija(ram) 1421mm ima Honda cb500x, 1525mm ima beneli gde je i zbog šasije i seat high za čitavih 5cmm viši benelli. Eto tu je razlika u težini. Osnovni paket opreme kod Benelija je mnogo bogatiji od vršnjaka u istoj klasi
  21. Ja sam probao tu stvar, evo nekih 500km vozim već i za sada sam prezadovoljan. Rano je za stroge ocene jer motor treba da se dokaže godinama da bi mogli da ga kvalifikujemo kao dobar ili loš. Ne postoji argument za sada, na osnovu kojeg bi neko mogao da kaže da je trk502x loš. Vreme će pokazati. Iskustva ljudi koji ga imaju 3 godine (što je i dalje kratak period za ocenjivanje)su pozitivna, bez nekakvih drastičnih zamerki. U periodu 1911 god, kada je osnovan, Beneli je koristio svoje agregate i pobeđivao na moto gp trkama decenijama. Ipak, malo ko zna da je Beneli nakon rata zamenio agregat i stavio Hondin mlad i nedovoljno ispitan, ali nije stavio agregat od proverenih Triumph ili BMW , zundap, moto guzi. Znači dali su šansu tada firmi u povoju i dokazali se. Tako da sada kinezi imaju tu istu šansu i nadam se da će je iskoristiti. Vodeći se napretkom koji su postigli u elektronici, robotici a posebno u mob telefoniji, slobodan sam da se nadam da će sa Benelijem napraviti dobru stvar.
  22. Pa to je to, soma za višak Kw i soma zato što je japanac. Ja konkretno vozim automobil Suzuki vitara i isti se proizvodi u Mađarskoj, zemlji margarina, kačkavalja koja nema nikakvu auto moto industriju. Moj auto je Japanac koji nikad nije bio u Japanu.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja