Jump to content

Moto Zajednica

qwerty12345

Članovi
 • Broj tema i poruka

  224
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

50 Good

O članu qwerty12345

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Beograd
 • Motocikl
  Sprint Challenger

Poslednji posetioci profila

615 profile views
 1. U Srbiji nema nigde za konkretni model. Uvoznik je propao i Challenger se ne proizvodi više tako da nema delova. Challenger ima agregat koji je kopija Viraga 250 tako da možeš da vidiš za delove od Viraga. Takođe Keeway kruzer od 250cc ima isti agregat. Ne znam tačni model za Keeway. Što se tiče ručice kvačila, jedino što možeš je da vidiš od nekog drugog modela. U motobike kac ima dosta ručica pa pogledaj. https://motobikeshop.rs/sr/search?query=ručica+kvačila
 2. Problem sa kišom može da bude što se pokvasi filter vazduha, ako filter nije zaštićen. Ja sam mog kineza isto vozio više puta po kiši i nikakav problem.
 3. Odakle se čuje škripanje? Ja sam imao škripanje iz prednjeg točka na malim brzinama do 30kmh. Mislio sam da je u pitanju prljav ili loš disk na kočnici. Međutim kad sam promenio ulje u viljuški škripanje je nestalo. Čudno mi je to da se škripanje dešava na brzini od 70-90 koja je optimalna za kruzer od 250cc. Inaće imam isti agregat u Challengeru.
 4. Kad sam stavio novo ulje bilo je odlično u početku. Zatim kako je malo ostarilo nisam mogao da ubacim u neutralnu dok je motor upaljen. Koje ulje da preporučim, ne znam, ne poznajem toliko ulja. Ali probaj neko malo ređe.
 5. To se meni dešavalo. Kad sam stavio novo ulje radilo je bez problema neko vreme. Probaj da staviš neko drugo ulje.
 6. Ako imaš probnu, onda ima nekih razlika u odnosu na normalnu dozvolu. U nekim slučajevima malo veća novćana kazna ili više kaznenih poena. Ali to nema veze sa situacijom u kojoj nemaš dozvolu. Jedino je problem što sa probnom gubiš dozvolu sa manje kaznenih poena nego sa normalnom.
 7. Ja sam dobio probnu polovinom maja iako sam imao AM i B.
 8. Da li taj Mata radi i skidanje guma sa motocikla ili radi samo montažu guma? Pitam jer mi glupo da sam skidam točkove pošto nemam štendere ili nešto slično za skidanje točkova. Ako ne radi Mata, gde je moguće u Beogradu doći i završiti sve sa skidanjem točkova i stavljanjem guma?
 9. Probaj da ubaciš nešto između šrafa i kraja šipke na kojoj je šaltalica. Neku tvrđu gumu ili tako nešto.
 10. Challenger ima 2 blokade. Jedna je prigušen auspuh, a druga je dovod goriva u karburator. Prva se rešava bušenjem ili otvaranjem auspuha. Par kolega je u ovoj temi izjavilo da kada su otvorili auspuh da im je išao 140. Ja sam samo probušio 4 velike rupe u auspuhu i dobio sam brži motor. Ne znam kolika je sada max brzina pošto nisam probao, ali sa 4 rupe sam dobio duže brzine. U 3 ide čak do 80, a u 2 ide 50. Treba paziti jer se tako dobija bučan auspuh koji smeta na velikim obrtajima i koji možda neće proći tehnički iduće godine. Druga blokada, dovod goriva, se rešava stavljanjem električne pumpe za gorivo. Jedan kolega je izjavio da je poterao Challengera 150. Ali tako se povećava potrošnja na 6-7 litara. Moj savet, uzmi bušilicu i izbuši tačno 4 VELIKE rupe u krst na kraju auspuha. Ne dve, nego tačno 4. Prvo sam bušio 2 ali tek sa 4 sam osetio dobru razliku. Za pumpu gorivo, ja ne bih stavljao, ne bih zbog 20km na sat povečavao troškove za gorivo skoro duplo.
 11. Jeste malo mnogo. Ali ne mora odmah da vozi 600 kubika. Neka prvo uzme neki od 125 kubika. Ali opet mu se više isplati A2 da ne bi morao opet da polaže kad prevaziđe 125cc. Meni je prvi motor od 250 cc i nije mnogo, čak sam prevazišao tu kubikažu za godinu dana. Srećom pa sam polagao za A2.
 12. A2. Ne isplati se polagati za A1. Par hiljada razlike a sa A2 možeš da voziš do 35kw, to ti je do nekih 500-600 kubika.
 13. Zamenio ulje u viljuškama. Totalno drugi motor. Nisam mogao da verujem koliko ulje u viljuškama ima uticaj na stabilnost motora.
 14. E da ga jbm. Stvarno sam mislio da su ove gluposti došle iz EU. Odakle našim političarima takve glupe ideje?
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja