Jump to content

Moto Zajednica

FlyerKV

Članovi
  • Broj tema i poruka

    75
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu FlyerKV

  • Rođendan 13.11.1992.

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.facebook.com/stokicphoto
  • Skype
    alex306d

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Kraljevo
  • Interests
    Fotografija
  • Motocikl
    Aprilia Pegaso 650, MZ ETZ 251

Poslednji posetioci profila

1766 profile views

FlyerKV's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. Da li neko ima polovan izgoreo/ostecen alnaser za ovaj model Pegasa? Potreban mi je zbog zupcanika koji je na njegovoj osovini. Na mom Pegasu nije bio originalni, i vremenom su se pojeli ti zupci zbog loseg kvaliteta.
  2. Eksplozija? Gorivo se upali u aribox-u? To ne bi smelo. Lose podeseni ventili umeju da vrate gorivo kontra kroz karburatore, ali bas da se upali nisam cuo do sad. Samim tim ako se upali, nestane kiseonika za dalje paljene tamo gde bi ustvari trebalo da se desi, u cilindru. Proveri ventile.
  3. Zvuci kao nedovoljna kolicina goriva koja ulazi u motor. Neki od mogucih slucajeva: - Zapusen filter goriva (ako ga ima) - Zapusena slavinica na rezervoaru, ili jednostavno ne pusta dovoljno goriva. - Lose crevo od rezervoara do karburatora - Zapusena dizna na karburatoru Meni se desavalo na MZ-u da se od starog goriva zapusi dizna, i kada se ocisti iglom, radi odlicno. Na Pegasu mi se desilo da je crevo bilo matoro i pocelo da se raspada, i da su plasticne trunke isle u karburatore i pravile problem. Cesto jednostavni defekti umeju da naprave problem dok razmisljas o necemu sasvim drugom...
  4. Svaki auspuh je dizajniran za svaku masinu posebno. Montiranjem drugog auspuha kod cetvorotaktnih masina ce uticati na performanse, ali redje tako primetno kao na dvotaktnim. Kod dvotaktnih masina sa malom kubikazom je bitan svaki detalj auspuha koji nije samo prosta cev kao kod cetvorotaktnih vec ima kompleksan oblik koji sluzi za pravilan protog sagorelih gasova, da odredjeni povratni pritisak, brzinu izduva i kod dvotaktnih povratni pritisak koji ustvari sluzi kao ventil dvotaktnom motoru. Fabricki je najbolje. Ako hoces pravilno i efikasno da nabudzis, onda idu papir, matematika i fizika. I da, besomucno testiranje..
  5. FlyerKV

    Ulje u vilama

    430 ml po oficijalnom manualu. Prilicno je bitno da kolicina bude tacna jer i premalo i previse moze ostetiti ventile u viljusci. Ulje ide 5w ili 20w, a moze i da se mesa ako ti treba izmedju. Ako vozis duge ture po asfaltu, idi na 20w, ako vozis off-road i ako vozis sportski, idi na 5w. Brze i bolje reaguje amortizer sa redjim uljem za sportsku voznju, gusce ulje ako si penzioner. Inace, moze sasvim lepo i motorno ulje 10w da odradi posao. Vozio sam ekstremni biciklizam sa profi amortizerima i koristio i amortizersko a i motorno ulje, oba rade dobro.
  6. Te 4 zice idu od celog onog kruga sa dosta namotaja sa lakiranom bakarnom zicom. Treba sve te namotaje da proveris multimetrom, sa onom opcijom gde pisti multimetar kad je zatvoreno kolo, da vidis da li su svi namotaji ispravni.
  7. Au, znaci to je problem. Bas sam pokusao na gurku da ga upalim ali kad god se pusti kvacilo, sve zivo se zavrti unutra. Verovatno zato nije ni hteo da upali kad sam verglao, sve sam mislio da ga zeza gorivo, paljenje ili nesto trece. (a mozda i zeza ipak). I pre nego sto sam spakovao, probao sam rukom da okrenem, pa i da gurnem srafcigerom lager i bas nije mogao da se okrene ni u jednu stranu Ako se tako stave dve opruge, nece se izvuci jedna iz druge? Koliko znam, ubacuju se uvrtanjem jedna u drugu? I da li bas mora samo da drzi valjcice lagano, ili moze da ih zategne malo jace?
  8. Nisam siguran gde tacno mislis da moze da se ugradi takav iglicasti lezaj. A samim tim sto bi taj lezaj neutralisao neprijatan zvuk pri gasenju motora, to znaci da bi produzio vek trajanja frajlaufa, zvuci dobro. Inace, sto se tice opruge, fabricka je otisla skroz, neupotrebljiva, a tu sto sam stavio je deblja ali nije pretegnuta, samo takva ima sa semeringa, a ako se stavi sa manjeg semeringa, zatezalo bi valjcice dosta ali bi upala u prorez, ne znam da li bi tako funkcionisalo pravilno. Jos jedno bitno pitanje. Kada se frajlauf lezaj posle sredjivanja vrati u onaj veliki zamajac i kada se stavi preko njega onaj lim sto ga drzi u mestu (pritegnut sa 4 imbusa), da li tada lezaj treba da se okrece slobodno, ili treba da bude cvrsto stegnut unutra? nesto kontam da bi trebao da bude slobodan i da moze da se okrene rukom, a meni se ne okrece.. ni na jednu stranu
  9. Zna li neko gde bi mogla da se nadje samo oprugica??? Probao sam da uguram deblju sa semeringa, i zato sad frajlauf kao da je zakucan unutra, ako se proba motor na gurku, okrece se i alnaser i sve zivo, ne valja... Hvala unapred
  10. Pa ne znam zasto ne bi bio uzupcen jer je radio savrseno pre zime... A za ventile stvarno ne znam, ali kao sto rekoh, bas se dobro ponasao.
  11. Upravo sam malo rasturao karbove, ocistio ih, i kada sam probao da verglam sa skinutim kucistem za filter, na levom karburatoru ona prepreka sto je vezana za iglu poskakuje, ceo taj plastican deo, a na desnom ne. I na levom karburatoru duva jace nego na desnom (duva, ne vuce u motor) i po malo prska gorivo na oba. Zna li neko da li to treba tako ili nesto ne valja? Ako neko moze brzo da odgovori, puno bi mi znacilo
  12. Nisam to primetio na staroj oprugi, a na frajlaufu za Pegaso sam stavio novu, sa semeringa, malo je teze usla u valjcice ali radi sasvim ok, ne pravi nikakav otpor.
  13. Na koji nacin si kratio tu oprugu koja je stajala vec?
  14. Na Pegasu zeger osigurac ide sa spoljne strane sigurno, tako da pretpostavljam da je i tu. Probao sam da ubacim ceo frajlauf kontra (zeger unutra), ali onda je mnogo tesko da se ugura jer nije predvidjeno tako, i onda naravno nece da zavrti motor jer je naopako okrenut. Bitno je i kako su valjcici bili okrenuti u celom vencu.
  15. I da, odjednom je kvacilo pocelo da odvaja samo pola otprilike, kada se stisne skroz a motor je u brzini, oseca se da nije odvojilo skroz, a nije do zategnutosti sajle sigurno. Sta to moze da bude? Da nije mozda da ne odvaja tako zato sto je vadjeno ulje (vise puta)?
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja