Jump to content

Moto Zajednica

Strašni_NBG

Članovi
  • Broj tema i poruka

    16
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu Strašni_NBG

  • Rođendan April 14

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Novi Beograd
  • Motocikl
    Sprint Challenger JL250V

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

Strašni_NBG's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

10

Reputacija u zajednici

  1. Драги чланови, дошло је време да се опростим од свог Челенџера, прелазим на нешто мало јаче. Ако имате пријатеље који су заитересовани, слободно им проследите мој оглас. Уздравље! Jinlun Challenger 250V WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Jinlun Challenger 250V, 2008. godište, Chopper / Cruiser, vozilo prešlo 2600 km, Novi Beograd...
  2. Поздрав, ја сам на мој прошле године ставио Митас МЦ7 гуме. Велика разлика у односу на фабричке пластиканере. Јако сам задовољан.
  3. Ја сам инсистирао да ми човек из Massetehnic-а одради технички пре испоруке мотора. Можда сам се зезнуо, можда је преко неког познаника завршио технички "преко везе" без те хомологације. Имам свашта нешто од документације, али ништа не знам док га и сам лично не отерам на технички у априлу.
  4. Претпостављам да сам жешће сморио, али дошао сам довде. Браон и бела имају струју када је брава на "паркингу", црвена има увек струју, а црна само када се да контакт. Када спојим црну и белу, добијам и фар, и позицију, и светло на сату, све што ми иначе не ради + стандардна светла која имам у "drive" позицији. Једина лоша страна је што се упали и она мала паркинг лампица у фару, и светли заједно са кратким светлима. Моје питање је, да ли мој карабуџ може бити кобан у смислу још већег хаоса, или да терам док не нађем право решење??
  5. Људи, ја не знам да л' сам само ја набо лош примерак, ал вазда нека мука с њим. Сад имам проблем са позицијом, осветљењем на километар сату и светлом за таблицу - не раде. Помислих, то бар није проблем, заменим сијалицу на позицији, али не лези враже, и даље не ради. Да сумирам, када дам контакт и упалим мотор и кратко светло, не раде ми позиција, светло за таблицу и осветљење км/ч сата, али стоп светло ради уредно када се активира предња,тј задња кочница. Међутим, када кључ окренем у позицију паркинг светла, раде сва проблематична осветљења: километар сат, позиција, светло таблице и фар наравно. Ако је неко искусио било шта слично, савет би ми доста значио. Велики поздрав свима!
  6. Форумаши, молим за помоћ. Сипао сам ново 10w40 уље пре 500км и заменио филтер, то му је прва замена након оног фабричког. Сипао сам око 1.4л, и ниво је био мало испод горње цртице. Сад се ниво подигао преко горње границе, и кад се одвије чеп за сипање уља, баш се осећа бензин. Закључио сам да меша уље и гориво, иако му заврћем довод горива сваки пут кад остаје дуже паркиран. Да ли имате идеју зашто се то дешава, и шта би било решење? Негде чух да агрегат, клипови и цилиндри треба да се "разгазе и разраде" да би добро дихтовали. Колико траје тај период разраде?
  7. Не умем да убацим фотку јбг.. Са десне стране, код ножне кочнице, округли хром поклопац са 3 имбус шрафа
  8. Не бих никог да блатим, али видећеш и сам то "ново уље" кад га будеш мењао. Искрен савет, немој дуго да чекаш, 2л уља 4Т Спорт 1.300дин + филтер HF145 450-500дин, није скупо у поређењу са штетом коју можеш да имаш. То је тај филтер, немаш бриге.
  9. Шта подразумеваш под "нулти" сервис? Њима је "нулти" сервис само монтажа прењег точка и склапање, унутра је фабричко уље старо 11год. које је вискозности као Кока-Кола. Што пре га ваља испустити и заменити новим, као и филтер за уље.
  10. Знам да врв машим тренутну тему, али видим овде у овом упутству за LF250-B да препоручују уље 15w40, а нама у упутству за JL250-V саветују 10w40. Ако су им слични агрегати, које је онда уље боље??
  11. Славина за гориво има три положаја. На 12ч је "ON", на 3ч је "OFF" и на 6ч је резерва. Мене су саветовали да се сваки мотор "на слободан пад" затвара кад се неће дуже возити. Нпр преко ноћи, или испред фирме током радног времена, дуже паузе итд, јер у супротном може доћи до преплављивања карбуратора и тешког паљења.
  12. Ја сам сипао Тотал 4Т уље и задовољан сам за сад, исту количину сам сипао као колега - 1.4л. Вероватно ћу прећи на неко квалитетније у будућности, али док се агрегат мало не разради, јер је нов, боље да сипам јефтиније а чешће. И обавезно нов филтер уља ХФ145, кинески фабрички је ужасан.
  13. Може да буде акумулатор, а можда те зезају и осигурачи јер су осетљиви и крти. Ја сам његове оригиналне носаче за цевасте (стаклене) заменио са два носача класичних ауто осигурача од 15А, један за паљење, други за све остало (светла, мигавци, сирена итд).
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja