Jump to content

Moto Zajednica

Wlayco_apatiner

Članovi
  • Broj tema i poruka

    13
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

Wlayco_apatiner's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

1

Reputacija u zajednici

  1. Dolazim i ja sutra da pogledam jedan, i ja sam se zagrejao
  2. Pitanje vezano za menjač.. Da li je menjač iz R1100RT identičan onom iz R1100R? Mislim može li se zameniti? Počeo je da mi pravi probleme a našao sam po korektnoj ceni iz RT-a
  3. Definitivno je bilo ovo, još da sam gledao forum jesenas da se poštedim opet muke... Prošle godine gledao struju, kontakte, promenio svećice, nema šta nisam i sve proradilo samo od sebe a da nisam ni utvrdio u čemu je problem. Da bih danas promenio akumulator i opet isti problem i prodrmam sajlu od gasa na desnoj strani ispod one glupe plastike koja je i izbaci iz ležišta i odjednom sve normalno. Pa zaista... U svakom slučaju hvala Sasa, definitivno je to.
  4. Pozdrav svima, imam pitanje sa jednim pomalo fantomskim problemom na mom R1100R '99. godište... Naime, menjao sam filter goriva i sve je završeno kako treba, upalim i ne radi jedan cilindar. Provozam ga i vidim da pri većim brzinama proradi, na malom gasu i leru da ne radi. Sve rastavimo, svećica varnicu baca, svećice iridijumske skoro nove, pumpa goriva radi i daje gorivo, injektori očišćeni, a opet ne radi kako treba. Sklopili da probamo obrnuti svećice, injektore i sl. i ono proradi. Sad sve radi super ali nešto je očigledno pravilo problem i kvar nismo našli. Da stvar bude luđa potpuno ista stvar je bila kad mi se zimus ispraznio akumulator. Stavio drugi, ne radi isti taj cilindar. Rastavili, sastavili, proradi. Da napomenem da kod prestanka rada cilindra je bilo i trzanja motora, i pucanja iz auspuha, znači svi simptomi što se kaže.. Ima li ko ideju gde prvo gledati?
  5. Nema lufta ni milimetra, pre popravke je baš plivao. Znači da nisu ti isti ležajevi. E sad šta je, pojma nemam. Znači isključivo zavise vibracije od obrtaja motora, nebitna je brzina kretanja motocikla, isto vibrira i u prvoj na 5000 obrtaja i u četvrtoj na 5000
  6. Prošle godine sam menjao one igličaste ležajeve diferencijala (2 komada) jer je točak imao baš puno lufta. Ok, hvala, videćemo šta je pa javljam..
  7. Pozdrav svima, pojavio mi se problem koji ne mogu baš da definišem pa mi treba pomoć. Naime, na početku sezone sam uredno uradio mali servis i zamenio prednju gumu i počeo da vozim i primetio sam razliku u ponašanju u vožnji u odnosu na prošlu godinu - pojavile su se vibracije, pre svega na fuzasterima ih osetim, na stopalima, ali i na rukama isto. Što su obrtaji motora veći, to su i vibracije jače. Do 3500 obrtaja ih skoro pa uopšte nema, na 5-6000 vibrira baš onako momački i to toliko da je veoma neprijatno voziti duže. Posle pređenih 100 km sav bridim, što se nikad nije dešavalo. Kažem opet, mnogo više se oseti na nogama nego na upravljaču i rukama. Motor nije nestabilan u vožnji, ali nešto očigledno trese.. Help
  8. Ima u 150/70/18, na mom je fabrička 160/60/18, to verujem da nema problema, malo uža i malo višlja.
  9. Kad odem npr. do vikendice, gde je čvrst zemljani put i trava, imam osećaj kao da vozim po ničemu, apsolutno nikakav grip, nikakva povratna informacija od podloge. Zemlja još pomozi Bože, ali trava je užas, samo gledam hoću bubnuti dole, i sve to pri malim brzinama. Nisam probao enduro gume i ne znam da li bih dobio neko poboljšanje, pretpostavljam da bih u takvim uslovima zaista lakog "off-roada" pa zato i pitam ako neko ima savet. Ne bih baš da kupujem GS-a za takvu namenu
  10. Treba mi mali savet i pomoć oko izbora novih guma, trenutno imam Michelin Pilot Road 3, ali bih nešto drugačije gume. Ne vozim nikad po autoputu niti nameravam, ne vozim 150, uglavnom sam na prilično lošem asfaltu i ne trebaju mi tako neke "sport touring" gume. Treba mi izdržljiva guma za asfalt, ali koja neće na zemljanom putu sa malo trave na 40 na sat da se ponaša kao da sam na ledu. Ne mislim voziti offroad, naravno da motor nije za to, ali da je ipak upotrebljivo van perfektnog asfalta. Da li bi nešto kao Pirelli Scorpion Trail 2 odgovaralo? (jedino kod njih sam našao sličnu veličinu za zadnji točak) Ili postoji neka druga alternativa? Hvala unapred.
  11. Problem dijagnostifikovan i upravo se rešava. Dva igličasta ležaja (valjda sam dobro zapamtio ) u diferencijalu, oštećena delimično oba i to je pravilo problem. Ostalo sve bez greške. Poručeni, lako se nađu i to bi trebalo biti to. Hvala svima na sugestijama.
  12. Pozdrav svima, nedavno sam postao ponosni vlasnik BMW R1100R '99. godište sa 40.000 na satu. Veoma sam zadovoljan ali imam pitanje koje mislim da bi moglo da se uklopi u ovu temu (nadam se da grešim). Primetio sam da zadnji točak ima "lufta" odnosno kada ga probam pomeriti levo-desno dok je motor na centralnom nogaru primećujem kretanje, ne preveliko, ali postoji što mislim da ne bi smelo da se događa. Nemam mehaničkog iskustva pa me zanima da li je ovo znak da je ležaj problematičan ili nije u pitanju ništa strašno i da ne diram. Video sam da motor ni nema ležaj u zadnjem točku već je to praktično ležaj samo u diferencijalu pa ne znam da li je on sporan ili je možda nešto drugo u pitanju. Ako u nečemu grešim molim da me ispravite, kažem opet nemam iskustva u ovim stvarima, a ne bih da odvezem motor kod nekog majstora da ga razvali potpuno ako zaista nije potrebno. Hvala unapred.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja