Jump to content

Moto Zajednica

markomdm

Članovi
  • Broj tema i poruka

    87
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu markomdm

  • Rođendan 23.05.1986.

Contact Methods

  • MSN
    markomdm@hotmail.com

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Donja Mutnica-Paraćin
  • Motocikl
    Jawa 250 Custom

Poslednji posetioci profila

1365 profile views

markomdm's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. markomdm

    JawaMania

    Moze biti to sto Sky kaze, mozes da probas da promenis kablove na bombinama tj da im okrenes mesta, ali mislim da nije do toga, ili je karburator ili ti vuce ulje iz menjaca na desni cilindar mada ne desni semering nema kontakta sa uljem. Meni je na dihtungu negde probilo pa mi vuklo malo ulje na levi cilindar a semering je bio nov i dalje mi nije jasno kako.
  2. markomdm

    JawaMania

    Mislim da nije lepo nastelovan karb, jesi li probao da nastelujes onako kako sam napisao? Ako nece tako mozes i sam da pokusas, kada zavijes sraf za smesu treba motor da se ugasi jer nema vazduha, probaj da stelujes bez sauha i kada je motor zagrejan, polako odvijaj sraf i podizace obrtaje kada pocne nepravilno da radi zavij malo sraf tako da ima najvece obrtaje i probaj od jednom da dodas gas, treba lepo da prima gas i da se brzo vraca.
  3. markomdm

    JawaMania

    Prvo proveri da negde nema fals vazduh, moguce da je zbog toga jedna svecica vlazna ili da nije lepo nastelovan karurator. Najbolje bi bilo da skines karburator i da ocistis detaljno mozda cak i da ga iskuvas u sodi bikarboni, takodje i filter za vazduh da ocistis. Kada sve to sklopis da nastelujes karburator, a on se steluje tako sto ima dva srafa, jedan je za ler koji stoji vise uspravno, drugi je za stelovanje smese. Stelujes u leru i najbolje kada je zagrejan motor ali tako stelujes po zvuku motora, ako vise odvrnes sraf dajes vise vazduha. A moze i po fabrickoj semi da nastelujes: 1. Sraf za vazduh odvrnes 3/4 kruga, a iglica u siberu ti je spustena skroz dole 2. Sraf za vazduh odvrnes 1,5 do 2 kruga, a iglica u siberu je u drugom, srednjem polozaju. Nadam se da cu ti pomoci bar malo, ako ne bar ces imati cist karburator E da kvacilo stelujes upravo na taj sraf koji si video ako ne odvaja skroz treba da zavijes malo, ja to stelujem na osecaj, zavijam dok ne osetim da molo teze ide sraf tj da udara u kuglicu ali nemoj da zavijas preko toga jer ce ti onda kvacilo proklizavati, posle samo zategni sajlu da nema slobodnog hoda i to je to.
  4. markomdm

    JawaMania

    Ja pitam uvek za savet ono sto ne znam i sto nisam radio, da imam para za to ne bih sam radio lepo bih dao nekom da mi sredi... Oko mehanike se razumem poprilicno, radim sve sam sto umem i znam ne samo oko motora, ako sam znao da rasturim ceo traktor i sastavim znacu valjda i ovo ;D Nisam imao vremena danas da probam da je rastavim, stiglo zito pa se moralo i na polje (nema vajde od faxa, mora se raditi i poljoprivreda), cim ugrabim malo vremena probacu pa javljam rezultate. Drug je danas konacno sklopio njegovu CZ 175, pravio je copera od nje, radio polagano vec dve godine na njoj, cim je uslikam postavljam slike.
  5. markomdm

    JawaMania

    Probacu ovako kao na slici, s tim sto cu i sa druge strane staviti dva srafa, da se ne bi desilo da se ukosi. Hvala na pomoci
  6. markomdm

    JawaMania

    Na koji nacin je najlakse rastaviti radilicu, hocu da zamenim lager ali onda moram da skinem i jednu klipnjacu da bih dosao do lagera. Drug moze da mi sklopi i izbalansira ali ja da je rasklopim, ali nesto mi ne uspeva na nacin kao sto je on njegovu rasklopio.
  7. Svaka cast Floyde, sve pohvale
  8. markomdm

    JawaMania

    Ovo je zanimljivo.... http://www.jawamaniacs.e-blog.cz/tunning
  9. markomdm

    JawaMania

    Uh tesko pitanje, najbolje je da se raspitas u SUP. Ne znam kakva je procedura da se ubaci neki drugi motor, mislim druge marke, meni je samo manja kubikaza. Znam da se za auto prijavi da je ubacen drugi motor i nose se saobracajne od motora i od sasije, onda te oni posalju na atest i izdaju ti jednu saobracajnu. A mislim, nisam siguran da ako se ubacuje neki drugi motor ili rade neka vece prepravke atest se radi u Bg-u ili u KG-u na masinskom fakultetu.
  10. markomdm

    JawaMania

    I moja je '78. god.
  11. markomdm

    JawaMania

    Jeste broj motora je 634 a broj rama je 472. Imam ram i papire, a na taj ram mi je masina od 250 a imam deo rama gde su brojevi od 250, pa bih da nadjem neku od 350 i da lepo sklopim dva motora a ne bih da secem ovaj ram. Ovako moram da radim atest zbog registracije posto se ram i masina ne slazu i da vadim novu saobracajnu.
  12. markomdm

    JawaMania

    Ne znam sta da ti kazem Lorde, ali ne odustaj. Imam i ja jedno pitanjce za sve, jel ima neko ili zna nekog ko ima Jawu/CZ 350 bez papira, po mogucstvu da je masina ispravna za neke male pare? A izgleda ovako kao na slici, ne znam koji se broj gleda za model, prvi od rama ili masine.
  13. markomdm

    JawaMania

    Ovo sam video na moto skupu na Borskom jezeru
  14. Svaka cast, sve pohvale! Cuo sam da je to jedan od boljih skupova ali nisam ranije nikada bio, od sada sam redovn gost. Na zalost nisam bio u mogucnosti da dodjem motorom ali je bar Land Rover posluzio necemu
  15. markomdm

    JawaMania

    To je najveci problem kod Jawe, moras da imas strpljenja sa stelovanjem. Mozda su ti krive plocice koje drze platine pa kada stegnes onda se pomeri i napravi veci zazor. Probaj da pritisnes platinu prema bregu i onda da stegnes staf, ako nece ni tako onda lepo sve skines i ispravis plocice koliko je moguce (ako su uopste i krive).
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja