Jump to content

Moto Zajednica

piks

Članovi
  • Broj tema i poruka

    18
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Lokacija
    Cacak
  • Motocikl
    Honda CB500

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

piks's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

17

Reputacija u zajednici

  1. piks

    HONDA CB 500

    Ja sam "generalni kvalitet voznje" shvatio kao osecaj u toku voznje.Na CB500 imam osecaj kao da vozim veci i ozbiljniji motocikl nego na ER5 ili GS500.Uopste ne zelim da potcenjujem ta dva motocikla vec samo govorim o svom subjektivnom osecaju.
  2. piks

    HONDA CB 500

    Ne znam da li se moze govoriti o nekom komforu na motociklima ovih gabarita. Sto se ," tice generalnog kvaliteta voznje",ako dobro razumem sta to znaci,poprilicna je razlika izmedju CB500 I ER5.Doduse, ER sam vozio pre skoro 20 godina kada sam bio mnogo mladji izahtevniji.Sada me valjda hvata staracka ravnodusnost. Pozdrav.
  3. piks

    HONDA CB 500

    Moram da se ukljucim u temu o amortizerima.Po mom misljenju vecina motociklista gresi zbog toga sto prebrzo menjaju motocikle.Misle da je dovoljno preci 10-20000km i vec sve mogu, kupuje se veci, jaci, brzi. Retko koji dostigne maksimum , pa onda kupuje drugi.Vecina nije ni jednom dodirnula nogostupom asfalt a vec menja motocikl.Zlatko,kada se budes potpuno srodio sa svojim motociklom videces da neces nimalo zaostajati za mnogo sportskijim motociklima po onim lepim krivudavim brdskim putevima po kojima je najzahtevnije i najlepse voziti.A ako si ljubitelj brzine prodaj odmah i kupuj neki R.Pravac pista ili autoput. Honda CB 500 ima kratku zadnju viljusku i optimalna je za krivine koje se voze do 120- 130 km/h.U brzim krivinama se oseca ljuljanje koje nije toliko opasno koliko je neprijatno.Slabo tu mogu pomoci i najskuplji amortizeri. Jednostavno , takva je konstrukcija motocikla.Mislim da treba vise paznje obratiti na kvalitetnije gume.Koje gume? Moje iskustvo je sledece: Na nagovor prijatelja sam kupio "Hajdenau".Posle 3 meseca sam ih skinuo i bacio u kontejner.Nisam zeleo nikoga da unesrecim. Drvene bi bile bolje na mom motociklu.Kupio sam "MITAS" i nisam bio nezadovoljan.Ali sam progledao kada sam prosle sezone kupio "Michelin ".Moja drugarska preporuka; Ispravan motocikl, kvalitetne gume i vozi kad god mozes i koliko god mozes.
  4. piks

    HONDA CB 500

    Dragi kolega, nista pametno ti ne mogu napisati povodom nesrece. Uvek vozim motocikl u kompletnoj opremi i sa ukljucenim svetlom. Kada sam iza nekog automobila postavim se tako da me vidi u spoljnom retrovizoru.Ako nisam siguran da me vidi svirnem pa tek onda krenem u preticanje.Ocigledno da sve to nije dovoljno.Moramo se pomiriti sa tim da nam je saobracajna kultura na nezavidnom nivou. Vozite, uzivajte, ali i pazite i razmisljajte i za sebe i za druge.
  5. piks

    HONDA CB 500

    Period od 21 novembra do `1. marta nazivam " sto crnih dana".Tada svi sedimo pored svojih ljubimaca, ,glancamo ih i iscekujemo prolece.Nadam se da ce ove zime kao i prosle biti nekoliko llepih dana i da ce moci da se uzjase makar par sati. Uzivaj u svom lepotanu.
  6. piks

    HONDA CB 500

    Zlatko, prijatelju, vozis li ti ovo ili spremas za izlozbu? Dugo me nije bilo na ovim stranicama. Bilo je leto,a leti se vozi.Zimi se pise i sredjuje motocikl. A ovog leta se vozilo po Bosni,Crnoj Gori i Srbiji.Cirka,nesto vise od12000km. S obzirom da sam vozio samo vikendom i na godisnjem odmoru, koji je trajao 5dana, to je pristojna kilometraza. Plan za ovu godinu nije ispunjen iz objektivnih razloga. Dakle, vozilo se , ali se i padalo. Imao sam bliski susret s traktorom . Traktor neregistrovan , vozac bez dozvole , pa jos i popio.Steta na motociklu minimalna: pukao rolbar, napukao vizir, iskrivljena rucica kvacila i slomljen migavac.Vladica, najbolji covek medju majstorima , sve to okrpio za par sati.Majstorstvo ne zelim da komentarisem, jer za svakog majstora neko kaze da ga je spasao , a drugi da ga je upropastio. Za mene je Vladica naj, u svemu. Na meni, steta mnogo veca.Kljucna kost, trajno deformisano rame, slomljena dva rebra,lakat, sav ugruvan.Kao da sam se sudario sa valjkom. Kada se to doda na isijas i reumu , koje vucem vec neko vreme, vrlo neprijatno i bolno. Ruku tesko mogu da dignem preko visine ramena. Branje voca je za mene proslost. Pet dana sam bio u bolnici i jos dvadeset lezao u kuci utegnut u zavoje. Svi koji su me posecivali govorili su mi da se manem motora, da ga prodam, da sam vise mator za tu zajebanciju ,podsecali me da imam dvoje maloletne dece. Svi osim moje Cece, Ona me najbolje poznaje. Video sam ja strah u njenim ocima kada sam posle tacno mesec dana seo na motocikl . Ali , to je jace od mene. Zna ona da cu ja jednog dana prestati da vozim-- kada prestanem da disem.Ovo mi je treci pad. Samo prvi put sam ja bio kriv. Precenio sam sebe , a potcenio 120ks ispod zadnjice. Drugi put, verovali ili ne, u toku voznje me je ubo strsljen. Mokar asfalt, uporni insekt i pad je bio neizbezan. I sad ovaj blesavi traktorista. Ali, idemo i vozimo dalje.Ove zime na motociklu necu raditi nista osim tapaciranja sedista. Do sada je presao 93000km. Sledece sezone ce dobro pregurati stotku. Planiram da ga sledece zime generalno sredim i da ga vozim narednih 10 godina. Moram da iskoristim ove stranice da se zahvalim Sinisi iz cacka i Ademu iz Novog Pazara. Oni su cekali dva sata da policija obavi uvidjaj da bi dali izjave kao svedoci. Spasli su me sudskih peripetija. Tura za Vranje je odlozena za sledecu godinu. Zlatko, nadam se da cemo se tada videti. POZDRAV SVIMA
  7. Cuo sam da se mora najaviti dolazak.Zna li neko broj kontakt telefona.
  8. piks

    HONDA CB 500

    Nisam bio na forumu nekoliko dana ,a ti si gume vec narucio.Sada nema svrhe da komentarisem, kasno je.Vazno je da si ti obuo motocikl.S recno se ti nama vozio.
  9. Ljubitelji motocikla SUZUKI GS 500,ako ste raspolozeni za druzenje predjite na HONDA CB 500 .
  10. piks

    HONDA CB 500

    Ma samo da nas bude vise.Moja zena ne voli motocikle,ali cerka obozava.Svugde idemo u paru.
  11. piks

    HONDA CB 500

    Ako dolazis sa 1000 kubika onda dovezi jos jednu devojku i stvar je resena.
  12. piks

    HONDA CB 500

    Posto sam novi na ovom forumu hteo sam jos malo da pricekam pa da dam taj predlog,To zaista moze da bude vrlo lepo.Evo,vec nas ima dvojica.Samo napred.JAVLJAJTE SE.
  13. piks

    HONDA CB 500

    Vrlo lepo .Siguran sam da je uzivo jos lepsi.Dok traje zima planiram putovanja za sezonu.Jedna od tura bi trebalo da bude i juzna srbija.Planiram da prenocim na Vlasinskom jezeru i nadam se da cemo imati priliku da se upoznamo.
  14. piks

    Gola Lepota

    Mislim da treba da se vratimo na pocetak teme. Covek je lepo napisao sta su po njegovom misljenju posteni motori. Bez imalo oklopa, bez suvisne elektronike, sa okruglim farom.Vecina prikazanih motocikala ne ispunjava ove kriterijume.Ne mogu da verujem da niko nije spomenuo dva zaista postena motocikla.To su HONDA CB 900BOLDOR i DUCATI 900 DARMAH
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja