Jump to content

Moto Zajednica

Tehnolog

Članovi
  • Broj tema i poruka

    91
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: Tehnolog

  1. Ja sam pre njega vozio Tracer 900 GT dve godine, kupio novog i presao 28 000 Km sa njim, i sa Tracerom sam bio prezadovoljan. Niken je samo korak napred. Agregat je isti, ali linearnije radi i ima veci obrtni momenat na nizim obrtajima, tako da je predvidjen za manje sportsku voznju nego sto je na Traceru ili MT09. Kad sam ga kupio bio mi je bas nekako ruzan, ni sada nije lepsi, samo sam se navikao...
  2. Druze, nema nikakve ljutnje, nista lose nisi uradio. Nije bitno koje su tablice, to si dobro rekao. Jedan od razloga, ne glavni naravno, sto sam kupio ovaj motor je bila atraktivnost. Za sada sam vrlo zadovoljan. Ako nekoga zanima bilo sta vezano za Nikena, neka slobodno pita. Sto se Djoleta tice, on je moj drugar, vozimo se cesto zajedno, i siguran sam da ni on nista lose nije mislio. Pozdrav.
  3. Ovo je moj motor, inace. A ja sam malo podaleko od Nisa...
  4. Francuski Alpi su posle Barselone, u povratku. Kranjska Gora, pa Dolomiti, Nica, Barsa, Nica i onda Francuskim Alpima do jezera.
  5. Cekamo da nam se Igor najzad sam javi...
  6. Joa jedno okupljanje Tracer-asa. Vrnjacka Banja...
  7. Zakazi vreme, mesto i rutu. Pa ko moze neka se prikljuci.
  8. Danas sam prvi put vozio sa velikim zadnjim koferom. Do 140 Km/h nikakvih problema, kao da ga i nema. Na 160 Km/h pri blagom bocnom vetru osecam na stopalima blage vibracije, ostatak motora je i dalje miran. Preko 180 Km/h vec se osecaju vibracije i na repu. Volan je miran sve vreme, tu nema problema. Prilikom voznje na svim tim brzinama i vecim, bez velikog zadnjeg kofera ili sa bocnim koferima, nema ni najmanjih vibracija. Tako da definitivno ima uticaja zadnji veliki kofer, ali pri brzinama koje su iznad zakonom dozvoljene.
  9. Evo ga kolega. Kolega nije prodao kofere, i ono sto je najbitnije odustao je od prodaje istih. Jednostavno, svidjaju mi se previse, mnogo lepo idu uz motor, pa sam odustao od ideje i vizije koju sam imao da ih zamenim nekim drugim ... A tebi kolega neka je sa srecom, jer tacno znam kakav je osecaj ... Uzivaj !
  10. Ako nekoga bude interesovalo, prodajem originalne kofere koje sam dobio uz GT-a, sa sve nosacima i unutrasnjim torbama ...
  11. CHARGING SYSTEM OUTPUT 14V, 29.6A, 415W @ 5000rpm Ovo sam pronasao ...
  12. Zna li neko kolika je snaga alternatora na Traceru ?
  13. Ma resio sam i to. Narucio sam neke LED trake koje cu da zalepim na nosac kofera i da ih nakacim na stop. Cisto da se vidi da kocim. Bezbednost na prvom mestu ...
  14. Ima samo dva kablica tako da ti sam biras na sta ces da ga kacis. Pozicija ili stop. Oni preporucuju stop, a ja sam ga nakacio na poziciju.
  15. GIVI LED koji ide uz kofer, kao dodatna oprema, naravno.
  16. Namontirano, pa jos i radi ... Nisam se pokajao sto sam uzeo ovaj veci, vrlo sam zadovoljan kako to sve izgleda.
  17. Fali mi jos samo nosac. Ako stignem da ga uzmem iz Plattnera pre praznika, ako ne tek posle Bozica ...
  18. Razlika u sirini izmedju kofera od 47 i 56 l je samo 1 cm ! 590 mm naspram 600 mm. U drugim dimenzijama razlike su vece, ali ne nesto posebno, po par cm. Tako da je izbor bio relativno lagan. Kupljen 56 ... Hvala svima na savetima.
  19. Znam za tu varijantu. Tu mi je problem bio jer se zapremina povecava tako sto se povecava visina, a sirina ostaje ista. Kod veceg kofera mi najvise smeta sirina pa sam iz tog razloga odustao od takvog modularnog kofera.
  20. Meni treba da za jednu kacigu i jaknu, za svakodnevnu upotrebu. Dva bocna kofera za put su mi sasvim dovoljna. Tracer mi nije veliki enduro motor pa zbog toga svega razmisljam da bi skladnije uz njega isao 47, a uzimajuci u obzir moje potrebe. Problem je sto je crvic tu i kaze da prostora nikad dosta ...
  21. Potrebna mi je mala pomoc, u vidu saveta i misljenja. Planiram top case i izbor sam sveo na dva GIVI modela: V 47 i 56. Cena mi nije bitna. Sto se velicine tice uglavnom se vozim sam i vec imam dva bocna kofera od 22 l koja su dosla uz motor. Ovaj kofer bi mi trebao da stoji stalno na motoru jer mi je bitno da imam gde da stavim kacigu i jaknu. Ima li neko iskustva sa razlicitim zapreminama kofera na Traceru, i ima li neko neki savet na osnovu cega da izaberem ?
  22. Pitao sam i ja par osiguravajucih kuca i svuda je odgovor bio isti, da ne osiguravaju kasko motocikle ...
  23. Ja imam SHARK EVO ONE i prezadovoljan sam. Sve sto mi treba imam u jednoj kacigi. Turing ili grad, toplo ili hladno, sve mi je na jedan klik, a deo koji se dize skroz ide iza i ne smeta, kao da ga nema.
  24. Prvi servis je na 1000 Km a svaki sledeci posle 5000 Km. Za cenu najbolje pozovi ovlasceni servis pa se direktno raspitaj. Sto se tice stabilnosti pri vecim brzinama i ja sam citao takve komentare za starije modele. Neki su to resili zamenom oslanjanja ali u kom procentu to ce vec neko od njih morati da ti kaze. Konkretno na mom motoru koji je 2018. i koji je dosao vec sa boljim, podesivim oslanjanjem, nisam primetio nikakve probleme tog tipa. U svakom slucaju ako se odlucis za Tracer-a neces pogresiti sigurno. Bio sam u mogucnosti da biram izmedju Tracera i par skupljih modela nekih drugih proizvodjaca, odlucio sam se za njega i nisam se pokajao ni trenutka. Ima mozda boljih motora iz te klase, skupljih ima sigurno, sa zvucnijim imenom, ali je ovo prvi motor koji mi bukvalno pri svakoj voznji vrati osmeh na lice. A to je za mene neprocenjivo !
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja