Jump to content

Moto Zajednica

Rauš

Članovi
  • Broj tema i poruka

    19
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: Rauš

  1. Pazi na donje bobine koje su direktno na svecici.....sto se tice materijala poklopci glava su od magnezijuma, reklama kaze da gazi vodu preko cilindara, sad sta znam jedno je rekla drugo stvarnost. Taj motor nije toliko za offroad, tezak je, putni enduro je kaze 70% asfalt 30% makadam sad sta znam.
  2. DJunta znao sam se sa Dzerijem odlicno, zvao sam suprugu i receno mi je do godinu dana nece nista prodavati od delova i motocikala a mozda i dok je ona ziva. Takav odgovor sam dobio pre 15 dana.
  3. E Wulfy, ako trazis taj restilizovani RT 850 sa macijim farom, vidi ovako, prvo ABS jeli servo ako jeste uveri se da radi i ulje obavezno zameni kociono. Sto se tice delova ima ih nije to problem. Obrati paznju na diferencijal, hidraulicno kvacilo je skupo, tj cilindar kvacila negde oko 150e je bila cena za nov. Stariji model 850 i noviji nemaju iste stapove napred kao i kocnice. Koja je kilometraza tog motora??
  4. Izvinjavam se malo sam omasio temu vezano za tehnicki, vidi m da je tema BMW R1200GS i ADV. Ovako vozim BMW R1100GS, servisiram motore pretezno BMW do vodenog hladjenja ili LC, dosta raznih iskustava ima sa BMW motociklima, ali moje iskustvo je ne adekvatno odrzavanje motocikla i ne strucan pristup istom. Moj BMW R1100GS evo vec 100.000km, bez problema, jedini kvar mi je bio sa hallsenzorima, Lamelu sam zamenio na 80.000km, diferencijal samo otvorio oprao i zamenio semering, nije procureo ali preventive radi. E sad kod 1200 modela vazdusno hladjenje stariji modeli do 2007.god, kazu ne menja se ulje u diferencijalu, greska. Ulje zameniti prilikom svakog servisa tj.zamene ulja u motoru, kako kod novijih modela koji imaju sraf za ispust ulja tako i kod starijih otkaciti diferencijal i iscediti ulje i nutove doobro podmazati kako na kardanu tako i na krstu kardana. Najveca tegoba je servis diferencijala i zamena svih lezajeva i semeringa, to je vec posao dosta zahtevan i dosta precizan kod 1200 modela.
  5. Ne kapiram nov pravilnik registracije. Roll barovi ne moze, Givi, Hepco Beker, Kapa i itd. su atestirani i homologovani, ne bi mogli da prodaju svoj brend u Evropi da nemaju homologaciju, ali mi u Srbiji moramo sad da budemo ispred Evrope. Isto vazi za BMW GSA roll barovi gornji mora da se skinu. Nista ja vise ne razumem.....
  6. Malo su mi tockovi opuzli to moram da sredim sad preko zime.
  7. Pozz druze, medju tvojim slikama vidim i sliku moga oca Kawasaki Z1000MK2 u jakni rokerici kaciga stoji na rezervaru motora. Slika je iz V.BANJE SIM Rally 1981.god.
  8. Roko biciklista, Pera Repa rodjeni brat i moj matori.
  9. Sad mi kaze cale da je to ipak BMW R68 koji je cale i poklonio tada Scepu.
  10. Negde kraj septembra, sa matorim na voznji, Zaovinsko jezero.
  11. Pored Pera u rokerici je Scepanovic Milorad-Scepo iz Kraljeva sa motorom od mog oca Predraga Zdravkovica-Raus, upravo mi otac prica detalje. Inace covek je preminuo 2010.god.
  12. Rauš

    BMW R1250 GS/GSA

    Supertenera i Honda Crosstourer su napravljeni da skinu kapu BMW GS ali nisu uspeli, mozda su po kvalitetu bolji ali imaju svoje nedostatke. Mozda GS ne bi bio takav motor da nema ogibljenje kao sto ima, mnogo mogucnosti pruza i popravljanje u sred krivine bez velikog cimanja i dokocavanja ako se preforsira.....
  13. Rauš

    BMW R1250 GS/GSA

    Ja vozim R1100GS i ima 5 brzina uz sva podesavanja nekako mi nije trpeo malu brzinu u 5-toj brzini dok nisam promenio eprom.
  14. I jos nesto, jedan BMW R1150 RT je dosao sa problemom da gasi jedan cilindar kada se zagreje, bila je problem kapa svecice neko je skidao klestima i prilikom povlacenja pokidao je gumu i kabal. Nova kapa svecice sa kablom kosta 15200din. u Radulovicu, ista cena i u Delti.
  15. E ovako, na 1100GS meni je stradao HALL Senzor u sred voznje motor je sam stao i nije mogao da upali, prvo sam proverio varnicu i nije je bilo, srecom bio sam blizu kuce. Kais Altenatora se menja na 50.000km servis preporucuje. Lezajevi diferencijala stradaju, moj motor gazi vec 98.000km i imam set da zamenim sad u zimskom periodu, u sezoni sam radio na jednom 1150 GS i 1100RT diferencijal tj lezajeve i semering na 105.000km. Kardan ne crkava ako se odrzava ali prilikom ostrijih startova hoce da strada spojnicka i lamela. Nisam imao nekih tezih slucajeva kvara.
  16. Rauš

    BMW R1250 GS/GSA

    Ja bih iskreno voleo da se BMW nikada ne odrekne BOXER masine ipak ga je ona i proslavila kao i Porsche Carrera 911.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja