Jump to content

Moto Zajednica

tifoso

Članovi
  • Broj tema i poruka

    43
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Сингидунум
  • Motocikl
    HONDA XL 650 V TRANSALP

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

tifoso's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

13

Reputacija u zajednici

  1. Да се захвалим јавно @PaPajaна жбици, људина!
  2. Поздрав браћо! Да ли неко има на стању 2 жбице за задњи точак? Ко има вероватно зна, али није згорег да се спомене, точак 17, дужина је 212мм, равне(благо повијене на крају, не 90°)? Или знате где могу да се набаве, сем у Делти где се чека 15ак дана.
  3. Друштво, имам чудан проблем. Поседујем од скоро времешну Interphone PASSENGER F3, ко није у току кратко да уведем у тему, врло прост систем, не постоји никаква апликација или софтвер, повезује се блутутом и то је све. Проблем се огледа у следећем, пошто је у питању комуникација која иде у пару, поседујем два уређаја, оба појединачно када се повежу са телефоном блутутом на позиве на телефон реагују савршено, одличан звук мени у кациги и одлично ме чује онај са ким разговарам путем телефона. До проблема долази када спојим та два уређаја међусобно(pairing)како бих комуницирао са сувозачицом на путу. Пратећи упутство исти се повезују тако што се држи главно дугме на оба док не затрепти црвено плаво светло, након тога се кликне главно дугме на једном од та два и онда се споје, задрже константно плаво светло, и тако и буде. Међутим тада звук постаје толико тих да је немогуће комуницирати међусобно и ван, а камоли на мотору. Да ли је неко имао сличан проблем на комуникацијама, има представу у чему може да се огледа проблем и наравно постоји ли решење за исти? Уздравље браћо!
  4. И ја да похвалим чика Рајка, сјајан и мајстор и човек. Радили разне дрангулије на Трансалпу, све под конац, цифра благо речено коректна. За сваку препоруку!
  5. Друштво од скоро сам поносни власник па с обзиром да сам прешао са нејкеда на којем нисам имао сличних ситуација имам пар недоумица које су можда и уобичајене за овај тип мотора. Прво брзо се загрева и пали ми вентилатор "тек" негде на трећини између средње и последње(треће беле) цртице и не спушта температуру већ је одржава на том подеоку, наравно кад је градска гужва у питању, спусти се рапидно казаљка чим се пружи прилика за вожњу. Друга ствар бочно, нарочито са десне стране поприлично греје, лист шири. Треће после сваке вожње, чак и кратке чује се пуцкетање, претпостављам услед хлађења метала, што је вероватно у вези са горе наведеним. У случају да није уобичајено шта предузимати?
  6. Хвала обојици! Нешто сам чини ми се налетео и да је могуће да спреј зачепи вентил па да не може да се допумпа уопште? Размишљам да узмем онај Ипонов СОС тајр. С' обзиром да сам иначе презадовољан њиховим производима.
  7. Друштво исчитао сам готово све на ову тему, али ми је остала једна непознаница. Видим да су подељена мишљења да ли спреј уопште помаже код унутрашњих гума, али ја ћу се водити тиме да помаже. Оно што ме занима је да ли у случају кад се употреби спреј на унутрашњој он сам "напумпа" гуму или је потребно и након тога допумпати компресором? Фокусирам се на спреј јер за сад нажалост немам умеће да скидам точак на терену како бих употребио флекице итд и правилно оправио гуму. Свестан сам да ћу спрејем бесповратно уништити унутрашњу гуму и спреман сам за то да ћу је мењати након вожње. У принципу треба ми решење за ако се нађем на терену да могу да пребацим безбедно десетак километара до пута, даље препуштам помоћи на путу. И да, ако може предлог за конкретан спреј који сте користили за унутрашњу да проверено ради. Ако неко има боље решење од спреја, а да не захтева никакву механику апсолутно сам вољан да чујем.
  8. tifoso

    HONDA CB 500

    Поздрав, никакав проблем наравно, носач је (фантастично) радио мајстор Себа са Миљаковца(Београд). Изволи тему на форуму са његовим радовима, човек опште познат у мото заједници. Остале податке сам ти послао приватном поруком.
  9. Поздрав друштво, технички где сам минулих година обављао више не ради моторе. Знате колико је карактеристичан фабрички издув на Трансалпу, те можете претпоставити и мој проблем, да не детаљишем. Може ли неко да ме упути негде у Београду где то не представља проблем, наравно путем приватне поруке. Пожељно општина Палилула или ближа околина. Хвала свима унапред!
  10. Honda Transalp WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Honda Transalp, 2000. godište, Enduro / Cross, vozilo prešlo 59895 km, Stara Pazova. Cena 2.400 € - Motori -... Поздрав браћо! Зна ли којим случајем неко нешто о конкретном овом примерку? Из Старе Пазове је.
  11. tifoso

    HONDA CB 500

    Сјајан примерак, надам се да ће нови власник бити бар упола брижан као ти према њему. Шта планираш сада?
  12. tifoso

    HONDA CB 500

    Проблем решен куповином новог акумулатора, ЛП је изгледа одсвирао својих годину и по дана..Сад пали као топ. Што се случаја мистериозних каблова тиче нажалост не стигох да испратим куда воде, али јављам чим ми се укаже мало времена за љубимца..Рекао бих да је у питању нека варијација бившег власника која води од никуд ка нигде.
  13. tifoso

    HONDA CB 500

    Ево одакле извире то. Па пробаћу кад дођем са посла да спојим ове црвене заједно можда је тако и било раније не сећам се уопште..
  14. tifoso

    HONDA CB 500

    Друштво имам проблем. Решио сам да полако Хонду будим из зимског сна и враћам сад акумулатор(био у соби, свеже напуњен) и дешава се следеће. Е сад, ја не могу да се сетим уопште овог џека и црвеног дела које држим у руци на слици тако да они стоје тако раскачени. Сад да ли сам ја то нешто ишчупао кад сам вадио акумулатор пред зиму па има везе са тим појма немам, јер ми је механика(и електроника) нажалост толико слаба страна да не знам ни шта је то, а камоли где му је место. Елем дешава се следеће. Прикачих ја акумулатор, окренем кључ, подесим све и кад кликнем на дугме за покретање чује се цак и само се угаси све тотално до даљег(док не скинем клеме и опет накачим), тад је изнова жив док не покушам поново да га упалим. Имате слику тако да је лакше за разумевање. Хвала унапред на помоћи!
  15. tifoso

    HONDA CB 500

    Мени је искрено лепши него оригинал носач, а не бих рекао да је ишта мање квалитетан, шта више.. Хвала на још једном савету за гуме, дефинитивно узимам МЦ50. Нашао сам овај сет алата, наводно фабрички за ЦБа, може ли неко да потврди да ли је то заиста то и има ли идеју где на једном месту купити сав овај алат да се не шетам од радње до радње? https://postimg.cc/gallery/y91j6N8
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja