Jump to content

Moto Zajednica

sAleks

Članovi
  • Broj tema i poruka

    22
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: sAleks

  1. DCT ili DSG je udobnost voznje na najvisem nivou! Ja samo ne kontam o kom povlacenju se radi, meni xadv isto reaguje kao i Multistrada od burazera! Razlog zasto ja vozim xadv na +- je zato sto vozim zustrije i zelim da kontrolusem motor bez da razmisljam kada ce on da prebaci u visu ili nizu brzinu! Ali za normalnu voznju D S1 je savrseno gas i kocnica! Ja za bolji menajc ne znam. Klasican menjac + QS je odlicna stvar za otvoren put i trke gde ti sa kvacilom mozes mnogo toga! Al za grad i kreni stani DCT je ne uporedivo komforniji i bolji!
  2. Ja sam vozio automatik samo prvih 3-4 dana i presao na +- i navika mi je cim ga ubacim u D odmah kaziprst ide na manual! Bolja mi je kontrola motora, ulaska izlaska iz krivine,,... kocenje saltajuci unazad,....
  3. Nema na cemu. Sve sto te zanima tu sam! A pri kupovini sam bio izricit da necu menjati auspuh i drug stavi stavi stavi, 2 cilindra je to bice fulll i sad ne mogu da zamislim bez Akrapovica ovaj motor! To je kao KTM1290, grmi! I jos sam ja za gradsku voznju skinuo db kiler! A pritom dosta ulepsa motor, karbonski detalji su full!
  4. @stikis hmmm, sto nema tempomat ni kao opciju! Svetla su bez dodatnih (original) reflektora nista spec. E sad mozda je to moje misljenje takvo zato sto od pocetka imam adv reflektore pa kad njih ugasim kao da ne svetli! Ovo nema sanse da te neko ne vidi ni danju ni nocu + Akrapovic! Kao borbeno vozilo! p.s.Drugar isto na X-ADV ima Givi reflektore i dosta su slabiji, tako da ih ne bi preporucio!
  5. @stikis 4l otvoreno 130-140km/h 6l grad al to je moje voznje koja je malo agresivnija! Al verujem da je 4,5-5l realno!
  6. @alexanto Hvala. Za prvi video se ulozilo mnogo truda i zato je takav kakav je, a ovo drugo je sve GoPro cisto da se pokaze ono sto je tema! @Zog Ne kapiram koja navlaka?
  7. A evo ga i video o kom sam pricao! 4km voznje po ovakvom putu govori sve o X-ADV. Brzina voznje je bila od 30-50km/h + iza sebe sam imao suvozaca! Nek proba ovo T-MAX!
  8. Ja nisam dodavao taj produztak vizira, meni je najvisa pozicija ok. dobra kaciga i nema brige! Nisam imao problema pa cak i na duzim putovanjima, mozda neko ko je visok 2m al ja sa 181cm nemam zamerku, moze biti duzi al ok. Jednom sam nesto zurio za Kragujevac i BG-KG 55min, ceo put sam vozio 170-180km/h bez opreme, u bermudama i majci sa pojasom i ako mi tad nije smetao vizir nece nikad! p.s. inace nikad ne vozim bez opreme al to je bio spec slucaj i nikad vise!!!
  9. Sta god vas zanima pitajte!
  10. Pozdrav drustvo, nisam bas imao puno vremena da pisem jer mi obaveze nisu dozvoljavale! Ja sam vlasnik XADV od prosle godine. U proteklih 5god. sam vozio C600 sport 2016god, pa presao na GS1200adv 2018god i na kraju uzeo XADV. XADV je opasana masina i sve je samo skuter nije. Sa GS sam presao jer GS nije bio upotrebljiv za svakodnevnu gradsku voznju, a uzeo sam ga sa ciljem da putujem a putovanja su se svela na 3 godisnje. I vise nije imalo smisla da stojim u koloni kao da sam autom. Tako sam resio da predjem na XADV koji zavrsava sve. I to 2-3 dalja putovanja i svakodnevni grad. Ja sam uzeo nov i opremu sam sam pakovao i ima sve sto sam smatrao da mi treba. Prvo dalje putovanje je bilo Atina i to nisam osetio ni ja ni motor! Samnom je isao drug koji vozi V-Strom i jos jedan drug koji vozi Africu. Na drumu smo bili egali u svemu! Nista oni brze i bolje nisu putovali. Komforan je polozaj sedenja i ruku i posle duze voznje ne osecate se slomljeno! Menjac je ludilo, savrseno radi mada ja najvise koristim manualno saltanje, zbog motornog kocenja i boljeg ulazenje i izlazenja iz krvina! XADV ne bih nikad uporedio sa TMAX jer TMAX je maxi skuter a XADV sve osim skutera! Shodno tome da sam 18000km presao sa C600 mogu to da kazem za TMAX! Ni C600 ni TMAX nisu povozni kao XADV, polozaj sedenja, klirens, polozaj motora, prednja viljuska radjena kao klon Africe, DCT menjac, lanac.... ma sve! Probajte da vozite obican maxi skuter po sljaci i kamenjaru i sljunku, a XADV sam vozio na Tari do vidikovca na Zaovinama a ko je bio zna kakav je put. Upload cu sutra video gde cete videti kakav je put i kojom sam brzinom vozio! XADV je klasa za sebe! A evo ga i jedan moj video: p.s.lep je i dobar TMAX al daleko je od XADV!
  11. Top je boja. Ja sam se dvoumio izmedju te i tamno mat sive. Nek ti je sa srecom!
  12. 98% onih koji kupe KTM, GS, AFRICU ne voze off road. Meni se taj fazon motora svidja i zato sam uzeo xadv! Slazem se da je skup ali i T MAX je skup, tacnije duplo skuplji od XMAX 400 pa se cena godinama drzi kako za nov tako i polovan.
  13. @Nole Bg hvala druze. @stilgar da znam za njih 400€ su original, nisam to hteo od starta jer sam znao da necu voziti offroad! Africa dct je samo 2k eur bila skuplja al me nije zanimala! Hteo sam multipraktic i to je po meni bio xadv. Gledao sam multistradu al automatski menjac za grad je presudio! Ovo je all in one. Pa kostao me ozbiljno preko 15,5-16k sigurno! @alexanto.
  14. @milomir22 ne bih se slozio da treba dosta toga da se rasrafi da bi se odrzavao lanac! Ja ovde vrlo lako pristupim lancu dok je na standeru i ocistim ga i podmazem! @djolji probao sam crne kofere i nije mi se svidelo, taman motor tamni koferi, oni vise idu na srebrni ili crveni! Ovi koferi su malo otvorili ovu boju!
  15. Bas tako, ceo koncept X ADV-a je asflat sa mogucnoscu silaska sa asfalta, sto se meni pokazalo i vise nego ok. Cak sta vise kad sam se vracao uhvati me grad i oluja, nevreme proteram to sve i bio sam prisiljen da u jednoj ulici prodjem kroz ogromnu baru i dok sam prolazio pomislih ako iz ovoga izadje i bude sve ok to je onda to! Bas kako je @alexanto napisao nije za Dakar. Iskreno i ne poznajem tog ko da 15k+ eur i drnda motor po kamenjaru i pesku! Ja sam probao da vidim mogucnosti i to je to od mene, moj offroad ce biti sa asfalta prilazak nekoj plazi!
  16. Blato i storka su odmah oprani jer bilo tragicno! Tera on off al nije to to i to nebi bilo to ni sa GS jer je i on tezak. Ako ste ikad vozili Crosericu 125-250cc onda znate o cemu se radi. Ona je namenjena tome, lagana i totalno drugacije se vozi po blatu... Sto se kofera tice to je stvar ukusa, meni su licno top a i stavio sam ih konkretno jer 9 juna krecem za Atinu!
  17. Pozdrav, Evo novih info mog iskustva sa ovim motorom. Vozio sam ga van asfalta, bilo je tu granja, lisca i ozbiljnog blata. Prosao je sve i pokazao se dobro. Al definitivno nije za to, tezak je i tesko ga je kontrolisati kad te baca zadnji tocak! Al ok kad bi se nasao u situaciji da treba da prodje negde prolazi bez problema! Cak sta vise guta granje i visoke prepreke! Naisao sam na kamen npr 20-ak cm visine i bez problema presao preko njega. Samnom je bio drug koji vozi F800GS i sve gde je on prosao, prosao sam i ja bez problema! Evo i nekih novih fotki
  18. Do 5000. Retko kad prelazim 5000 obrtaja!
  19. Ne znam po kom osnovu trosi vise. Mozda ce vremenom pasti potrosnja, uglavnom svako vozilo dok je novo trosi vise. A mozda je i do stila voznje! Mada ne obracam paznju na to, svakako dosta manje nego auto!
  20. Pozdrav drustvo, ovo je moj prvi post ovde, nov sam. I ja sam pre mesec dana uzeo XADV, i prvi utisci su mala rec fantazija! Trebalo mi je par dana da se naviknem al sad posle prvih 1500km sve je top! Posto vozim auto sa DSG menjacem jako slicno rade, tako da mi to nije bilo nista novo, vozim ga u D modu sa palcem na prekidacu za nizu brzinu i to radi odlicno! S modovi su samo duze saltanje brzina... S3 sam jednom probao kad sam gledao koliko mu treba do 100 i kad sam gledao max brzinu! Kocnice su brutalne kako bi moj drug rekao sline ispadaju kad kocis! Vesanje top. Strasno upravljiv motor, u krivinama lezi odlicno! Potrosnja 4,5-5l, tesko da moze manje! Od opreme sam stavio sve sem Akrapoviča koji nije ono sto ja volim, smeta mi tolika buka na dugim voznjama, a vozim 3-4x god. ture od po 2-3k km. minimanlno! Ono sto cekam je jos bocne nosace za isti tip Givi kofera! Jedina zamerka bi bila na vizir, ocekivao sam veci. Al dobra kaciga i dobra jakna resava sve! Dodacu samo da je na Multistradi vizir manji! To bi bilo to za prvih 1500km.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja