Jump to content

Moto Zajednica

mikiroy

Članovi
  • Broj tema i poruka

    107
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: mikiroy

  1. mikiroy

    BMW 1100 RT

    Prodat je vrlo brzo od kad sam ga oglasio. Izvinjavam se što sam zaboravio ovde da vas obavestim.
  2. mikiroy

    BMW 1100 RT

    Ne bi nikakvu trampu. Možda za debele svinje. Šalim se.
  3. mikiroy

    BMW 1100 RT

    Moraću ovo zadnje. Ako to dosadi, onda znam da sam otišao u k....
  4. mikiroy

    BMW 1100 RT

    1998. god. 61000 km. 66kw (90ks)
  5. mikiroy

    BMW 1100 RT

    Hvala. Malo sam ga ispolirao i zaštitio voskom.
  6. mikiroy

    BMW 1100 RT

    Nemoj da me plašiš.
  7. mikiroy

    BMW 1100 RT

    Ne smeta meni težina motora. Čak smatram da i nije težak, osim manevrisanja u mestu.
  8. mikiroy

    BMW 1100 RT

    Primećujem već godinama da ne mogu da se pronađem ni u čemu. Lutam sa hobijima. Pre desetak godina počnem da se bavim aero modelarstvom, koje sam prekinuo u drugom srednje. Ovo me je držalo oko godinu dana. Imam tri aviona od po 500 eur, jedan manji od oko 200 eur. Daljinski upravljač od 400 eur, brdo neke opreme, punjača, baterija, prijemnika. Sa uživanjem sam pravio neke avione, leteo ih, lupao, popravljao itd. Sad sve to stoji lepo spakovano u garaži. Pre dve godine krenem sa pecanjem i to mi brzo dosadilo. I tako ja bacam uglavnom pare na stvari za koje brzo izgubim interesovanje. Sad bacam oko na neke čamce, ali bojim se da započinjem i tu priču, poučen iskustvom. Možda je najbolje trošiti pare na neke kuravejer kako kažu, posle jebavanja nema kajanja.
  9. mikiroy

    BMW 1100 RT

    Drugari, ne znam jesam li pre ušao ili izlazim iz moto priče. U 47. godini napalim se kao majmun na motor. Položim, kupim motor, opremu i krenem sa vožnjama, ali ne osećam ama baš nikakvo zadovoljstvo u vožnji. Prešao 1500 km i dosadilo, verovali ili ne. Možda se ipak želje iz detinjstva ne mogu ostvarivati u zrelim godinama. Možda neko i može, ali ja ne uspeh. Ukoliko odlučim da prodam i opremu, oglasiću ovde. Možda se desi da kupim neki skuterčić za grad, pa neka za sada ostane. Motor je u zaista odličnom stanju. Zadnja guma Pirelli Angel GT stavljena pre 1000 km. Prednja sasvim ok. Zamenjena kočiona tečnost. Zamenjeno ulje u FD-u i menjaču. Podmazan kardan, provereni pivot ležajevi i FD. Sve u odličnom stanju i bez ikakvih luftova Kočioni diskovi skoro na gornjoj granici tolerancije. Uz motor ide i dodatna zadnja felna sa neupotrebljivom gumom (dobio sam je uz motor) Na poklon 4 litre ulja Bardhal 15W50, filter ulja i "Hella micro de" halogene maglenke koje nisu montirane na motor. Registrovan do marta 2023. Ja sam vlasnik. Prepis obavezan Zamene me ne interesuju. Cena 3000 eur i može dole vrlo simbolično. Motor je u Batajnici. Tel. 065-6587-195 Slike: blazblue wallpaper
  10. Ima li kakav nosač za BMW 1100 rt? Motor nema klasičan okrugli korman (cevasti) nego je debeo i nepravilnog oblika.
  11. Bio kod majstora i probao je motor, provozao ga, šaltao na štenderu i svašta nešto probavao i rekao mi je da sam gori od onog iz majstor Životine radionice i da je sve u redu. Da bi me uverio, sve smo isto radili sa njegovim 1150RT-om i zaista su zvukovi identični. E reko sad mi je lakše što je i tvoj pokvaren,a ne samo moj. Šala mala. Izgleda da ja još ne poznajem BMW-ove traktorske zvukove. U svakom slučaju, laknulo mi je, posebno što mi je dao da probam njegov motor i video da se sve identično čuje.
  12. Ne znam kako ko radi. Zaista mi nije namera da kontrolišem ničiji rad. Motor sutra ide kod majstora. Imam razna interesovanja, između ostalih i mehaniku svakakve vrste, pa čisto iz radoznalosti volim da istražujem, a u vezi s tim da priupitam na mestu gde ima poznavalaca i korisnih saveta na konkretnu temu. Opusti se Đunta. Verujem da kao i svi mi, imaš raznih iskustava sa svakakvim ljudima, ali nisam ja od takvih. Kao što vidiš, više čitam nego što učestvujem u diskusijama, ali generalno volim forume i iz mnogih sam naučio korisnih stvari. Jednom sam uspeo i pasulj da skuvam.Deset godina se bavim avio modelarstvom i bez foruma bi sve išlo mnogo teže, obzirom da je to prilično redak hobi kod nas. Odo s teme skroz.
  13. Mislim da je diskusija na forumu dobra iz razloga što će neko naleteti na temu koja ga zanima. Upravo iskustva bilo koje vrste podeljena na forumu, pomogla su mnogima da ponešto nauče, da otklone dilemu ili možda čak i da otklone kvar. Ja sam brdo korisnih tema ovde našao. Ima tu naravno i gluposti, besmislenih rasprava, ali Bože moj. U svakoj zajednici gde je puno ljudi, naravno da nas ima različitih. Tako i na ovom forumu. U svakom slučaju, sve u vezi sa ovim problemom ću objaviti. Možda nekom bude od koristi. Verujem Đunta da su i tvoje mnogobrojne objave pomogle ljudima. Moje naravno nisu stručne kao tvoje, čak nisu nimalo stručne,ali prenošenje iskustva sa problemom koji imam, utvrđivanje i rešavanje konkretnog problema, može biti od pomoći.
  14. Istraživajući forume našao sam nekoliko tema gde su vlasnici imali problem sa ulaznom osovinom i to se zaista navodi kao slaba tačka ovog menjača. Ipak, ni na jednoj temi nema simptoma sličnih mom. Ali da više ne palamudim. Sutra idem kod Baneta u Zemun, pa ću videti šta on kaže.
  15. Malo sam već dosadan. Danas sam probao da se vozim prvom i drugom na oko 3000 obrtaja. Sa potuno otpuštenim kvačilom sam naglo puštao gas i naglo ga dodavao. Nikakvog lupanja niti bilo kakvog čudnog zvuka nije bilo.
  16. Đunta, zahvaljujem na odgovoru. Menjač je koliko sam uspeo da utvrdim, N97. I na forumima ga hvale kao pouzdan. Za šaltanje sam primenio tvoj savet koji sam našao na forumu. Prednaprezanje sa odsečnijom promenom brzine zaista umanjuje buku. Jedino što često zaboravim na to. Ta buka pri menjanju je jednostavno karakteristična za BMW i to me ne brine, jedino što može da iritira. Najbolje je staviti dobre čepove u uši i stvar rešena. Što se težine tiče, ja je uopšte ne osetim u vožnji. Oseti se jedino u manevrisanje u mestu. Jednom se zeznuh i parkiram ga na maloj nizbrdici do ograde. Kako sam ga ugasio shvatim da sam napravio sranje. Srećom bi tu čovek koji mi je pomogao vukući ga unazad.
  17. Nije ni to isključeno. Za svaki slučaj, dogovorio sam u utorak kod majstora, ćemo videti.
  18. Nešto sam istraživao po netu na slične teme. Neki problem sličan mom, opisuju kao problem ublaživača trzaja,a na većini tema smatraju to normalnim za BMW. Bem li ga?
  19. Možda u tvojoj šali ima i istine. Daj Bože da je tako. BMW ima zaista nekoliko stvari koje iritiraju. Vibracije, menjač koji lupa, neki anemičan zvuk itd. S druge strane, udobnost, položaj vozača, kočnice, ogibljenje i još mnogo toga. Ljudi kažu ili ga voliš ili ne. Ja sam nekako neodlučan.
  20. Upravo sam promenio ulje u menjaču i FD-u, iako je promenjeno pre1000 km. Na ispušnom čepu ulja za menjač, ima nešto malo opiljčića veličine zrna soli.
  21. Stvarno me izluđuje ovo lupanje prilikom samo malo naglijeg otpuštanja kvačila. Motor ne menja zvuk prilikom rada u leru i stiskanja i otpuštanja kvačila. Čak kada lagano krećem i prebacujem naviše brzine, nema nikakvog zvuka. Pri prebacivanju naniže, sve je normalno. Kada malo oštrije krenem, čuje se jedan udarac, tako i prilikom otpuštanja kvačila nakon ubacivanja u drugu brzinu. Kao što napisah, lupanje se oseti samo kada krenem oštrije. Kada dignem motor na štender i ugašenog ga ubacim u prvu, prilikom pomeranja točka, on ima mali prazan hod i takođe lupka, vrteći ga napred-nazad. Kada sam podmazivao nuteve na kardanu, oni su u savršenom stanju, bukvalno su im oštre ivice. Krstevi kardana su bez ikakvog lufta. FD bez aksijalnog lufta. Nisam pametan. Bojim se da nije riknuo menjač. Ako iko ima savet, dobrodošao bi.
  22. U leru se ne čuje ništa, osim kad ubacim u prvu, stisnem kočnicu i malo oštrije otpuštam kvačilo.
  23. Čini mi se da se čuje druk ležaj. Kada ubacim u prvu i u mestu malo seckam sa kvačilom, čuje se da malo udara. Izraženije je kad je motor hladan. Nikakvo proklizavanje kvačila se ne oseti. Da li je to možda normalno da se malo čuje ili da se pripremim za zamenu?
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja